fbpixel

Search icon
Search
Το μυστικό συστατικό που λατρεύουν οι Ιταλίδες για λαμπερά μαλλιά πιθανότατα βρίσκεται ήδη στην κουζίνα σας
HAIR & NAILS

Το μυστικό συστατικό που λατρεύουν οι Ιταλίδες για λαμπερά μαλλιά πιθανότατα βρίσκεται ήδη στην κουζίνα σας

Δώστε δύναμη και λάμψη στα μαλλιά σας με αυτό το απροσδόκητο ingredient


Στην προσπάθειά μου για δυνατά και λαμπερά μαλλιά, τα έχω δοκιμάσει όλα - θεραπείες πριν από το σαμπουάν, μάσκες μαλλιών, μαλακτικές κρέμες... Ό,τι θέλετε. Κάποιες έπαιξαν ρόλο στη μεταμόρφωση των ξηρών, εύθραυστων και βαμμένων μαλλιών μου. Άλλα; Όχι τόσο πολύ. Παρόλα αυτά, συνεχίζω την αναζήτησή μου για εκείνο το θαυματουργό συστατικό, προϊόν ή τεχνική που θα μου χαρίσει τα μαλλιά των ονείρων μου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής, μπορεί να μην χρειαστεί να πάω πολύ μακριά για να το βρω. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας μου αυτή τη στιγμή. Μιλάω για το ελαιόλαδο. Ναι, αυτό που οι Ιταλοί βάζουν πάνω από το caprese, τις μπρουσκέτες και τα ζυμαρικά, ενώ εμείς...σχεδόν στα πάντα! Χρησιμοποιείται ως σπιτική θεραπεία εδώ και αιώνες, και προφανώς, λειτουργεί πραγματικά. Γεμάτο βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και υγιεινά λιπαρά, μπορεί να ενισχύσει τα αδύναμα μαλλιά, να ενισχύσει τη λάμψη και ακόμη και να επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. 

Συνεχίστε την κύλιση για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πώς μπορεί το ελαιόλαδο να ωφελήσει τα μαλλιά;

snapinstaapp-457861079-981776717083755-3435206766837838109-n-1080.jpg

Το ελαιόλαδο είναι τόσο καλό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής επειδή μιμείται το φυσικό σμήγμα που παράγει το δέρμα μας. Το ελαιόλαδο έχει αποκτήσει δημοτικότητα καθώς έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τη χρήση φυσικών ή βιολογικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται στα μαλλιά ως υποκατάστατο του φυσικού σμήγματος-έλαιου του σώματός σας. Το σμήγμα παράγεται από τους λιπογόνους αδένες του δέρματος, οι οποίοι διοχετεύονται απευθείας στους θύλακες της τρίχας. Λειτουργεί για να επικαλύπτει τον άξονα της τρίχας με λάδι, το οποίο διατηρεί την τρίχα μαλακή, λεία και εύπλαστη. Χωρίς σμήγμα, ο άξονας της τρίχας θα γινόταν ξηρός, τραχύς και εύθραυστος. Με άλλα λόγια, το ελαιόλαδο ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύει τη λείανση και αποτρέπει το σπάσιμο και τη φθορά.

Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ελαιόλαδο ωφελεί τα μαλλιά χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και λιπαρά. Το ελαιόλαδο μπορεί να ωφελήσει τα μαλλιά επειδή είναι γεμάτο με βιταμίνες Α και Ε, αντιοξειδωτικά και υγιή λιπαρά που θρέφουν σε βάθος και ενισχύουν τη λάμψη και την ενυδάτωση. Μαλακώνει επίσης τα μαλλιά, τιθασεύει το φριζάρισμα και λειαίνει την ψαλίδα. Οι ενυδατικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καταπράυνση του τριχωτού της κεφαλής και στην ελαχιστοποίηση της πιτυρίδας.

Πώς μπορεί το ελαιόλαδο να ωφελήσει το τριχωτό της κεφαλής;

Δεν υπάρχει έκπληξη εδώ - το ελαιόλαδο είναι εξίσου ευεργετικό για το τριχωτό της κεφαλής όσο και για τα μαλλιά. Το ελαιόλαδο βοηθά στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής ενυδατώνοντας και καταπραΰνοντας την ξηρότητα, μειώνοντας τις νιφάδες και βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν επίσης στην καταπράυνση των ερεθισμών και στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής ισορροπημένο και ενυδατωμένο.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει ακόμη και την κυκλοφορία του αίματος. Όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, φέρνει περισσότερη ροή αίματος στους θύλακες της τρίχας, η οποία μπορεί να τους ενισχύσει και να ωθήσει την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Για ποιον τύπο μαλλιών ενδείκνυται;

snapinstaapp-461118828-2457677077759050-5767845002351285983-n-1080.jpg

Οι ειδικοί λένε ότι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο. Ωστόσο, είναι καταλληλότερο για πιο πυκνά και παχιά μαλλιά. Δεδομένου ότι το ελαιόλαδο είναι όσο πιο αγνό και φυσικό γίνεται, δεν θα έβλαπτε ποτέ κανέναν να το χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, για κάποιον με λεπτά μαλλιά, μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση ότι τα μαλλιά είναι επίπεδα και να φαίνονται λιπαρά, αν χρησιμοποιηθεί πολύ και/ή αν δεν καθαριστεί αρκετά καλά μετά τη θεραπεία.

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για πυκνά, χοντρά ή σγουρά μαλλιά, καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και τιθασεύει αποτελεσματικά το φριζάρισμα. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία του ξηρού ή ερεθισμένου τριχωτού της κεφαλής, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πιτυρίδας, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του. Είναι λιγότερο κατάλληλο για λεπτούς ή λιπαρούς τύπους μαλλιών, καθώς το βάρος του μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση και να αφήσει την αίσθηση λιπαρότητας στα μαλλιά.

Η μόνη περίπτωση που θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ελαιόλαδου είναι αν έχετε κάποια πάθηση του τριχωτού της κεφαλής. Αν κάποιος πάσχει από κάποια ιατρική πάθηση του τριχωτού της κεφαλής, όπως είναι οι μυκητιασικές κηλίδες ή η πιτυρίδα, θα συμβουλευόμουν πρώτα έναν γιατρό. Αυτού του είδους οι παθήσεις απαιτούν οι θύλακες στο τριχωτό της κεφαλής να παραμένουν μη φραγμένοι και απαλλαγμένοι από συσσωρεύσεις. Δεδομένου ότι το ελαιόλαδο είναι, λοιπόν, ένα λάδι, θα μπορούσε να φράξει υπερβολικά τους θύλακες και να επιδεινώσει τα συμπτώματα.