fbpixel

Search icon
Search
5 εγγυημένες ασκήσεις για λεπτή μέση
WELLNESS

5 εγγυημένες ασκήσεις για λεπτή μέση

Αποκτήστε γραμμωμένη μέση και δυνατό κορμό


Αν ονειρεύεστε να αποκτήσετε μια λεπτή και καλοσχηματισμένη μέση, η οποία θα τονίζει τη σιλουέτα σας και παράλληλα θα αναδεικνύει κάθε αγαπημένο fashion κομμάτι στο κορμί σας, τότε αυτές είναι οι ασκήσεις γυμναστικής που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε άμεσα. Εννοείται πως για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να επενδύσετε σε μια ισορροπημένη διατροφή, ωστόσο, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι με την προσθήκη των συγκεκριμένων work-outs στο πρόγραμμά σας, μπορείτε να χάσετε πόντους και να δείτε εμφανή αποτελέσματα. 

Άσκηση 1η

shutterstock-329949815.jpg

Ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα στρώμα με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια στον αέρα και τεντωμένα στο πλάι του σώματος. Δίνετε φόρα και σηκώνετε τον κορμό σας μέχρι πάνω, αφού ο στόχος είναι να φτάσετε μέχρι τα γόνατα. Προτείνονται δύο με τρία σετ των 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 2η 

shutterstock-1321055627.jpg

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί την ιδανική επιλογή για ζέσταμα. Λυγίστε τα γόνατά σας και βάλτε τις παλάμες σας στο έδαφος. Με μια γρήγορη κίνηση κλωτσήστε τα πόδια σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να σχηματίσετε έναν τύπο άσκησης σανίδας. Κρατήστε αν θέλετε τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και σηκωθείτε πάλι πίσω σε όρθια στάση. Επαναλάβετε την άσκηση αυτή κάνοντας 3 σετ των 15 επαναλήψεων το καθένα.

Άσκηση 3η 

shutterstock-403536145.jpg

Έρχεστε σε στάση σανίδας με στήριξη στους αγκώνες και στα δάχτυλα των ποδιών. Αν δεν το έχετε ξανακάνει, καλό είναι να γνωρίζετε ότι ο αρχικός στόχος είναι να μείνετε σε αυτή τη θέση για 10” και σταδιακά θα αυξάνετε το χρόνο σας μέχρι τα 30”. Φυσικά, υπάρχει και η πλαϊνή σανίδα, με στήριξη στον ένα μόνο αγκώνα και το σώμα γυρισμένο προς αυτή την πλευρά.

Άσκηση 4η 

73807193-MCxE7.webp

Καθίστε διπλώνοντας τα γόνατα και στηριχτείτε πάνω στις φτέρνες σας. Τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω και βάλτε τις παλάμες σας στο πλάι των ποδιών σας. Φανταστείτε ότι θα πρέπει να αγγίξετε με τον αφαλό τη σπονδυλική σας στήλη. Τραβήξτε την κοιλιά σας όσο πιο μέσα μπορείτε χωρίς όμως να πιέσετε τον εαυτό σας, επειδή σταδιακά θα μπορέσετε να το βελτιώσετε.

Άσκηση 5η

shutterstock-1327764263.jpg

Καθίστε με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια σας τοποθετημένα επίπεδα στο έδαφος. Ο κορμός σας θα πρέπει να είναι σε γωνία προς τα πίσω, κατά 45 μοίρες από το πάτωμα. Ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση, κρατήστε ένα βαράκι των 2 κιλών ή ένα μπουκάλι με νερό και με τα δύο χέρια σας και σηκώστε τα πόδια σας από το έδαφος. Ισορροπήστε και περιστρέψτε τον κορμό σας προς τα δεξιά και μετά από την άλλη πλευρά πλησιάζοντας όσο μπορείτε το βαράκι προς το σώμα σας. Κάνετε 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων από κάθε πλευρά.