fbpixel

Search icon
Search
4 ταινίες που βραβεύτηκαν στις Χρυσές Σφαίρες και αξίζει να δείτε
AGENDA

4 ταινίες που βραβεύτηκαν στις Χρυσές Σφαίρες και αξίζει να δείτε

Στον δρόμο για την ολοκλήρωση της Award Season με τα Όσκαρ στις 4 Μαρτίου


Στην αρχή κάθε νέου έτους τον χώρο των media και του Hollywood απασχολούν εκτενώς τα κινηματογραφικά βραβεία, οι Χρυσές Σφαίρες, τα Critics Choice Awards και φυσικά τα Όσκαρ.  Στις 7 Ιανουαρίου, την award season εγκαινίασε η 75η τελετή Βραβείων Χρυσές Σφαίρες, που θα μείνουν στην ιστορία για την απόφαση των ηθοποιών να στηρίξουν το κίνημα Time's Up φορώντας μαύρα ρούχα και να καυτηριάσουν με δηλώσεις τους όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία του θεάματος τους τελευταίους μήνες. Δείτε τις καλύτερες στιγμές της τελετής εδώ.

Για πολλούς οι υποψηφιότητες αλλά και ειδικά οι βραβεύσεις στις Χρυσές Σφαίρες, ρίχνουν φως και στις υποψηφιότητες των επόμενων βραβείων Όσκαρ, η λαμπερή τελετή των οποίων είναι προγραμματισμένη φέτος για τις 4 Μαρτίου. Ξεχωρίσαμε τέσσερις ταινίες που ήδη διακρίθηκαν και προτείνουμε να τις δείτε μέχρι τότε, καθώς δεν αποκλείεται να προστεθεί και ένα ακόμη χρυσό αγαλματίδιο στη συλλογή των βραβείων τους.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

three-billboards-outside-ebbing-missouri.jpg

Η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα κέρδισε τέσσερις Χρυσές σφαίρες στις φετινές βραβεύσεις (Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου,  Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ) και έδειξε με θάρρος τον δρόμο για τα Όσκαρ. Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Πρόκειται για ένα σκοτεινό δράμα με πολλά κωμικά στοιχεία και ανατροπές που θα σας συγκλονίσει. (Προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους)

The Disaster Artist

the-disaster-artist.jpg

Συνεχίζουμε με τον James Franco και το “The Disaster Artist”, με το οποίο κέρδισε στις Χρυσές Σφαίρες το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου σε κωμωδία. Μια ταινία που το σενάριο της διαφέρει κατά πολύ από τις συνηθισμένες ταινίες, καθώς πρόκειται για ένα behind the scenes, μια αληθινή ιστορία για τα γυρίσματα της ταινίας «The Room» του 2003, που καθόλου δεν είχε αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς. Ο Τζέιμς Φράνκο σκηνοθετεί τον εαυτό του σ’ έναν λαβύρινθο αντικατοπτρισμών, σ’ ένα αυτοαναφορικό γράμμα αγάπης στους απροσποίητους δημιουργούς, το οποίο μας θυμίζει τους λόγους που εξακολουθούμε να πηγαίνουμε σινεμά. (Προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους)

Shape of Water

shapeofwater2.jpg

Ξεχώρισε τόσο στις Χρυσές Σφαίρες με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Μουσικού Σκορ, όσο και στα Critc’s Awards, αποσπώντας τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Πρόκειται για την τρυφερή και άκρως ιδιαίτερη ιστορία αγάπης, το “Shape of Water” του Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Η ταινία τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αφηγείται τον έρωτα μιας κωφάλαλης υπαλλήλου ενός ερευνητικού κέντρου στη Βαλτιμόρη με ένα νέο σπάνιο "απόκτημα" του κέντρου, ένα αμφίβιο πλάσμα που αποδεικνύεται ότι είναι ανδρικού φύλου. Οι ιδιαίτερες επικοινωνιακές ικανότητες της Elsa, θα καταφέρουν να ενώσουν τον έρωτα αυτών των  δύο και να τους μεταφέρουν σε έναν υδάτινο κόσμο. Μια ιστορία τρυφερή αλλά και σκοτεινή, με στοιχεία όπως η ρομαντική μουσική και η παραμυθένια της εικόνα, που την απογειώνουν. (Από τις 15/2 στις αίθουσες)

Lady Bird

lady-bird.jpg

Τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμικής ταινίας καθώς και με το βραβίο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία για τη μόλις 23 ετών Σίρσα Ρόναν. Η ταινία ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον, την εκρηκτική σχέση της με τη δυναμική νοσοκόμα μητέρα της, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει μόνη της την οικογένεια, όταν ο πατέρας μένει άνεργος, αλλά και τις καθημερινές μάχες της με το σχολείο, τις προσωπικές ανασφάλειες και τον έρωτα – ό,τι καθορίζει, δηλαδή, τη ζωή κάθε επαναστατημένου εφήβου αυτήν την περιπετειώδη περίοδο. Έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στις αμερικανικές αίθουσες και χαρακτηρίστηκε η πιο “fresh” ταινία της χρονιάς, που απευθύνεται στο γυναικείο φύλλο κάθε ηλικίας. (Από την 1/3 στις αίθουσες)