fbpixel

Search icon
Search
3 μακαρονάδες με αυγό για να δοκιμάσετε σήμερα
TASTE

3 μακαρονάδες με αυγό για να δοκιμάσετε σήμερα

Οι συνταγές που θα σας εξιτάρουν


Απανταχού pasta lovers ενωθείτε. Τι θα λέγατε για σήμερα ή για όποτε επιθυμείτε μια λαχταριστή μακαρονάδα να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο; Ποιο είναι αυτό; Μια ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει τα ζυμαρικά με το αυγό. Οι Γάλλοι αλλά και Ιταλοί το προτιμούν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείτε εάν και εσάς σας αρέσει από το να το γευτείτε από μόνοι σας. Γι' αυτό κι εμείς σας προτείνουμε τις 3 πιο νόστιμες συνταγές που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας και θα σας βάλουν σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια. 

Super tasty! 

Μακαρονάδα με σκόρδο & τηγανητά αυγά

shutterstock-80613349.jpg

Υλικά για την μακαρονάδα

  • 500 γρ. μακαρόνια  
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Επιπλέον υλικά

  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Παράλληλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, να ξανθύνει και να πάρει χρώμα και το βούτυρο, προσέχοντας να μην καούν. Προσθέτουμε την μισή μυζήθρα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ξανθύνει. Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός των ζυμαρικών, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά. Με μια κουτάλα (για σερβίρισμα σούπας) προσθέτουμε και 80-100ml από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά πάνω από μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά με το τριμμένο τυρί. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα. Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια/ψηλή φωτιά (κατα προτίμηση μελάτα). Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε στα πιάτα, πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με έξτρα μυζήθρα.

Συνταγή: Madame Ginger 

Mακαρονάδα λεμονάτη με αυγό ποσέ

shutterstock-2073423020.jpg

Υλικά

  • 300 γρ. σπαγκέτι ή σπαγκετίνι
  • 1 μέτριο μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες ρόκα, χοντροκομμένη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι
  • χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Για την μακαρονάδα με αυγό ποσέ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δύο λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε και το μπρόκολο. Στραγγίζουμε τα υλικά. Στο μεταξύ, σε μια μέτρια αλλά φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 5 εκ. νερό. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει έντονα το νερό, σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά αλλά γρήγορα σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια του νερού. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τις «άτακτες» άκρες τους. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το λεμονοχυμό, το ξύσμα και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε στα πιάτα. Συμπληρώνουμε με τα αυγά ποσέ, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε τη μακαρονάδα λεμονάτη με αυγό ποσέ.

Συνταγή: Chrissy Freer

Μακαρονάδα Ομελέτα

shutterstock-1521571571.jpg

Υλικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι βρασμένα (2 βαθιά πιάτα περίπου)
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια, χωρίς τα ζουμιά της
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
  • ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τα τυριά και το πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και στρώνετε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Αδειάζετε από πάνω τα αυγά με το τυρί, προσθέτετε το μυρωδικό που θέλετε, τις ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο. Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μια πλευρά την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνετε κι από την κάτω πλευρά. Αν δυσκολεύεστε στο αναποδογύρισμα, σκεπάζετε την ομελέτα με καπάκι και την ψήνετε μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό. 

Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη