fbpixel

Search icon
Search
Ζήσαμε την απόλυτη dine & wine εμπειρία στον πιο ειδυλλιακό προορισμό της Θεσσαλονίκης με την υπογραφή ενός κορυφαίου σεφ
CITY VIBES

Ζήσαμε την απόλυτη dine & wine εμπειρία στον πιο ειδυλλιακό προορισμό της Θεσσαλονίκης με την υπογραφή ενός κορυφαίου σεφ

Απολαυστικές γεύσεις κι ένα menu δια χειρός του Σωτήρη Ευαγγέλου στο Salonica Restaurant του Makedonia Palace


Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που αγαπά το καλό φαγητό και φημίζεται γι΄αυτό και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στον επιβλητικό κόσμο του fine dining. Το Makedonia Palace αποτελεί σήμα-κατατεθέν της εδώ και πολλές δεκαετίες, έχοντας φιλοξενήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που έχουν βρεθεί στην πόλη. Κομμάτι του πολυτελούς και φημισμένου ξενοδοχείου, είναι το Salonica Restaurant & Bar, που υποδέχεται τον κόσμο από το πρωί μέχρι και το βράδυ, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με θέα το απέραντο μπλε. Απευθύνεται σ’ όλα τα γούστα –θαλασσινών και κρεατικών πιάτων- και φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε κομμάτι αυτού και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Βιώστε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι μαζί μας! 

The place to be

salonica-restaurant-17.jpg

Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού και του fine dining, ξεκινήστε πραγματοποιώντας την κράτησή σας κι ετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Το γεγονός ότι θα γευματίσετε με θέα το απέραντο μπλε της θάλασσας σε μία από τις πιο όμορφες βεράντες της πόλης, είναι από μόνο του αρκετό.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και μπορούν να το επισκεφθούν όσοι διαμένουν σε αυτό, αλλά και κάτοικοι της πόλης, που θέλουν να απολαύσουν τα πιο πεντανόστιμα πιάτα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά spots της Θεσσαλονίκης. Με γνώμονα την υψηλή αισθητική στη διακόσμηση και την γαστρονομία, το Salonica καταφέρνει να «παντρεύει» τις εκλεκτές γεύσεις με τις πιο φημισμένες ετικέτες κρασιών κι η εντυπωσιακή βεράντα με θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο αποτελεί must-visit για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Φτάνοντας σε αυτό, συναντήσαμε ένα «ζεστό» περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι λευκές λεπτομέρειες, που σε συνδυασμό με τα προσεγμένα design στοιχεία αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση της ομάδας του πολυβραβευμένου restaurant, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κανείς κάθε στιγμή του γεύματός του κι η αλήθεια είναι πως από το πρώτο κιόλας λεπτό της παρουσίας μας στον χώρο, αισθανθήκαμε οικεία. Αυτός είναι άλλωστε κι ο απόλυτος στόχος όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

The ultimate experience

salonica-garden-1.jpeg

Το μυστικό βρίσκεται στις λεπτομέρειες, γι΄αυτό και στο συγκεκριμένο εστιατόριο τίποτα δε γίνεται στην τύχη, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά projects της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό, πως όλοι όσοι αποτελούν κομμάτι του συγκεκριμένου εγχειρήματος δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, για να προσφέρουν στους επισκέπτες του εστιατορίου την μέγιστη απόλαυση. Όλα τα υλικά κι οι πρώτες ύλες επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και συμβαδίζουν απόλυτα με την κάθε εποχή, προκειμένου να είναι ολόφρεσκα, το δυναμικό του βραβευμένου fine dining προορισμού είναι πάντα διαθέσιμο για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κι από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα αισθανθείτε πως βρίσκεστε σε ένα εξαιρετικά οικείο περιβάλλον. Απολαύστε την εμπειρία, δοκιμάστε νέες γεύσεις κι αφήστε την ομάδα του Salonica να κάνει... θαύματα.

Τhe philosophy

image00009.jpeg
Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ

Για τον σεφ Ευαγγέλου αλλά κι όλο το προσωπικό του Salonica, o επισκέπτης του εστιατορίου παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και δοκιμάζοντας κανείς τα πιάτα, είναι ξεκάθαρο πως όλα παρασκευάζονται με καρδιά και συναίσθημα. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχειακά εστιατόρια, που βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες του, που θέλουν να δοκιμάσουν την κουζίνα ενός εκ των κορυφαίων restaurants της πόλης και συνολικά της χώρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι οι κάρτες ανανεώνονται κάθε 2-3 μήνες, προκειμένου να υπάρχουν συνεχώς νέες επιλογές και πιάτα που παρασκευάζονται με τα πιο εκλεκτά και -πάντα- ολόφρεσκα υλικά από την ελληνική γη.

Μετά από την πρώτη γνωριμία με τον χώρο κι όλο το team του εστιατορίου, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Το τραπέζι με θέα τη θάλασσα κι η ευχάριστη ατμόσφαιρα στην βεράντα, ήταν αρκετά από μόνα τους για να μας προϊδεάσουν για όσα θα ακολουθούσαν. Από το πλούσιο menu του εστιατορίου, ξεχωρίσαμε τις σπιτικές γεύσεις κι τις συνταγές που «μυρίζουν» Ελλάδα, ενώ δεν έλειπαν και οι μικρές εκπλήξεις που πραγματικά κάνουν τη διαφορά και το διαχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα. Έτσι, ήταν δεδομένο πως η επιλογή των πιάτων θα ήταν δύσκολη.

Τhe menu

n-6705.jpg

H συμβουλή μας: Να ξεκινήσετε το γαστρονομικό σας «ταξίδι» από τα ορεκτικά και να δώσετε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται, για να απολαύσει όλες τις γεύσεις και να βιώσει στον απόλυτο βαθμό την μοναδική αυτή εμπειρία. Το καταρτισμένο team του εστιατορίου θα σας υποδεχθεί με καλή διάθεση και θα σας οδηγήσει στο τραπέζι σας, ενώ στη συνέχεια θα έρθει η ώρα της επιλογής. Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξετε το κρασί που θα συνοδεύσει τα πιάτα σας κι εκεί, θα έχετε τη βοήθεια των ειδικών, που θα σας καθοδηγήσουν. Επιλέξτε τις dining choices που θέλετε να δοκιμάσετε και μη διστάσετε να ξεφύγετε από την comfort zone σας, αφήνοντας τον σεφ Ευαγγέλου και την ομάδα του να σας παρασύρουν! 

Το θεϊκό, ριζότο, τα μεθυστικά θαλασσινά -δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πιο γευστικές γαρίδες- και το πεντανόστιμο ceviche ήταν αυτά που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, ενώ το δροσερό, λευκό κρασί ήρθε να συμπληρώσει την απόλυτη εμπειρία απόλαυσης. Το dinner ολοκληρώθηκε ιδανικά, με μία πεντανόστιμη pavlova με φράουλες και φρούτα του δάσους και φυσικά, με ένα δροσερό cocktail από τον νέο κατάλογο του bar, που πραγματικά μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Το καλοκαίρι, η κυκλαδίτικη κουζίνα είχε την τιμητική της κι ο σεφ Ευαγγέλου επέλεξε μερικές από τις πιο κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές των ντόπιων, έχοντας ταξιδέψει ο ίδιος στα ελληνικά νησιά και τις προσάρμοσε αναλόγως, ενώ τώρα, μπαίνοντας στο φθινόπωρο, η κάρτα του εστιατορίου αλλάζει κι η αλήθεια είναι πως περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις! Τα φρέσκα θαλασσινά και τα πιο ελαφριά πιάτα, δίνουν τη θέση τους στα εκλεκτά κρεατικά που συνδυάζονται άψογα με μερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιών που θα σας προτείνει το προσωπικό του μαγαζιού. Φυσικά, υπάρχουν πολλές vegan και vegetarian επιλογές και πραγματικά αξίζει να πραγματοποιήσετε άμεσα κι εσείς την κράτησή σας!

n-6657.jpg

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την καπνιστή, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, απολαμβάνοντας όλο το τελετουργικό, καθώς θα την ετοιμάσουν ακριβώς μπροστά σας και θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε εσείς οι ίδιοι τα υλικά, αλλά και τα μοσχορίσια μάγουλα με τις παπαρδέλες, που θα σας εξιτάρουν απρόσμενα τους γευστικούς σας κάλυκες. Το κατσικάκι με τα ρεβίθια στην πύλινη γάστρα αποτελεί επίσης ένα must-try πιάτο και φυσικά όλα, συνδυάζονται με απολαυστικά, δροσερά κρασιά από φημισμένες ετικέτες. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με ένα από τα signature cocktails του bar. Κι εκεί, οι επιλογές είναι πολλές και το σίγουρο είναι πως δε θα ξέρετε ποιο να επιλέξετε!

n-7043.jpg

Last but not least, στο Salonica διοργανώνονται πολλά θεματικά, events και μετά από αυτά που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το κτήμα Γεροβασιλείου και το κτήμα Μπουτάρη και την τεράστια ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης, ήρθε η ώρα για μία ακόμη βραδιά γευσιγνωσίας σε συνεργασία με το αγαπημένο, Vogatsikou 3. Aυτή τη φορά το φαγητό θα συνδυαστεί με δροσερά cocktails και το "ραντεβού" είναι στις 16 του μήνα. 

Don't miss it!

n-8288.jpg
Enjoy!

Info: Salonica Restaurant & Bar, Makedonia Palace, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Τηλ.: 2310 897 197