fbpixel

Search icon
Search
Work Trends: Οι νέες τάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο εργασιακό σας περιβάλλον
LIFE & CAREER

Work Trends: Οι νέες τάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο εργασιακό σας περιβάλλον

Μάθετε πρώτοι ό,τι πιο updated επιφυλάσσουν οι κανόνες εργασίας


Μήπως ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο εργάζεστε σας έχει εντάξει σε μια ρουτίνα που σας κουράζει, απορροφώντας όλο σας το ενδιαφέρον; Αν ναι, τα καλά νέα για εσάς είναι πως θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό το να υπάρχουν στιγμές που να νιώθετε ότι δεν είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε εντός του work place! Με βάση αυτό, λοιπόν, οι experts σε θέματα εργασίας που εναρμονίζονται πλήρως με τα γοργά βήματα της τεχνολογίας, επιστρατεύουν κανόνες που σκοπό έχουν να ενταχθούν σταδιακά στη σφαίρα εργασίας για κάθε επιχείρηση, εξασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα που θα συμφωνεί με τα τεχνολογικά άλματα και θα αυξήσει τις αντοχές κάθε εργαζομένου.

Ανακαλύψτε τα new rules που πρόκειται να καθιερωθούν στα εργασιακά περιβάλλοντα & ετοιμαστείτε για αλλαγές που μπορεί και να σας εξυπηρετήσουν τελικά!

Work from home

Η τηλεργασία φαίνεται να αποτελεί βασικό κανόνα για πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και πιθανότατα θα παραμείνει και θα ενισχυθεί περισσότερο όσο τα χρόνια περνούν και οι συνθήκες εργασίας μεταβάλλονται. Όσο χρήσιμα και λειτουργικά μπορούν να αποδειχθούν τα φυσικά γραφεία, οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν ότι ένα απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, μπορεί να αποδώσει εξίσου εύλογα ακόμα και με χιλιομετρική απόσταση. Βάσει αυτού, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το μέρος από το οποίο εργάζονται, με το 83%, να λένε ότι η ευκαιρία για τηλεργασία θα τους έκανε να νιώσουν πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά τους, σύμφωνα με τον ειδικό επιχειρήσεων και οικονομικό σύμβουλο Alex Sixt.

Πάρτε ως παράδειγμα την περασμένη περίοδο κατά την οποία το παγκόσμιο lockdown ανάγκασε αμέτρητους ανθρώπους κάθε τομέα να παραδίδουν δουλειά από το σπίτι. Πολλοί από αυτούς εξέφρασαν θετικά συναισθήματα γι’ αυτό το γεγονός, καθώς τους βοήθησε στο να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τα δικά τους standards, χωρίς να είναι απαραίτητα τα deadlines ή η «φασαρία» που κυριαρχεί σε μια επιχείρηση. Ένας κόσμος πιο «εύκολος» και λειτουργικός για όσους πιέζονται στο εργασιακό τους περιβάλλον, βρίσκεται στα σκαριά!

shutterstock-721592599.jpg

Millennials in action

Ως tech fans, οι νέες γενιές ανθρώπων είναι άριστα προσαρμοσμένες στις καινοτόμες συνθήκες lifestyle, δίχως καν να πραγματοποιούν ιδιαίτερες προσπάθειες. Ό,τι πιο hot υπάρχει στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες δε διαφεύγει ούτε στο ελάχιστο από την προσοχή τους, γεγονός που τους καθιστά ως την ορθότερη επιλογή για το εργασιακό μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. Κάνοντας focus στις συνήθειές τους που «κουμπώνουν» με όσα επιζητά ένας εργοδότης υπό το πρίσμα της σύγχρονης και μελλοντικής εποχής, οι millennials και τα εργασιακά περιβάλλοντα επηρεάζονται ήδη σε μεγάλο βαθμό από τη μετάβασή τους στο εργατικό δυναμικό. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτήν τη γενιά, δεν εντοπίζεται καμία απολύτως αμφιβολία πως έχουν φέρει ανατροπές χάρη στον τρόπο που σκέφτονται, που ενεργούν και απολαμβάνουν τη ζωή, με βάση όλα όσα αφουγκράζονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Καθώς η γενιά των “boomers” αρχίζει να απομακρύνεται με γοργούς ρυθμούς από χώρους εργασίας, οι tech experts αρχίζουν να γεμίζουν τις ηγετικές θέσεις πρώην στελεχών. Η μετάβαση αυτή θα φέρει νέες μορφές ηγεσίας που δίνουν έμφαση στην καινοτομία και την εκμάθηση της αξίας πάνω από τη δύναμη της τελειότητας.

The power of creative conversation

Όσο το επιχειρηματικό τοπίο ολοένα και διαμορφώνεται δημιουργώντας νέα δεδομένα εργασίας, το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μιας επιχείρησης θα πρέπει επίσης να προσαρμοστεί. Ένα κλιμακούμενο προσωπικό, επιτρέπει την ευελιξία να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες, βασισμένο στις αλλαγές της βιομηχανίας και τις οικονομικές συνθήκες, που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στο μέλλον. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η πανδημία, η οποία έχει αποδείξει με κάθε πιθανό τρόπο ότι ένα ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εντάσσεται στο new reality που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουν σε μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά, παρέχοντάς της καλύτερες επιδόσεις εφόσον θα πραγματοποιεί ορθότερη δουλειάς ως προς όλους τους τομείς. Ο κάθε εργαζόμενος οφείλει να λάβει υπόψη του πως για να εξελιχθεί επαγγελματικά απαιτείται μια personal προσπάθεια, που θα τον οδηγήσει στο απόγειο του ρόλου που έχει αναλάβει εντός του εργασιακού του περιβάλλοντος. Last but not least, ως άνθρωποι του παρόντος αλλά ταυτόχρονα και του μέλλοντος, δεν πρέπει να ξεχνάτε πόσο σπουδαία αποτελέσματα θα εξασφαλίσει μια κουβέντα με τους συναδέλφους ή και τον εργοδότη σας. Κρατηθείτε από αυτό και αποκτήστε τη νοοτροπία του να συζητάτε ό,τι σας απασχολεί και σας προβληματίζει, έτσι ώστε να βρείτε μια λύση από κοινού. Με αυτόν τον τρόπο θα καθιερωθείτε απευθείας σωστοί επαγγελματίες. Conversation is the key to success!

shutterstock-733524661.jpg

The digital transformation

Καθώς αναφερόμαστε σε νέα δεδομένα για το μέλλον εργασίας που σταδιακά «ξετυλίγεται», εντείνονται οι σκέψεις των επιχειρηματιών προκειμένου να εξοικειώσουν το εργατικό δυναμικό τους στις συνθήκες που εξυμνούν την τεχνολογία. Δίχως αυτό να σημαίνει πως όλοι όσοι εργάζονται σε κάποια επιχείρηση θα αντικατασταθούν από τα τεχνολογικά μέσα, αλλά λαμβάνοντας ως δεδομένο πως οι εξελισσόμενες πλατφόρμες κάνουν τη δουλειά για τον καθένα να μοιάζει ευκολότερη και πιο updated από ποτέ. Σαφώς και οι ρυθμοί στους οποίους πρέπει να ενταχθούν οι εργαζόμενοι, απαιτούν διαφορετικά χρονικά πλαίσια για τον καθένα, μιας και δεν έχουν κατανοήσει όλοι πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη της τεχνολογίας τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική. Ο χρόνος που θα αφιερωθεί, όμως, για τον καθένα θα αποτελέσει το έναυσμα για κάτι μεγαλύτερο που σιγά σιγά σκιαγραφείται, άκρως ενημερωμένο και χωρίς να φέρει μαζί του νέους, εκκολαπτόμενους επαγγελματίες που θα λειτουργήσουν εξαρχής βάσει των τεχνολογικών τους γνώσεων. Οι διαμορφωτές του μέλλοντος υπόσχονται πως οι ηλεκτρονικές διαδικασίες που θα πάρουν τη θέση τους στα εργασιακά σας περιβάλλοντα, θα εξασφαλίσουν ιδανικότερες μεθόδους με τις οποίες θα λειτουργείτε και πρέπει να συνηθίσετε.

All you need is vacation

Είναι αλήθεια το πόσο σημαντική είναι μια μικρή -ή και μεγάλη- διακοπή από τον φόρτο εργασίας μας! Ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο του χρόνου, οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιδιώκουν ανελλιπώς να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις, έτσι ώστε να τονωθούν, να αφιερώσουν τον δέοντα χρόνο στον εαυτό τους και τα κοντινά τους πρόσωπα και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για ένα new season που είναι καθ’ οδόν. Όλα αυτά φαντάζουν απόλυτα φυσιολογικά και στο μυαλό των περισσότερων είναι δεδομένα, αλλά οι work experts συμβουλεύουν τον κάθε εργαζόμενο να δώσει χώρο στην to do list του, σχεδιάζοντας mini αποδράσεις και κατά τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Αφήστε, λοιπόν, ένα κενό στη λίστα με τα πλάνα σας και προγραμματίστε τις διακοπές που πάντα είχατε στα όνειρά σας -ακόμα κι αν δεν είναι καλοκαίρι. Αποφορτιστείτε κατά αυτόν τον τρόπο από τους έντονους ρυθμούς της δουλειάς σας που τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό και απολαύστε στιγμές που θα σας χαρίσουν δόσεις ενέργειας και ξεκούρασης, κάνοντάς σας να αποδίδετε σε οποιοδήποτε project σας ανατεθεί στο μέλλον μέσα σε χρόνο dt. Πιστέψτε τους, είναι ό,τι χρειάζεστε για να επανέλθετε δριμύτεροι!

New work trends, new you!