fbpixel

Search icon
Search
Trend Alert: Οι street style τάσεις που ξεχωρίζουν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
TRENDS & CATWALKS

Trend Alert: Οι street style τάσεις που ξεχωρίζουν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Τα κομμάτια και οι συνδυασμοί που μπορούμε να φορέσουμε από τώρα


Το Μιλάνο πλημμυρίζει από μόδα. Όλος ο fashion world, από κάθε μεριά του πλανήτη έχει συγκεντρωθεί στην ιταλική πόλη για να παρακολουθήσει τα shows διάσημων οίκων και τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν. Κι ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις πασαρέλες των creative directors, οι δρόμοι του Μιλάνο μετατρέπονται σ' ένα - ανεπίσημο - catwalk.

Fashionistas και fashion gurus δίνουν το παρών, δημιουργώτας τα δικά τους trends, τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στις εμφανίσεις μας, από σήμερα κιόλας. Άλλωστε το street style, εδώ και πολλές σεζόν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του, σημαντική, επιρροή στη μόδα, με τους εκπροσώπους του να μεταμορφώνονται στα απόλυτα fashion icons της εποχής. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις πιο updated street style τάσεις που ανυπομονούμε να φορέσουμε!

Leather 

460537335-18461848444033985-1368326582352664229-n.jpg
Image source: @vikyrader

Tο απόλυτο ύφασμα της μεταβατικής περιόδου βρίσκεται παντού στους δρόμους του Μιλάνου αυτήν τη στιγμή. Οι απανταχού fashionistas δεν χάνουν την ευκαιρία να το εντάξουν στις εμφανίσεις τους με πολλούς και διάφορους τρόπους. Το είδαμε σε μεμονωμένα κομμάτια, όπως jackets ή trousers αλλά το συναντήσαμε και σε total leather looks και η αλήθει είναι πως δεν βλέπουμε την ώρα να το δοκιμάσουμε. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα cropped top με midi skirt ή να δοκιμάσετε το leather suit, ακόμα και για τα office looks. Οι αποχρώσεις που επιλέγονται είναι λίγο πολύ οι αγαπημένες του φθινοπώρου, ανέμσα τους η παλέτα του καφέ αλλά και το κλασικό μαύρο. 

Βurgundy all the way 

Είναι γνωστό εδώ και μήνες πως το Βουργουνδί θα είναι το απόλυτο χρώμα του φθινοπώρου. Οι street style εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της Milan Fashion Week επιβεβαίωσαν αυτήν την άποψη με τον καλύτερο τρόπο. Τα burgundy designs κατέκλυσαν τους δρόμους της ιταλικής πόλης. Από πανωφόρια και πουκάμισα, μέχρι παντελόνια, φούστες και αξεσουάρ μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Επιπλέον, το burgundy ταιριάζει σε όλες τις υφές, όπως δέρμα, σατέν και καστόρ. Σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε αυτήν την τάση all the way δεν έχετε παρά να δημιοργήσετε ένα total look σ' αυτήν την απόχρωση. 

Office looks 

460312152-1195638008142937-5695511364659412800-n.jpg
Image source: @emilisindlev

Τα office looks συνεχίζουν να αυξάνουν τη δημοφιλία τους και τα κορίτσια της μόδας μας δίνουν συνεχώς έμπνευση για νέα, μοντέρνα και σίγουρα stylish σύνολα στο γραφείο. Στους δρόμους του Μιλάνου είδαμε τα κλασικά και αγαπημένα μας κοστούμια που θα είναι πρώτη επιλογή, cardigans με πουκάμισα και tailored pants αλλα και φούστε με σακάκια που απογειώνουν τη girl boss αισθητική. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι σημαντικό στοιχείο αυτής της τάσης είναι οι γραβάτες. Οι street stylers επιλέγουν όλα τα σχέδια, από κλασικές γραμμές μέχρι oversized ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που επέλεξαν να τις φορέσουν ανοιχτές σαν μαντήλι στο λαιμό. 

Low rise pants 

Το Y2K και τα fashion trends του έχουν μπει για τα καλά στη ζωή και στην γκαρνταρόμπα μας. Τα low rise trousers ή αλλιώς τα παντελόνια με χαμηλή μέση έχουν επιστρέψει κι όπως μας έδειξαν και τα fashion girls θα τα συναντάμε παντού τους επόμενους μήνες. Από τζιν μέχρι cotton και satin, αυτή η τάση ήρθε για να μείνει. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με πουλόβερ και πουκάμισα ή hoodies για πιο cool εμφανίσεις. 

Gloves 

460510479-1924049631433991-5131585017604593331-n.jpg
Image source: @jessideoliveira

Τα statement accessories έχουν την τιμητική τους στο Μιλάνο, από παπούτσια, τσάντες και πολλά άλλα. Ωστόσο, αυτά που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον μας και σίγουρα θα προσθέσουν έξτρα πόντους στην εικόνα μας είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, τα μακριά δερμάτινα γάντια. Ιδανικά για ένα dramatic twist στις βραδινές - κι όχι μόνο - εμφανίσεις. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Κεντρική φωτογραφία: @leoniehanne | @asiatypek