fbpixel

Search icon
Search
Milan Fashion Week: Gucci και Versace μας συστήνουν το it girl της SS25 season
TRENDS & CATWALKS

Milan Fashion Week: Gucci και Versace μας συστήνουν το it girl της SS25 season

Τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο


Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην ιταλική πόλη, όπου διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες η Μilan Fashion Week για την SS25 season. Όσο πλησιάζουμε στη λήξη της και λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη η Πόλη του Φωτός, creative directors και οίκοι μόδας αποκαλύπτουν στο κοινό μοναδικές δημιουργίες μέσα από πασαρέλες που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες. Μετά από την απογείωση της υψηλής αισθητικής και της κομψότητας από την Max Mara αλλά και την εκκεντρική προσέγγιση της Prada, σειρά είχαν Gucci και Versace, οι οποίοι έκαναν ξεκάθαρο πως θα είναι το απόλυτο it girl της επόμενης σεζόν. 

Ανακαλύψτε το!

Gucci

00006-gucci-spring-2025-ready-to-wear-credit-brandjpg.webp

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε ακόμα συνδεδεμένες τις πασαρέλες του Gucci, με τον Alessandro Michele, ωστόσο σε κάθε επίδεικη ο Sabato de Sarno αποδεικνύει τους λόγους που έχει αναλάβει τα ηνία του οίκου. Όπως και για την ανδρική του συλλογή έτσι και τώρα επέλεξε την ιστορική Triennale di Milano του Μιλάνου, παρουσιάζοντας τη δική του τριλογία Ancora , μεταφέροντας του παρευρισκομένους σε μία καλοκαιρινή ηλιόλουστη ημέρα, ενώ το κάθε δωμάτιο του σημείου είχε διαφορετικό χρώμα ηλιοβασιλέματος. Το front row ήταν γεμάτο από A-listers, ανάμεσα του οι Dakota Johnson, Kirsten Dunst, Raye, Jin που έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν την επίδειξη. 

00028-gucci-spring-2025-ready-to-wear-credit-brandjpg.webp

«Το A Casual Grandeur πραγματοποιείται μέσα από τις εμμονές μου», δήλωσε ο De Sarno πριν από τo show, ξεχωρίζοντας μία μόνο από αυτές ως την αγάπη του για τη δεκαετία του 1960. Στην πασαρέλα, τα '60s αποτέλεσαν και το βασικό στοιχείο, σε όλε τις εκδοχές και τις εκφάνσεις. Αυτή συνδυάστηκε και την quite luxury αισθητική που πρεσβεύει ο de Sarno και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. 

Ένα από το σήμα - κατατεθέν του brand δεν είναι άλλο από τις δερμάτινες τσάντες του οίκου - και πιο συγκεκριμένα, η Gucci Bamboo 1947 - μια δερμάτινη τσάντα ώμου με χειροποίητη λαβή από μπαμπού. Εδώ, ο De Sarno επανέφερε το αξεσουάρ-ήρωα στην αρχική του μορφή, με λεπτές σύγχρονες επεμβάσεις που έγιναν από τους τεχνίτες του οίκου με δέρμα, λάκα και πλεξιγκλάς.

00024-gucci-spring-2025-ready-to-wear-credit-brandjpg.webp

Συνεχίζοντας με τα highlights της συλλογής, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στα παπούτσια και πιο συγκεκριμένα στις νέες Horsebit μπότες με μαλακό δέρμα σε στιλ κάλτσα. Τη Horsebit bag χρησιμοποίησε όμως και σε ένα νέο print ο De Sarno, ο οποίος φαίνεται να έχει τη δική του εμμονή με το συγκεκριμένο σχέδιο του αρχείου του Gucci.

00055-gucci-spring-2025-ready-to-wear-credit-brandjpg.webp

Maxi φορέματα με cut outs στο στήθος, ultra maxi καμπαρντίνες και παλτό αλλά και χρώματα που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στη συλλογή της και θα την βοηθήσουν να αναδείξει το στιλ της ήταν ακόμα μερικά σημεία της συλλογής που κεντρισαν το ενδιαφέριν. Τα μαντίλια στα μαλλιά αλλά και τα oversized sunglasses θα θυμίζουν πάντα ανέμελα καλοκαίρι στη Μεσόγειο και θα συμπληρώνουν κάθε καλοκαιρινό σύνολο. 

Versace 

 
ale0611jpg.webp

Η αλήθεια είναι πως με μία πρώτη ματιά, τίποτα από το χθεσινό show δεν θύμιζε την κλασική αισθητική Versace που έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Αυτή τη φορά, η ιδιοκτήτρια του οίκου, Donattela Versace επέλεξε να δημιουργήσει μία νέα ηρωίδα, η οποία αντλεί έμπνευση απο τη δεκατίεα των '70s.

ale0252jpg.webp

Το ανοιξιάτικο show Versus του 1997 αποτέλεσε την αφετηρία της Donatella για την άνοιξη του 2025. Ήταν η προϊστορία της μόδας πριν από το διαδίκτυο, όταν οι elevated πασαρέλες ήταν ακόμα συνηθισμένες, όπως και οι φωτογράφοι που παρατάσσονταν απέναντί τους.

Ξεκινώντας από τα highligths της βραδιάς, η Gigi Hadid επέστρεψε στις πασαρέλες. Κι ενώ δεν την έχουμε δει μέχρι στιγμής σε κανένα show κατά τη διάρκεια του Μήνα Μόδας, η στενή και χρόνια φιλία της με τη Donatella και η σχέση της με τον οίκο, οδήγησαν σ΄αυτό το come back μ΄ ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της συλλογής. 

ale1289jpg.webp

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν ήταν σε απαλούς τόνους που μόνο αδιάφορους δεν μπορεί να τους πει κανείς. Μοβ, καφέ, πράσινο της μέντας, κίτρινο, γαλάζιο και κόκκινες αποχρώσεις στα καλσόν ήταν αυτά που συμπλήρωσαν τα σχέδια Versace. Η νέα αυτή collection βασίστηκε σε floral φορέματα, στε φούστες με χαμηλή μέση, σε πολύ satin, σε σακάκια σε camel αποχρώσεις, σε πλεκτά με ρίγες, σε κοστούμια συνδυασμένα με διάφανα πουκάμισα από δαντέλα και σε micro mini σορτσάκια που συνδυάστηκαν με μακριά tops που κάλυπταν τους γοφούς. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την έμπνευση από τα '70s. 

ale0740jpg.webp

Τέλος, τα bustier gowns επρόκειτο να μετατραπούν στην απόλυτη τάση για formal looks και βραδινές εξόδους. Για περισσότερο στιλ και λάμψη, οι μεταλλικές επιλογές θα είναι must.