fbpixel

Search icon
Search
To fashion brand της Χρύσας Καλπάκη εμπνέεται από τη γυναικεία δυναμική
MAGAZINE

To fashion brand της Χρύσας Καλπάκη εμπνέεται από τη γυναικεία δυναμική

Με απλές, ανάλαφρες γραμμές, στιλ με ροκ πινελιές η Libelloula διαθέτει την κατάλληλη ένταση


Μια πεταλούδα που εκφράζει την αλλαγή και την ευδαιμονία είναι η Libelloula για τον κόσμο της μόδας. Όραμα της Χρύσας Καλπάκη, της αεικίνητης εμπνεύστριάς της, ήταν να δημιουργεί έχοντας τη βάση της στην Ελλάδα, μια «επένδυση στο μέλλον», όπως θα μας πει η ίδια λίγο παρακάτω. Μέσα από το «να ζεις, να αλλάζεις, να πετάς» που επέλεξε ως κεντρική ιδέα για ν’ «αγκαλιάσει» τη φιλοσοφία του brand της, μας αποκαλύπτει όσα το ανέδειξαν στην κορυφή του ελληνικού fashion chart.

Πώς ξεκίνησε για εσάς αυτή η ιδιαίτερη σχέση σας με τη μόδα; 

Από μικρή είχα μια μεγάλη αγάπη στον αθλητισμό, με τον οποίο και ασχολήθηκα. Θυμάμαι να είμαι -σχεδόν πάντα- ντυμένη με αθλητικά ρούχα. Για πολλά χρόνια, είχα στραφεί στη γυμναστική, την οποία είχα επιλέξει και ως κύριο επάγγελμά μου. Έδωσα όλη μου την ψύχη κι ενέργεια σ’ αυτήν. Πάντα, όμως, κάπου εκεί υπήρχε και η μόδα. Μάλιστα, πολύ συχνά σχεδίαζα κι έραβα τα δικά μου ρούχα σε έντονα χρώματα και σχέδια. Ήταν, λοιπόν, πάντα κομμάτι της ζωής μου και φαίνεται πως η δημιουργικότητά μου αυτή παραφυλούσε για να συστηθεί στον κόσμο.

img-0.jpg

Και το ταξίδι της Libelloula;

Πριν από περίπου πέντε χρόνια, ήμουν σε μια φάση της ζωής μου που ήθελα μια αλλαγή. Έτσι γεννήθηκε η Libelloula με μότο το: “Live, change, fly”. Άνοιξε τα φτερά της για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 και γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία. Η παρουσία ξεκίνησε πρώτα διαδικτυακά και, μέσα σε λίγους μήνες, οι δημιουργίες βρέθηκαν και στις βιτρίνες επιλεγμένων καταστημάτων σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Τι στιλ επιλέξατε να πρεσβεύει; 

Θα το χαρακτήριζα ροκ, απλό αλλά ανατρεπτικό, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της επιλογής τόσο των σχεδίων όσο και των υλικών και των χρωμάτων. Διαλέγω ως βάση μου στα υφάσματα τις φυσικές ίνες από βισκόζη και βαμβάκι, ραμί και μετάξι.

2stighmiotipo-2021-06-22-24944-mm.jpg
Χρύσα Καλπάκη

Η γυναίκα της Libelloula είναι, λοιπόν, αυτή… 

Που θέλει να ξεχωρίζει όλη τη μέρα μέσα από την απλότητά της. Αγαπώ πολύ τις γυναίκες και μου αρέσει ιδιαίτερα όταν εκφράζουν την τάση της αλλαγής και της ανεξαρτησίας τους μέσα από τα ρούχα μου, όπως άλλωστε υποστηρίζει και το brand μας.

Ας περάσουμε στο δικό σας προσωπικό στιλ… 

Επιλέγω να φοράω μόνο τα ρούχα μου! Νιώθω άνετα και υπέροχα μέσα σ’ αυτά. Κάθε κομμάτι με εκφράζει απόλυτα!

img-1.jpg

Πρόκειται, λοιπόν, για μια εκπληκτική πορεία ενός brand με γερές βάσεις στην Ελλάδα. Υπήρξε ρίσκο και ποιες είναι οι βλέψεις σας για τη συνέχεια;

Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανη που όλα τα ρούχα της εταιρίας μου είναι χειροποίητα και ράβονται στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίζουμε την ελληνική αγορά από επιλογή, άσχετα αν αυξάνεται το κόστος παραγωγής μας. Η φθηνή και εύκολη λύση θα ήταν να εισάγουμε προϊόντα. Αυτό, όμως, είναι τροχοπέδη στην ίδια σου την επιχείρηση και το μέλλον της. Επιμένω ελληνικά και οραματίζομαι να μείνω για πολλά χρόνια ακόμη στην εγχώρια αγορά, στοχεύοντας στην επιτυχία!

Info: E-shop: libelloula.com, Instagram: @libelloula & Facebook: Libelloula, τηλ: 210 3316634

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022