fbpixel

Search icon
Search
Skin Types: Εσείς γνωρίζετε σε ποιον τύπο δέρματος ανήκετε;
FACE & BODY

Skin Types: Εσείς γνωρίζετε σε ποιον τύπο δέρματος ανήκετε;

Μια χρήσιμη πληροφορία για να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα


Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη για την επίτευξη μιας υγιούς και λαμπερής όψης, την οποία επιθυμούμε. Είναι αναγκαίο προτού προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια στο πρόσωπο μας, να ενημερωθούμε σωστά για την κατηγορία στην οποία ταιριάζουμε. Ο λόγος; Λόγω άγνοιας πολλές φορές αξιοποιούμε λανθασμένα προϊόντα, τα οποία είτε δε θα λειτουργήσουν αποδοτικά είτε μπορεί να μας προκαλέσουν μέχρι και δερματολογικά προβλήματα. Η παραπληροφόρηση μέσω social media, προωθώντας κρέμες και συστατικά μέσω των influencers, έχουν οδηγήσει πολλές γυναίκες να τα προτιμούν. Οφείλουμε, όμως, να γνωρίζουμε πως στον κάθε άνθρωπο, δρουν διαφορετικά.

Ο κάθε τύπος δέρματος έχει τις δικές του ανάγκες. Διαθέτουν βασικά χαρακτηριστικά για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Επομένως, ο τρόπος για να αντιληφθείτε πού ανήκετε είναι απλός! Πραγματοποιήστε μια μέθοδο απλού καθαρισμού, χρησιμοποιώντας ένα cleanser και ύστερα από μισή ώρα εντοπίστε τα σημάδια. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η παρατήρηση τους, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας κατευθύνει κατάλληλα.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τους 4+1 διαφορετικούς τύπους δέρματος!

1. Λιπαρή

Θεωρείται από τις εύκολες να την εντοπίσει κανείς. Παράγει περισσότερο σμήγμα, γεγονός που οδηγεί σε αυτήν την ορατή λιπαρότητα. Το δέρμα σας γυαλίζει και φαίνεται κολλώδες, έχετε συχνές εξάρσεις ακμής, μεγάλους ορατούς πόρους και μαύρα στίγματα.

shutterstock-1401887186-1024x663.jpg


Πώς την περιποιούμαστε:
Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα συνεπείς με τον καθαρισμό του προσώπου σας. Συγκεκριμένα, συνιστάται ο διπλός. Δηλαδή, θα χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και στη συνέχει ένα άλλο με βάση το νερό. Το πρώτο θα διαλύσει κάθε είδος πόρου, ενώ το επόμενο στη συνέχεια, θα καθαρίσει κάθε περιττό υπόλειμμα.

2. Ξηρή

Είναι επιρρεπής στις επιδράσεις του περιβάλλοντος, όπως είναι ο αέρας. Απουσιάζει η υγρασία, αλλά επικρατεί η έλλειψη ενυδάτωσης. Τα βασικά της στοιχεία είναι: σφιχτή όψη, φαγούρα και «τραχιά» επιδερμίδα.

Πώς την περιποιούμαστε: Αυτό που χρειάζεται σε υψηλό βαθμό είναι να διατηρείται διαρκώς ενυδατωμένη. Έτσι, λοιπόν, εστιάζουμε εσωτερικά, που θα συμβεί με την κατανάλωση νερού και φρούτων. Επιπλέον, συνδυαστικά χρησιμοποιούμε ενυδατικούς ορούς για συμπληρωματική θρέψη, προϊόντα με φυσικά έλαια, που χαλαρώνουν την επιδερμίδα και καθαριστικά γαλακτώματα.

3. Μεικτή

Όπως φανερώνεται και από το όνομα της, αυτός ο τύπος επιδερμίδας συνδυάζει τις δύο προ αναφερόμενες: τη ξηρή και τη λιπαρή. Περνάνε μέρες, κατά τις οποίες εκδηλώνεται έντονη λιπαρότητα, κυρίως στη ζώνη Τ, ενώ άλλες όπου κυριαρχεί η ξηρότητα. Περιστασιακά, εμφανίζει μαύρα στίγματα και σπυράκια.

adobestock-298873858.jpg


Πώς την περιποιούμαστε: 
Λόγω των διαφορετικών αναγκών της κάθε περιοχής του προσώπου, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια συνδυαστική μέθοδο. Αρχικά, το πρώτο βήμα είναι να καθαρίζετε σχολαστικά το δέρμα πριν την οποιαδήποτε τοποθέτηση προϊόντων περιποίησης. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες, για να ελέγχετε την υγρασία του δέρματος και για να προσφέρετε την απαραίτητη θρέψη. Extra tip: Καλό θα ήταν να αποφύγετε το ζεστό ή το παγωμένο νερό και να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του προς το χλιαρό.

4. Ευαίσθητη

Εάν ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διαχείριση της. Επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, αλλά και από συναισθήματα του οργανισμού, όπως είναι δηλαδή το άγχος. Τα πιο σύνηθες σημάδια της είναι η πρόκληση έντονης κοκκινίλας και ερυθρότητας, η οποία οδηγεί σε φαγούρα.

Πώς την περιποιούμαστε: Σκοπός είναι η ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού και η ανακούφισή της. . Προτιμήστε όσο το δυνατόν πιο ελαφριά προϊόντα, χωρίς άρωμα ή πρόσθετα χημικά και εφαρμόστε τα με απαλές κινήσεις. Απαγορεύεται το τρίψιμο σε σκληρή επιφάνεια. Τηρήστε μια ευλαβική συνέπεια στην φροντίδα της, ώστε να συνηθίσουν να δρουν τα συστατικά στο δέρμα.

5. Κανονική

Ο πιο εύκολος τύπος δέρματος καθώς δεν διαθέτει ιδιαιτερότητες. Οι πόροι είναι ορατοί αλλά όχι μεγάλοι, δεν εντοπίζονται κηλίδες και σημάδια. Σε γενικά πλαίσια αντιπροσωπεύει την ιδανική λεία και καθαρή επιδερμίδα, γεγονός που οφείλεται στη φυσιολογική ενυδάτωσή της.

skin-pores-3.jpg


Πώς την περιποιούμαστε: 
Η beauty routine εξακολουθεί να τηρείται. Διατηρήστε το δέρμα σας στα ίδια επίπεδα, ενισχύοντας το τακτικά με τα κατάλληλα προϊόντα. Τα steps που ενδείκνυται να ακολουθήσετε είναι να επιλέξετε ένα ήπιο καθαριστικό για πρωί/βράδυ, να πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα το scrub σας, ώστε να καταπολεμηθούν τα νεκρά κύτταρα και φυσικά να μην αμελείτε την χρήση ενυδατικής κρέμας.