fbpixel

Search icon
Search
5+1 κινήσεις για ολική ανανέωση δέρματος λίγο πριν το καλοκαίρι
MAGAZINE

5+1 κινήσεις για ολική ανανέωση δέρματος λίγο πριν το καλοκαίρι

Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς συστήνει όλες τις μεθόδους για να την πετύχουμε


Την άνοιξη, οι περισσότεροι από εμάς καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι. Η μέρα μεγαλώνει, η διάθεσή μας φτιάχνει και τώρα είναι η ιδανική εποχή για ολική ανανέωση.Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να περιποιηθούμε το δέρμα μας πριν από την έκθεσή του στην έντονη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού και η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς συστήνει όλες τις μεθόδους για να το πετύχουμε.

1η κίνηση: Προληπτική εξέταση

Πρώτα απ’ όλα προγραμματίστε ένα ραντεβού δερματοσκόπησης, ενδελεχούς, δηλαδή, εξέτασης όλων των σπίλων καθώς και των βλαβών του δέρματος - αυτό γίνεται προληπτικά, μία φορά τον χρόνο, αλλά σε ασθενείς με κάποια παθολογία συστήνεται να γίνεται πιο συχνά. Κατά τη διάρκειά της, αναλύονται όλες οι μελαγχρωματικές και μη βλάβες στην επιδερμίδα, με τη χρήση του δερματοσκοπίου. Σε περίπτωση παρουσίας ύποπτων βλαβών, φωτογραφίζονται κι αποθηκεύονται για μελλοντική εξέταση. Αν στον επανέλεγχο παρατηρηθούν αλλοιώσεις, συνιστάται η αφαίρεσή τους χειρουργικά. Εφόσον έχει εκτιμηθεί το δέρμα, πριν από την έκθεσή του στον ήλιο, είναι σωστό να ενυδατωθεί σωστά. Αυτό γίνεται με τη χρήση κατάλληλων για τον καθένα ορών και κρεμών καθώς και αντηλιακού.

2η κίνηση: Βαθιά ενυδάτωση με μεσοθεραπεία

Η σωστή ενυδάτωση επιτυγχάνεται με τη συστηματική μεσοθεραπεία, δηλαδή την έγχυση συστατικών, όπως υαλουρονικού οξέος, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, μέσα στο δέρμα. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, τον τύπο της μεσοθεραπείας καθώς και τους στόχους που θέτουμε με τους ασθενείς μας, καθορίζεται ο αριθμός των συνεδριών που πρέπει να γίνουν. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν έντονη διαφορά από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

shutterstock-2052174743.jpg

3η κίνηση: Αντιμετώπιση τοπικού πάχους

Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να απαλλαγούμε από το τοπικό πάχος. Με τις αναίμακτες μεθόδους λιπόλυσης χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Σε αυτές περιλαμβάνονται η κρυολιπόλυση, με την οποία οι τοπικές λιποαποθήκες ψύχονται στους -3°C και η δημιουργία κρυστάλλων μέσα στα λιποκύτταρα οδηγεί στην καταστροφή τους. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή στις 4 εβδομάδες.

4η κίνηση: Body contouring με αναίμακτη λιποαφαίρεση

Το πρωτοποριακό μηχάνημα Sculpsure πραγματοποιεί αναίμακτη λιποαφαίρεση - το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται στο ιατρείο μας. Με τη στοχευμένη δράση του διοδικού laser και ύστερα από μια ευχάριστη 25λεπτη συνεδρία, καταστρέφεται τουλάχιστον το 25% των λιποκυττάρων της περιοχής που θεραπεύεται. Είναι εγκεκριμένο από τον αμερικανικό FDA, κατάλληλο για όλες τις περιοχές με τοπικό λίπος, όπως μηρούς, γλουτούς, περιοχή της κοιλιάς, μπράτσα, γόνατα και διπλοσάγονο.

5η κίνηση: Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Το μηχάνημα Venus Legacy, εγκεκριμένο από τον FDA, είναι ιδανικό για την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Πρόκειται για πολυπολική ραδιοσυχνότητα συνδυασμένη με μαγνητικό πεδίο καθώς και λεμφικό μασάζ. Προάγει την κολλαγονογένεση και καταπολεμά το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα.

6η κίνηση: Τόνωση με παθητική εκγύμναση

Στο ιατρείο μας επίσης θα βρείτε και το κορυφαίο Εmslim, πιστοποιημένο με Medical CE. Με τη δύναμη του μαγνητικού πεδίου προκαλείται παθητική εκγύμναση των μυϊκών ομάδων της κοιλιακής χώρας, των γλουτών, των προσαγωγών, των οπίσθιων μηριαίων και των μπράτσων. Μέσω της αύξησής τους καταστρέφονται τα λιποκύτταρα της περιοχής και προκαλείται τόνωση. Προτείνονται 6-10 συνεδρίες ανά περιοχή κάθε χρόνο.

img-0593.jpg

Ευχαριστούμε την ιατρό δερματολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

About: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύθηκε, επί πενταετία, στη δερματολογική και αλλεργιολογική κλινική του Technische Universität München και σε θέματα ιατρικής αισθητικής. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας μπότοξ, των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό και της μεσοθεραπείας, καθώς και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και της Αισθητικής Δερματολογίας. 

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310272255, radopouloudermatology.business.site

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2022