fbpixel

Search icon
Search
Nama Tribe: H πρώτη συνδρομητική coaching και well-being πλατφόρμα στην Ελλάδα
WELLNESS

Nama Tribe: H πρώτη συνδρομητική coaching και well-being πλατφόρμα στην Ελλάδα

Η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου και η Health & Wellness Lifestyle Coach Μαλού Λαρσινού μας παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό αποτέλεσμα


Oι πραγματικές μας δυνατότητες δεν είναι προκαθορισμένες. Στην πραγματικότητα, είναι απεριόριστες. Αυτό πρεσβεύει και η «νοοτροπία ανάπτυξης» (“Growth Mindset”), σύμφωνα με την οποία οι βασικές μας ιδιότητες και δεξιότητες μπορούν να βελτιωθούν με τη μάθηση και την προσπάθεια. Αυτό εφαρμόζει και μια νέα «φυλή», η Nama Tribe -των Δρ Νάνσυ Μαλλέρου και Health & Wellness Lifestyle Coach Μαλού Λαρσινούπου- οι αξίες της προκύπτουν από το όνομά της και ανακλώνται σε αυτό: νερό που αναβλύζει από πηγή ή οτιδήποτε εμπνέει ή αναζωογονεί.

Τι είναι το Nama Tribe;

ΝΑΝΣΥ ΜΑΛΛΕΡΟΥ: Είναι ο τρόπος μας να φέρουμε κοντά ανθρώπους με όνειρα και «θέλω», να τους καθοδηγήσουμε, να τους εμπνεύσουμε και να τους βοηθήσουμε να απελευθερώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, για να ζήσουν μια ζωή ισορροπημένη, χαρούμενη κι επιτυχημένη. Είναι η υλοποίηση της παραπάνω προσωπικής και εταιρικής μας αποστολής μέσα από τη βραβευμένη συνδρομητική πλατφόρμα Nama Tribe, την πρώτη που αφορά στην ενδυνάμωση, το coaching και το wellbeing για Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται.

ΜΑΛΟΥ ΛΑΡΣΙΝΟΥ: Το Nama Tribe παρέχει τα εργαλεία, τη συνέπεια και την υποστήριξη που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει τους στόχους του σε όλους τους τομείς της ζωής του: στη σχέση με τον εαυτό του, με τους άλλους, στην εργασία και τα οικονομικά, στην υγεία και την ευεξία αλλά και στην πνευματικότητα. Τα εργαλεία τα δίνουμε μέσα από εβδομαδιαία live coaching σεμινάρια που μπορεί ο κάθε χρήστης να τα παρακολουθήσει στον δικό του χώρο και χρόνο, φύλλα εργασίας, για να εφαρμόσει τις γνώσεις, εκπαιδεύσεις και masterclasses.

Γιατί «φυλή»; Ποια είναι η σημασία της, και γιατί όχι π.χ. «ομάδα»;

Ν.Μ.: Η ομάδα αποτελείται από ετερογενείς ανθρώπους, που τους ενώνει ο κοινός στόχος. Η φυλή, όμως, είναι κάτι μεγαλύτερο, βαθύτερο. Τα μέλη της έχουν κοινά χαρακτηριστικά, κοινό DNA. Αυτά όσο κι αν καταπιεστούν ή κρυφτούν δεν αλλάζουν. Στη δική μας, στο Nama Tribe, το DNA όλων μας είναι η εξέλιξη, η αγάπη για τη μάθηση, η αλληλοβοήθεια. Θέλουμε να τα έχουμε όλα και είμαστε διατεθειμένοι να εξελιχθούμε και να δουλέψουμε για να τα αποκτήσουμε. Έχουμε όλοι νοοτροπία ανάπτυξης κι όχι στασιμότητας. Πιστεύουμε ότι «Καλύτερα γίνεται!», σύμφωνα και με το ομότιτλο ημερολόγιό μου για το 2022!

mg-0920.jpg
Νάνσυ Μαλλέρου

Μ.Λ.: Σε μια φυλή η αίσθηση του ανήκειν είναι πολύ ισχυρή. Αυτό το αίσθημα της ενότητας είναι μια αμετάβλητη προϋπόθεση για τα μέλη της. Η υποστήριξη, η ασφάλεια, η σταθερότητα είναι βασικά χαρακτηριστικά της. Τα μέλη του Nama Tribe απολαμβάνουν, εφαρμόζουν αλλά και με τη στάση τους υποστηρίζουν τα παραπάνω στοιχεία.

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε;

Μ.Λ.: Η βασική αξία της Nama είναι να βοηθήσουμε όποιον άνθρωπο μιλάει ελληνικά σ’ αυτόν τον πλανήτη να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπως αυτή μάς δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τους Έλληνες όλης της Γης και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την ίδια στιγμή, η πανδημία μάς έδειξε την ανάγκη του κόσμου για υποστήριξη αλλά και τη θέλησή του να ζήσει καλύτερα.

Ποια είναι η διαφορά του coaching από την ψυχοθεραπεία;

Μ.Λ.: Σε γενικές γραμμές, το coaching επικεντρώνεται περισσότερο στο να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να πετύχει τους στόχους του, για το παρόν και το μέλλον, δεν εστιάζει στο παρελθόν. Παρέχει άμεσες λύσεις που το άτομο μπορεί να αναγνωρίσει και να εφαρμόσει. Προσεγγίζει όλους τους βασικούς τομείς της ζωής: από την υγεία και την ευεξία, μέχρι τη σχέση με τον εαυτό μας, την εργασία και τα οικονομικά.

Η ενδυνάμωση είναι θέμα παιδείας ή coaching;

Μ.Λ.: Η οικοδόμηση της προσωπικής ενδυνάμωσης προϋποθέτει την ενασχόληση με το προσωπικό μας σύστημα αξιών. Η παιδεία μάς καθορίζει ως έναν βαθμό τις αξίες μας. Το ζητούμενο είναι να τις ανακαλύψουμε, κι εκεί είναι που παίζει ρόλο το coaching και η πρακτική του: ποιοι ακριβώς είμαστε, πού θέλουμε να πάμε και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Ν.Μ.: Η θέληση για καλλιέργεια της ενδυνάμωσης είναι θέμα παιδείας. Το coaching είναι ο τρόπος, η μέθοδος. Η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή της μεθόδου χτίζει τη συνήθεια, εκ-παιδεύει.

Όπως είπατε κ. Μαλλέρου «οι γυναίκες έχουν ενοχές ότι δεν κάνουν αρκετά, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν πολύ περισσότερα από όσα τους αναγνωρίζονται». Πώς μπορεί αυτό να δουλευτεί μέσα από το Nama Tribe; Με ποιον τρόπο θα ενδυναμωθεί μια γυναίκα;

Ν.Μ.: Καταρχάς να πω ότι το Nama Tribe δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Η ψυχική ενδυνάμωση και η ανθεκτικότητα των ανθρώπων χτίζεται -μεταξύ άλλων- μέσα από τα όρια, την αυτοηγεσία, την αυτοεκτίμηση, τη φροντίδα του εαυτού μας, την πειθαρχία και την καθαρότητα μυαλού. Κι αυτό κάνουμε στην πλατφόρμα. Μέσα από ζωντανές συνεδρίες coaching, την καλλιέργεια της συνέπειας και την υποστήριξη της κοινότητας, χτίζουμε αληθινή ενδυνάμωση που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του.

Πώς μπορεί να «σπάσει» η επικριτική στάση μεταξύ κάποιων γυναικών προς άλλες και πώς θα μάθουν να αλληλοϋποστηρίζονται;

Ν.Μ.: Μεγάλη μου αγάπη αυτό το θέμα! Χαίρομαι γιατί δεν είναι κάτι που ζω στο άμεσο περιβάλλον μου. Πίσω από την πλάτη μου δεν ξέρω τι γίνεται (μπορώ να το φανταστώ) και δε με αφορά. Όμως, όπου υπάρχουν Nama, το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει. Υποστηρίζουμε η μία την άλλη, χαιρόμαστε με τις επιτυχίες της, βοηθάμε και στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Και φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της φυλής.

Εντοπίστε καθημερινές στερεοτυπικές λέξεις που μειώνουν τη γυναίκα (όπως «Για γυναίκα καλά το κάνεις»). Πώς απαντάμε σε όλα αυτά;

Μ.Λ.: «Άντε να βρεις ένα καλό παιδί να παντρευτείς σιγά σιγά», «Γυναίκα είσαι, κλάψε», «Εσύ δεν είσαι η γυναίκα του σπιτιού; Ώρα να μαγειρέψεις». Είναι στο χέρι της κάθε γυναίκας το πώς θα αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο σχόλιο. Η στάση ζωής της και οι αξίες της καθορίζουν και το πόσο συχνά θα τα ακούει...

iamawesome-about2.jpg
Μαλού Λαρσινού

Ν.Μ.: Έχω καιρό να ακούσω κάτι αντίστοιχο. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν πάντα μου προκαλούσαν γέλιο αυτά τα σχόλια. Κι έτσι κι αντιδρούσα. Με μεγάλωσαν σαν αγοροκόριτσο, οπότε μπορεί κι εγώ να έχω κάνει τέτοια σχόλια καμιά φορά -πάντα αστειευόμενη φυσικά- ή να έχω αυτοσαρκαστεί. Γενικά στις προκλήσεις, όμως, σεξιστικές ή άλλες, απαντώ με αδιαφορία και στοχοπροσήλωση. Η οικογένειά μου μού έμαθε να μη σταματάω για να ασχοληθώ με κάθε σκύλο που γαβγίζει στον δρόμο μου, εκτός κι αν πρόκειται να υπερασπιστώ κάποιον πιο αδύνατο.

Γιατί ακόμη και σήμερα λέμε «μπράβο» στον μπαμπά που αλλάζει μια πάνα, κρατάει μια ώρα μόνος το παιδί του ή κάνει τα αυτονόητα ως γονιός; Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

Ν.Μ.: Εγώ δε λέω «μπράβο» σε κάποιον που κάνει αυτό που θεωρώ αυτονόητο. Λέω, όμως, «ευχαριστώ». Και το διεκδικώ, επίσης, όταν αντίστοιχα κάνω εγώ την προσπάθεια. Παρεμπιπτόντως, δε θεωρώ ότι κάτι είναι «γυναικεία» ή «αντρική» δουλειά. Είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων, και όχι φύλου. Νομίζω ότι η αλλαγή θα έρθει από τον καθένα μας, από τα μικρά πράγματα που λέμε ή σκεφτόμαστε, από τον τρόπο που «εκπαιδεύουμε» τους άλλους να μας φέρονται και από το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Πρόσφατα έκανα μια έρευνα στο Instagram μου. Ζήτησα από τους ακολούθους μου να συμπληρώσουν τις εξής δύο φράσεις: «1. Μια γυναίκα που δεν εργάζεται και φροντίζει το σπίτι είναι…»2. Ένας άντρας που δεν εργάζεται και φροντίζει το σπίτι είναι…»Και ιδού οι απαντήσεις με σειρά προτεραιότητας (Να σημειώσω ότι το κοινό μου είναι κατά 70% γυναίκες!): «1. Νοικοκυρά, κυρία, χαλαρή, δούλα.«2. Τεμπέλης, looser, όχι αρκετά άντρας, γενναίος (!)»Θ’ αφήσω εσάς να εντοπίστε το πρόβλημα σ’ αυτά τα αποτελέσματα!

Περισσότερες πληροφορίες στο namatribe.gr