fbpixel

Search icon
Search
5+1 must-try ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά
WELLNESS

5+1 must-try ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Θα παρατηρήσετε πολύ σύντομα θεαματικά αποτελέσματα


Η αλήθεια είναι, πως παραδοσιακά μετά τις γιορτές όλοι μας αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε ένα mini detox, για να επαναφέρουμε το σώμα μας, στα καλύτερά του. Επίσης, μπορεί να είναι ακόμη αρκετά νωρίς, ωστόσο, ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι και το project «summer body» μπαίνει ήδη σε εφαρμογή. Ένα από τα σημεία του σώματος που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τις γυναίκες, είναι αναμφίβολα η περιοχή της κοιλιάς κι αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δε χρειάζεται να αγχώνεστε. «Κλειδί» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι η συστηματική γυμναστική σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή κι εμείς, είμαστε εδώ για εσάς!

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής, που πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον μεγάλο σας στόχο. 

Ετοιμαστείτε για τη μεγάλη μεταμόρφωση!

Σανίδα

6547568790967856745634523.jpeg

Αποτελεί -πλέον- μία από τις πιο γνωστές κι εύκολες ασκήσεις και γυμνάζει σημαντικά την περιοχή της κοιλιάς και τους ραχιαίους. Η σανίδα είναι μία μορφή άσκησης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το βάρος του σώματος και γυμνάζει ταυτόχρονα πολλούς μύες. Από τους κοιλιακούς και τους μύες της πλάτης μέχρι τους τετρακέφαλους, τους ώμους και τα χέρια. Παράλληλα, βάζοντας αυτή την άσκηση στην καθημερινότητά σας, θα παρατηρήσετε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, πως γίνετε πιο θα γίνεται πιο ευλύγιστοι. Ακουμπήστε τους αγκώνες και τις παλάμες σας στο πάτωμα, φροντίζοντας να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας, σηκώστε τα γόνατα και κρατήστε το σώμα σας σφιχτό σε μια ευθεία για 1 λεπτό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, ανάλογα με τα sets που θα ακολουθήσετε.

Push-up

pushups-625-625x350-51465978240.webp

Μία ακόμη άσκηση που γυμνάζει πολλά, διαφορετικά σημεία του σώματος, κάνοντας focus στους κοιλιακούς, τους ώμους και τους γλουτούς, είναι τα push-up. Φέρτε τα χέρια σας τεντωμένα στο ύψος των ώμων και κατόπιν, τοποθετήστε τα ακριβώς κάτω από τους ώμους, ώστε, όταν τεντωθούν, να έρθουν εντελώς κάθετα με το έδαφος, σχηματίζοντας ουσιαστικά μία σανίδα. Εισπνέοντας βαθιά, λυγίστε τους αγκώνες προς τα πίσω σε γωνία 45 μοιρών, χαμηλώνοντας το σώμα μέχρι το πάτωμα. Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα πλευρά σας και το στήθος πρέπει να ακουμπήσει το έδαφος. Πιέστε τις παλάμες για να σπρώξετε το σώμα σας προς τα πάνω, επιστρέφοντας στην αρχική σας θέση.

Russian Twist

russian-twist-sharpened-1548270008.jpeg

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε, είναι πως παραμελούμε τους πλάγιους κοιλιακούς, γεγονός που μας κρατά μακριά από τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από μία επίπεδη κοιλιά. Για όσους δεν έχουν ξαναγυμνάσει το συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους, υπάρχει μία άκρως αποτελεσματική must-try άσκηση. Tο Russian Twist είναι η πιο γνωστή γυμναστική για πλάγιους κοιλιακούς κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να καθίσετε στο πάτωμα, με τα γόνατα λυγισμένα. Για να αυξήσετε τη δυσκολία, κρατήστε έναν αλτήρα μπροστά από το στήθος σας και προσέχοντας την πλάτη σας, που πρέπει να είναι σε όλη τη διάρκεια της άσκησης ίσια, στρίψτε όσο περισσότερο μπορείτε στα αριστερά κι έπειτα προς τα δεξιά.

Ροκανίσματα

40f38204bf1d4d8599b2baa5055ebb7a.jpeg

Τα ροκανίσματα είναι μια από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις, για δυνατή και γραμμωμένη κοιλιά, που στοχεύει στους κοιλιακούς με ελεγχόμενο τρόπο, με μέτρια ένταση. Εφόσον εκτελείται με τον σωστό τρόπο, ενισχύει τους σταθεροποιητικούς μύες και βοηθά στη γράμμωση των κοιλιακών. Ξαπλώστε με την πλάτη σας να ακουμπάει στο έδαφος, τα πόδια σας λυγισμένα και τα χέρια σας διπλωμένα στο στήθος σας ή για μεγαλύτερη δυσκολία, δίπλα από το κεφάλι σας. Είναι πολύ σημαντικό -για την αποφυγή τραυματισμών- να υπάρχει συνεχής επαφή του κάτω μέρους της πλάτης σας με το έδαφος. Ανυψώστε το σώμα σας, ώστε να απομακρυνθούν οι ώμοι από το έδαφος, φροντίζοντας παράλληλα να παραμένει το σαγόνι σας μακριά από το στήθος, ώστε ο λαιμός σας να βρίσκεται σε ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση κι επαναλάβετε.

Criss cross

sporty-fit-active-young-woman-doing-bicycle-crunch-situp-exercise-picture-id1201601978.jpeg

Για μία πιο λεπτή μέση και για να πείτε «αντίο» στο extra λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, είναι απαραίτητο να γυμνάσετε τους έσω κι έξω λοξούς μύες κι οι criss cross κοιλιακοί ή κοιλιακοί ποδήλατο, είναι ιδανικοί! Με αυτή την άσκηση εστιάζετε στους πλάγιους κοιλιακούς κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα, με την πλάτη να ακουμπάει στο έδαφος και τα γόνατα λυγισμένα. Τα χέρια σας, θα πρέπει να βρίσκονται λυγισμένα δίπλα στο κεφάλι σας. Ανασηκώστε τα πόδια σας στον αέρα, ώστε να έρθουν σε ορθή γωνία με το έδαφος και τους ώμους, φροντίζοντας να βρίσκεται πάντα ο αυχένας σας σε ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη. Στρίψτε το σώμα σας προς την αριστερή πλευρά ώστε να ακουμπήσει ο αγκώνας του δεξιού χεριού στο αριστερό γόνατο, ενώ το δεξί πόδι θα πρέπει να τεντώνει ευθεία μπροστά. Κατόπιν, στρίψτε από τη δεξιά πλευρά, ακουμπώντας τον άλλο αγκώνα στο αντίθετο γόνατο, ενώ το άλλο πόδι τεντώνει ευθεία μπροστά. Η στροφική αυτή κίνηση, απαιτεί αρκετή προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από θεαματικό!

Glute bridges

glutebridge-0c0b0aa9661b437faa381b895fdef4a4.jpeg

Θέλετε να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας, αλλά μαζί να τονώσετε και την περιοχή των γλουτών, που μας ταλαιπωρεί -επίσης- αρκετά; Ξαπλώστε ανάσκελα, φροντίζοντας να είναι τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά. Υψώστε τους γοφούς σας - όχι πολύ ψηλά καθώς δεν πρέπει να σχηματίζει αψίδα η πλάτη- και μείνετε εκεί, σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας για δέκα δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση κι επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, προσέχοντας πάντα να έχει το σώμα σας τη σωστή θέση, προκειμένου να εκτελείται σωστά η άσκηση.