fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε ένα πολυτελές διαμέρισμα; Επενδύστε σε έναν διαχρονικό εξοπλισμό
INTERIORS

Θέλετε ένα πολυτελές διαμέρισμα; Επενδύστε σε έναν διαχρονικό εξοπλισμό

Ο Γιάννης Μανώλογλου μας αποκαλύπτει τα πάντα για το μάρμαρο και τους γρανίτες


Το marble στοιχείο μπορεί να κάνει αμέσως κάθε χώρο του σπιτιού σας luxurious. Τα μάρμαρα, η αλήθεια είναι, πως μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε δωμάτιο της κατοικίας σας και να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης και ταυτόχρονα πολυτέλειας που όλοι αποζητάμε. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο υλικό, παρακάτω σας απαντώνται όλες οι απορίες που μπορεί να έχετε!

manologlou2.jpg
Μαρμάρινη σκάλα, Μανώλογλου


The idea

Η επιλογή μαρμάρου για ένα χώρο που κατασκευάζεται ή ανακαινίζεται είναι ζήτημα αισθητικής, διαχρονικότητας, αντοχής και ανθεκτικότητας. Επίσης, ένα από τα βασικότερα κριτήρια αποτελεί η ιδεολογία-άποψη για την επιλογή φυσικών υλικών. Τα μάρμαρα είναι επιπλέον από τα υλικά που με τη συντήρηση και τη 10ετή ανανέωση της λείανσής τους μπορούν να αποκτήσουν ξανά την αρχική μορφή, γυαλάδα και λαμπερή τους όψη.

The material 

Σε περίπτωση που διαλέξετε το μάρμαρο, καλό είναι να προσέξετε και να ερευνήσετε τις φυσικοχημικές και μηχανικές ιδιότητες του εκάστοτε υλικού και να επιμεληθείτε της σωστής τοποθέτησης κι εφαρμογής του. Υπάρχουν τα σκληρά και τα λιγότερο σκληρά μάρμαρα, καθώς και οι γρανίτες. Και οι τρεις τύποι υλικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους πάγκους κουζίνας συνιστάται η επιλογή γρανίτη. Επίσης, εφαρμόζονται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους και στις πισίνες, λόγω της μεγάλης τους αντοχής στις διάφορες καιρικές συνθήκες – άλλωστε, ο καλύτερος φίλος του μαρμάρου είναι το νερό. Plus, το μάρμαρο, ως υλικό επένδυσης σε τοίχους, προσφέρει ομορφιά με τις φυσικές του «ραβδώσεις» (veins). Τέλος, αυτά τα υλικά διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ωστόσο, όταν γίνεται λόγος για λευκά μάρμαρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτά είναι τα ελληνικά!

Extra care

Όσο για τη φροντίδα μετά την εφαρμογή τους; Ο καθαρισμός τους με τη χρήση απλών προϊόντων -όχι χημικών- διαλυμένων στο νερό αρκεί. Σε περίπτωση «βλάβης» ή λεκέ, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά καθαριστικά σκευάσματα.

Εάν ενδιαφέρεστε για άλλα υλικά, υπάρχουν μάρμαρα ελληνικής και ξένης προέλευσης, οι πορόλιθοι, οι όνυχες, οι φυσικοί χαλαζίες, τα τραβερτίνια. Στην εταιρία Μάρμαρα-Γρανίτες Μανώλογλου διατίθεται μια πλούσια συλλογή υλικών!

The expert

manologlou.jpg


Γιάννης Μανώλογλου, Γενική Διεύθυνση-Τμήμα προμηθειών

1. Σε χώρες όπου σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες χρησιμοποιείται διαχρονικά το λευκό μάρμαρο, καθώς έχει την ιδιότητα ν’ ανακλά τη θερμότητα, εξασφαλίζοντας δροσιά. Από την άλλη, είναι ένας καλός πομπός θερμότητας και κατάλληλο για επιδαπέδια θέρμανση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύγχρονη τάση δημιουργίας καλοριφέρ από μάρμαρο. Προσφέρει θερμότητα στις κρύες χώρες και δροσιά στις θερμές.

2. Ένα στοιχείο για να καταλάβει κάποιος αν το μάρμαρο που επέλεξε είναι σκληρό, αποτελεί η γυαλάδα. Όσο πιο έντονη, τόσο πιο σκληρό το υλικό.

3. Μεγάλη σημασία, κατά την τοποθέτησή τους, έχει το να υπάρχει ομοιομορφία μέσω της συνεχούς ροής του υλικού.

4. Το μάρμαρο θέλει «στοργή». Δεν πρέπει να έρχεται σ’ επαφή με μέταλλα που σκουριάζουν και χρειάζεται προσοχή στη χρήση υγρών, όξινων ή με χρωστικές.

5. Το γυάλισμα δεν αποτελεί μονόδρομο στην κατεργασία της επιφάνειας των υλικών. Εξερευνήστε κι άλλες επιλογές, όπως το satine, το velvet, το waterfall και το brocar.

Μάρμαρα-Γρανίτες Μανώλογλου

Η εταιρία Μάρμαρα-Γρανίτες Μανώλογλου ιδρύθηκε το 1982 και από τότε μέχρι σήμερα έχει μία συνεχή και δυναμική παρουσία -στην εσωτερική κι εξωτερική αγορά- στον κατασκευαστικό τομέα. Ξεκίνησε με έδρα το πρώτο της εργοστάσιο στην Ευκαρπία, και το 2000 επεκτάθηκε δημιουργώντας ένα δεύτερο, μεγαλύτερης παραγωγικής δυνατότητας, στο Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά. Από τον Αύγουστο του 2007, μάλιστα, λειτουργεί η “Galleria di Marmi”, η έκθεση των προϊόντων της στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Info:

Κεντρικές Εγκαταστάσεις: Καβαλάρι Θεσσαλονίκη, 57200, Τ 23940 20410

info@greek-marbles.com

Υποκατάστημα: Μαρίνου Αντύπα 71, Πυλαία Θεσσαλονίκης, 55535, Τ 2310 473721

www.manologlou-marbles.gr, www.greek-marbles.com

Κεντρική φωτογραφία: Μπάνιο με επένδυση μαρμάρου, Μανώλογλου