fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Κεφάλαιο αντηλιακό: Βρείτε το ιδανικό που ταιριάζει στο δέρμα σας

Προστατέψτε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου


Κεφάλαιο αντηλιακό: Βρείτε το ιδανικό που ταιριάζει στο δέρμα σας

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι τα αντηλιακά πρέπει να φοριούνται όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως εποχής, αφού οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από τα σύννεφα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Το μελάνωμα, τα ηλιακά εγκαύματα, οι πανάδες αλλά και η φωτογήρανση είναι μόνο μερικά από αυτά. Με τις ηλιόλουστες ημέρες που διανύουμε, η ανάγκη γίνεται πιο έντονη από ποτέ. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που εξακολουθούμε να μη το φοράμε ευλαβικά, γιατί είτε το βρίσκουμε βαρύ ή άβολο στο δέρμα, είτε αφήνει λευκά υπολείμματα. 

no-makeup-makeup-the-sunday-edit-mn.jpg

Αν έχετε βιώσει κι εσείς ένα από τα παραπάνω σενάρια, τότε μάλλον κάνατε λάθος επιλογή στο αντηλιακό σας και δε σκεφτήκατε τις ανάγκες του δέρματος σας.

Τι είναι το SPF;

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί, τι σημαίνουν τα αρχικά SPF. Πρόκειται για ένα μέτρο του πόσο καλά προστατεύεται το δέρμα από τις ακτίνες UVB, οι οποίες προκαλούν εγκαύματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Εξού και τα αρχικά του που βγαίνουν από τις λέξεις: Sun Protection Factor. Ωστόσο, ο δείκτης δεν αποτυπώνει την προστασία από τις UVA ακτίνες, που είναι εξίσου βλαβερές για το δέρμα. Γι' αυτόν τον λόγο, θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε ένα νέας γενιάς αντηλιακό ευρέος φάσματος για προφύλαξη από όλα τα φάσματα ακτινοβολίας.

Κανονικό δέρμα

Σε αυτή την περίπτωση, πρακτικά σας ταιριάζουν όλες οι αντηλιακές φόρμουλες. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να τεστάρετε το πως κάθεται η σύνθεση του προϊόντος πάνω σας. Η αίσθηση που σας αφήνει θα γίνει εμφανής μετά από μερικές μέρες ενώ παράλληλα θα προστατεύεστε από από τις UVA και τις UVB ακτίνες. Επιλέξτε κάποιο με δείκτη SPF 35 ή μεγαλύτερο.

sunburn-makeup-wendy-rowe-yada-villaret-16-lNS61.jpg

Λιπαρό δέρμα

Μια ματ αντηλιακή φόρμουλα μοιάζει ιδανική για εσάς, αφού ένα λιπαρό δέρμα χρειάζεται προϊόντα που το μειώνουν τη γυαλάδα. Θα σας προστατέψει από τον ήλιο και θα ρυθμίσει τη φυσική λιπαρότητα στη στιγμή. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι μια κρέμα που «τρέχει» στο πρόσωπο σας την ώρα που εσείς απολαμβάνετε τον ήλιο. 

Ξηρό δέρμα

Σε αντίθεση με όσα διαβάσατε παραπάνω, στις ξηρές επιδερμίδες δεν ενδείκνυνται καθόλου οι ματ υφές. Ο λόγος είναι πως εισχωρούν στο δέρμα και το αφυδατώνουν περισσότερο. Γι αυτό κινηθείτε σε κάτι πιο πλούσιο και ενυδατικό με δείκτη SPF από 30 και πάλι με την ένδειξη «ευρέως φάσματος». Ιδανική επιλογή αποτελεί και μια κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας. Ενυδάτωση και προστασία στο 100%.

Δέρμα με τάση ακμής

Δυο προβλήματα σε ένα, μπορούν να λυθούν αν κάνετε τις κατάλληλες επιλογές. Στα δέρματα με τάση ακμής, οι πόροι μπορούν εύκολα να φράξουν και να εμφανιστούν σπυράκια. Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του αντηλιακού. Πριν το προσθέσετε στο νεσεσέρ σας αναζητήστε φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες για αυτόν τον τύπο δέρματος. Μην ξεχνάτε πως ιδανικά θα περιέχει και λίγο χρώμα ώστε να καλύψετε πιθανά σημάδια και σπυράκια.

hero-your-most-sun-sensitives-spots-1024x683.jpg

Ευαίσθητο δέρμα

Εάν κοσκινίζεται με το παραμικρό και ερεθίζεστε συχνά, τότε ένα αντηλιακό με με επουλωτικά και ενυδατικά συστατικά και οξείδιο του ψευδαργύρου είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό το συστατικό ειδικά παρέχει μέγιστη προστασία χωρίς να αντιδρά με το ευαίσθητο δέρμα, οπότε καλό θα ήταν να έχει σπουδαία θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Άλλωστε, χωρίς αυτό δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. 

Ώριμο δέρμα

Συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους, εσείς που έχετε ώριμο δέρμα χρειάζεστε περισσότερη προστασία, άρα δείκτη SPF τουλάχιστον 50. Επωφεληθείτε επίσης από τις αντιγηραντικές ιδιότητες που προσφέρουν πολλά αντηλιακά τελευταίας γενιάς και συνδυάστε προστασία και πρόληψη της εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης σ' ένα καλλυντικό! Κάθε ηλικία είναι ιδανική για προστασία από τη φωτογήρανση.

1

Normal Perfection

Face and body, Avène, Attica BUY ME

2

Cream to Powder

Powder Sense, Frezyderm BUY ME

3

On the go

Thin composition, Vichy BUY ME

4

Tinted Sun

Protective cream with colour, Tzimas Cosmetics BUY ME

5

Bee Sun Safe

Sensitive skin perfection, Apivita BUY ME

6

Sunissime

Anti-Age protection, Lierac BUY ME