fbpixel

Search icon
Search
Τα must-know tips για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι
FACE & BODY

Τα must-know tips για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι

Αν χάσατε το ραντεβού μπορείτε άμεσα να το τολμήσετε στο σπίτι


Χάσατε το προγραμματισμένο ραντεβού αποτρίχωσης στην αισθητικό σας; Όλα είναι υπό έλεγχο. Έτσι, προτού βρεθείτε με δεκάδες ταινίες αποτρίχωσης στο πάτωμα -και δεν έχετε ιδέα τι κάνετε- θα πρέπει να διαβάσετε μερικές συμβουλές και κόλπα που είναι must. Άλλωστε χρειάζεστε μια απλή στρατηγική, ειδικά αν είστε αρχάριοι. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά κιτ DIY στην αγορά που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε αλλά όπως και με την επαγγελματική αποτρίχωση, υπάρχουν μερικοί κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να γνωρίζετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ερεθίσετε το δέρμα σας και ότι θα έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

apotrixosi-keri.jpg

Συμβουλή #1: Βρείτε το κατάλληλο κιτ αποτρίχωσης στο σπίτι

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές επιλογές και φόρμουλες στην αγορά, γεγονός που καθιστά την εύρεση του σωστού κιτ λίγο αποθαρρυντική. Εάν είστε στην αρχή, τότε σίγουρα είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με κερί που λιώνει και όχι με έτοιμες ταινίες καθώς έτσι θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με το πού πηγαίνει το κερί στο δέρμα και πόσο παχύ είναι. Επιλέξτε κάποιο προϊόν που έχει ως βάση τη ζάχαρη καθώς όταν λιώσει ή μετατραπεί σε μελάσα, χρησιμεύει ως το κύριο συστατικό στις φόρμουλες κεριού και βοηθά στην αποτελεσματική, αλλά και απαλή αποτρίχωση στο σπίτι. Επειδή η ζάχαρη είναι επίσης ένα φυσικό υγραντικό, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και το αφήνει απαλό.

Συμβουλή #2: Προετοιμάστε το δέρμα για αποτρίχωση με κερί

Πολλοί από τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για την επαγγελματική αποτρίχωση, ισχύουν και εδώ. Είναι σημαντικό το δέρμα σας να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από έλαια, ρύπους και ενυδατικές ουσίες. Ένα κατάλληλο scrub έχει πολλά οφέλη θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπλοκάρουν τον θύλακα της τρίχας. Η απολέπιση ενισχύει επίσης την κυκλοφορία, ενθαρρύνει την αναγέννηση των κυττάρων και βελτιώνει τον τόνο και την εμφάνιση του δέρματος.

apotrixosi-keri-2.jpg


Συμβουλή #3: Αντιμετωπίστε τις τρίχες πριν εμφανιστούν

Όσο για αυτές τις ενοχλητικές τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα, αυτή είναι μια ατυχής παρενέργεια ακόμη και των καλύτερων κεριών. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε θυλακίτιδα λαμβάνοντας μερικά προληπτικά μέτρα. Πως; Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα για 15 λεπτά μερικές φορές την ημέρα αφού αφαιρέσετε τις τρίχες και κάνετε τακτική απολέπιση.

Συμβουλή #4: Βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες σας έχουν το σωστό μήκος

Πρέπει να μεγαλώσετε τις τρίχες σας μέχρι το ραντεβού σας και το ίδιο ισχύει για τις συνεδρίες στο σπίτι. Οι τρίχες πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 3-4 χιλιοστά.

Συμβουλή #5: Διαβάστε τις οδηγίες και μάθετε τα σωστά βήματα

Κάθε κιτ αποτρίχωσης συνοδεύεται από ένα σύνολο οδηγιών τυπωμένο στο κουτί. Διαβάστε το καθώς αυτό θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες σας για λάθη και εκνευρισμό. Μερικές φορές ο πόνος μπορεί να προκληθεί ακόμη και από το άγχος που μπορεί να νιώθετε για την αποτρίχωση με κερί. Χαλαρώστε το σώμα σας και πάρτε βαθιές αναπνοές και θα δείτε πως δεν είναι καθόλου επώδυνο.

sugaring3.jpg

Συμβουλή #6: Μειώστε τις πιθανότητες πόνου

Εάν ανησυχείτε για τον πόνο, συστήνεται να μην καταναλώνετε καφέ πριν την αποτρίχωση, καθώς μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους. Ακόμη, είναι καλύτερο να μην κάνετε αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, καθώς πιθανότατα θα είστε πιο ευαίσθητοι και επιρρεπείς στο να αισθανθείτε δυσφορία.

Συμβουλή #7 Να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε στο μπικίνι

Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη που δε γνωρίζατε. Η περιοχή του μπικίνι είναι η πιο επώδυνη είτε κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι, είτε σε κάποιο κέντρο αισθητικής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που δηλώνει συγκεκριμένα ότι είναι κατάλληλο για την περιοχή του μπικίνι, καθώς αυτές οι φόρμουλες είναι πιο ήπιες για το δέρμα. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, εφαρμόστε το κερί σε πολύ μικρές περιοχές καθώς έτσι θα μειώσετε τον πόνο.