fbpixel

Search icon
Search
Αποτρίχωση με κερί: Τα τέλεια τρικς για να αποκτήσετε μεταξένια επιδερμίδα
FACE & BODY

Αποτρίχωση με κερί: Τα τέλεια τρικς για να αποκτήσετε μεταξένια επιδερμίδα

6 beauty tips που πρέπει να ακολουθήσετε


Η αποτρίχωση αποτελεί την πιο συχνή καλοκαιρινή συνήθεια των γυναικών, αφού μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας, να είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα χαρίζει απαλό δέρμα, σαν μωρού. Εάν αποφασίσετε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι, διότι οι τελευταίες υποχρεώσεις πριν την άδειά σας είναι πολλές και δεν προλαβαίνετε να κλείσετε ραντεβού σε αισθητικό, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά σημαντικά πράγματα, που θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα σας προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Plus, θα μειώσουν τις πιθανότητες να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας ή να κοπείτε. 

Δημιουργήσαμε, λοιπόν, τον απόλυτο οδηγό αποτρίχωσης για να αποκτήσετε επιδερμίδα απαλή και πορσελάνινη.

1. Αφήστε στην άκρη τα ξυραφάκια

Πριν ετοιμαστείτε να κάνετε αποτρίχωση με κερί, καλό είναι να μείνετε μακριά από τα ξυραφάκια τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Φυσικά, εάν επιλέξετε αυτόν ως τον αποκλειστικό τρόπο αποτρίχωσης που ακολουθείτε, γρήγορα θα παρατηρήσετε πως οι τρίχες σας θα αρχίσουν να αραιώνουν και να εμφανίζονται πιο περιστασιακά. Επίσης, τα τριχοθυλάκιά σας θα έχουν γίνει πιο λεπτά και η επιδερμίδα σας απαλότερη. Τέλος, έχετε υπόψη ότι οι τρίχες του σώματός σας πρέπει να είναι 1,5 χιλιοστό τουλάχιστον, για να μην δυσκολευτείτε καθόλου. Προσοχή: Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες ενδιάμεσα από τις αποτριχώσεις με κερί, για να αποφύγετε ερεθισμούς.

gigi-hadid-vogue-eyewear-ss18-04.jpg

2. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με χημικά συστατικά

Δημοφιλή skincare ingredients, όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C και το σαλικυλικό οξύ, μπορούν να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας, οπότε να είστε πολύ προσεκτικές εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα αποτρίχωσης με αυτά τα συστατικά. Ωστόσο, για να είστε περισσότερο ασφαλείς, καλό είναι πριν προχωρήσετε στη waxing διαδικασία, να κάνετε ένα τεστ σε ένα μικρό σημείο του σώματός σας, για παράδειγμα η εσωτερική πλευρά του χεριού σας. Μετά την αποτρίχωση, η επιδερμίδα σας πιο ευαίσθητη, οπότε καλύτερα να την κάνετε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να μη σας δει άμεσα ο ήλιος.

3. Κάντε απολέπιση

Πριν προχωρήσετε στην διαδικασία της αποτρίχωσης, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση, για να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό και θα δείτε πόσο πιο εύκολο θα γίνει το waxing. Plus, το scrub ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την όψη επιδερμίδας κι ενθαρρύνει την παραγωγή νέων κυττάρων, κάτι που σημαίνει πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Ωστόσο, εάν έχετε κάποιο ηλιακό έγκαυμα, καλό είναι να την αποφύγετε.

4. Στεγνή επιδερμίδα

Σε αντίθεση με το ξύρισμα, η αποτρίχωση απαιτεί στεγνό δέρμα, διότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν είναι τελείως βρεγμένο. Κάντε κανονικά ντους και στη συνέχεια σκουπίστε το σώμα σας χωρίς όμως να βάλετε κάποια κρέμα σώματος. Plus, εάν ζεσταίνεστε πολύ και ιδρώνετε εύκολα, μπορείτε να απλώσετε λίγη baby powder στα σημεία που θα αποτριχώσετε, για να διευκολυνθείτε.

stock-summer-beach-house.jpg

5. Ακολουθήστε την φορά της τρίχας

Φυσικά, στην διαδικασία της αποτρίχωσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο τρόπος που θα εφαρμόσετε το κερί. Απλώστε το προς την φορά που μεγαλώνει η τρίχα και όχι αντίθετα, τοποθετήστε από πάνω τις ταινίες και τραβήξτε προς την αντίθετη φορά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τις τραβάτε παράλληλα προς το σώμα και όχι προς τα πάνω.

6. Ξεκινήστε αργά και μεθοδικά

Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε αποτρίχωση, ξεκινήστε από τα πόδια. Έτσι, θα έχετε συνηθίσει στις εύκολες περιοχές, για να μπορέσετε να πάτε σε πιο δύσβατες, όπως το μπικίνι, οι μασχάλες και το πρόσωπο. Φυσικά, για αυτά τα σημεία, επιλέξτε καλύτερα μικρότερες σε μέγεθος ταινίες, που θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια. 

Επίσης, όσον αφορά στο face waxing, απλώστε κερί μόνο πάνω από το άνω χείλος, καθώς και πάνω-κάτω στα φρύδια σας, πολύ προσεκτικά. 

Εάν παρατηρήσετε, τέλος, ότι δεν έγινε σωστά η αποτρίχωση μην επιχειρήσετε να την ξανακάνετε μέσα στο ίδιο 24ωρο, καθώς στα σημεία αυτά η επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη.