fbpixel

Search icon
Search
Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι; 6 σωστά tricks που θα χρειαστείτε
FACE & BODY

Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι; 6 σωστά tricks που θα χρειαστείτε

Έτσι θα πετύχετε τη waxing διαδικασία μόνες σας


Η αποτρίχωση αποτελεί την πιο συχνή skincare συνήθεια των γυναικών, αφού μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας, να είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα χαρίζει απαλό δέρμα, σαν μωρού. Εάν αποφασίσετε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι, διότι φοβάστε ακόμη να επισκεφθείτε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά σημαντικά πράγματα, που θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα σας προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Plus, θα μειώσουν τις πιθανότητες να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας ή να κοπείτε.

Δημιουργήσαμε, λοιπόν, τον απόλυτο οδηγό αποτρίχωσης για να αποκτήσετε επιδερμίδα απαλή και πορσελάνινη.
1-0uegkptshnmturnuxwbiqg.jpeg

1. Αφήστε στην άκρη τα ξυραφάκια

Πριν ετοιμαστείτε να κάνετε αποτρίχωση με κερί, καλό είναι να μείνετε μακριά από τα ξυραφάκια τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Φυσικά, εάν επιλέξετε αυτόν ως τον αποκλειστικό τρόπο αποτρίχωσης που ακολουθείτε, γρήγορα θα παρατηρήσετε πως οι τρίχες σας θα αρχίσουν να αραιώνουν και να εμφανίζονται πιο περιστασιακά. Επίσης, τα τριχοθυλάκιά σας θα έχουν γίνει πιο λεπτά και η επιδερμίδα σας απαλότερη. Τέλος, έχετε υπόψη ότι οι τρίχες του σώματός σας πρέπει να είναι 1,5 χιλιοστό τουλάχιστον, για να μην δυσκολευτείτε καθόλου. 

Προσοχή: Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες ενδιάμεσα από τις αποτριχώσεις με κερί, για να αποφύγετε ερεθισμούς.

2. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα με χημικά συστατικά

Δημοφιλή skincare ingredients, όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C και το σαλικυλικό οξύ, μπορούν να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας, οπότε να είστε πολύ προσεκτικές εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα αποτρίχωσης με αυτά τα συστατικά. Ωστόσο, για να είστε περισσότερο ασφαλείς, καλό είναι πριν προχωρήσετε στη waxing διαδικασία, να κάνετε ένα τεστ σε ένα μικρό σημείο του σώματός σας, για παράδειγμα η εσωτερική πλευρά του χεριού σας. 

3. Κάντε απολέπιση

Πριν προχωρήσετε στην διαδικασία της αποτρίχωσης, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση, για να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό και θα δείτε πόσο πιο εύκολο θα γίνει το waxing. Plus, το scrub ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την όψη επιδερμίδας κι ενθαρρύνει την παραγωγή νέων κυττάρων, κάτι που σημαίνει πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα. 

4. Να έχετε στεγνή επιδερμίδα

Σε αντίθεση με το ξύρισμα, η αποτρίχωση απαιτεί στεγνό δέρμα, διότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν είναι τελείως βρεγμένο. Κάντε κανονικά ντους και στη συνέχεια σκουπίστε το σώμα σας χωρίς όμως να βάλετε κάποια κρέμα σώματος. Plus, εάν ζεσταίνεστε πολύ και ιδρώνετε εύκολα, μπορείτε να απλώσετε λίγη baby powder στα σημεία που θα αποτριχώσετε, για να διευκολυνθείτε.

0-woman-in-white-dress-shirt-lying-on-bed-4153188.jpg


5. Ακολουθήστε τη φορά της τρίχας

Φυσικά, στην διαδικασία της αποτρίχωσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο τρόπος που θα εφαρμόσετε το κερί. Απλώστε το προς την φορά που μεγαλώνει η τρίχα και όχι αντίθετα, τοποθετήστε από πάνω τις ταινίες και τραβήξτε προς την αντίθετη φορά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τις τραβάτε παράλληλα προς το σώμα και όχι προς τα πάνω.

6. Ξεκινήστε αργά και μεθοδικά

Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε αποτρίχωση, ξεκινήστε από τα πόδια. Έτσι, θα έχετε συνηθίσει στις εύκολες περιοχές, για να μπορέσετε να πάτε σε πιο δύσβατες, όπως το μπικίνι, οι μασχάλες και το πρόσωπο. Φυσικά, για αυτά τα σημεία, επιλέξτε καλύτερα μικρότερες σε μέγεθος ταινίες, που θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια. Εάν παρατηρήσετε, τέλος, ότι δεν έγινε σωστά η αποτρίχωση μην επιχειρήσετε να την ξανακάνετε μέσα στο ίδιο 24ωρο, καθώς στα σημεία αυτά η επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη.