fbpixel

Search icon
Search
Πριν κάνετε αποτρίχωση δείτε τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
FACE & BODY

Πριν κάνετε αποτρίχωση δείτε τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Hair removal tips για να αποκτήσετε πορσελάνινη επιδερμίδα


Η αποτρίχωση αποτελεί την πιο συχνή καλοκαιρινή συνήθεια των γυναικών, αφού μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας, γεμάτες αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα χαρίζει απαλό δέρμα, σαν μωρού. Εάν αποφασίσετε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι, διότι οι τελευταίες υποχρεώσεις πριν την άδειά σας είναι πολλές και δεν προλαβαίνετε να κλείσετε ραντεβού σε αισθητικό, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά σημαντικά πράγματα, που θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα σας προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Plus, θα μειώσουν τις πιθανότητες να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας ή να κοπείτε.

Συγκεντρώσαμε τα 5 απόλυτα hair removal facts, που καλό είναι να λαμβάνετε υπόψη πριν αποτριχώσετε το σώμα σας, με όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να το κάνετε. Let's see!

hair-removal.jpg

1. Μη μοιράζεστε τα ξυραφάκια με τις φίλες σας

Αποτελούν εστία μικροβίων, ειδικά εάν έχουν χρησιμοποιηθεί πάμπολλες φορές κι έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα στο μπάνιο. Ακόμη κι αν πάτε διακοπές μαζί και χρειάζεστε επειγόντως ένα ξυραφάκι, προτιμήστε να κάνετε τον κόπο και να πάτε να αγοράσετε ένα καινούριο, παρά να δανειστείτε ένα ήδη χρησιμοποιημένο από την κολλητή σας. Plus, η φίλη σας μπορεί να έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα, που να μη γνωρίζει καν, το οποίο θα μεταδοθεί σε σας.

2. Τα νέα αποτριχωτικά προϊόντα είναι εύκολα στη χρήση και άοσμα

«Οι αφροί και οι κρέμες αποτρίχωσης οφείλουν την έντονη μυρωδιά τους στις χημικές ουσίες που περιέχουν, όπως το θειογλυκολικό ασβέστιο και το υδροξείδιο του νατρίου, δραστικά συστατικά που καταστρέφουν την τρίχα» λέει η Loretta Ciraldo, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Ενώ τα συστατικά αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε προϊόντα, τώρα συνδυάζονται με άλλα, που βοηθούν στην εξουδετέρωση της οσμής τους. Επίσης, πολλά από τα αποτριχωτικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να είναι εύκολα στη χρήση, ενώ μερικά άλλα είναι αδιάβροχα, ώστε να τα εφαρμόζετε και όσο είστε στο ντους εξοικονομώντας χρόνο.

hair-removal2.jpg

3.  Μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα με κερί αποτρίχωσης στο σπίτι ή το spa

Πλέον υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές αποτρίχωσης με κερί ή άλλες μεθόδους, όπως το sugaring, που είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις waxing συνεδρίες που θα σας προσφέρει ένα spa, αρκεί βέβαια να έχετε εξοικειωθεί αρκετά με τη διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε την τεχνική που σας βολεύει περισσότερο και φυσικά σας προσφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

4. Οι ingrown τρίχες μπορούν να αντιμετωπιστούν

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση μικροσκοπικές τριχούλες μέσα στους πόρους του δέρματος. Ο λόγος που εμφανίζονται είναι, γιατί μπορεί να έχουν συσσωρευτεί μικρόβια στα τριχοθυλάκια, τα οποία εμπόδισαν τις τρίχες αυτές να αναπτυχθούν κανονικά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται «κλεισμένες» μέσα στους πόρους της επιδερμίδας. Για να μην έχετε ποτέ ξανά τέτοιες ingrown τρίχες, χρησιμοποιήστε κρέμες σώματος με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, που καθαρίζουν στον μέγιστο βαθμό.

hair-removal3.jpeg

5. Αποφύγετε τα προϊόντα σώματος με ρετινόλη πριν την αποτρίχωση ή το ξύρισμα

Περίπου 2 με 5 ημέρες πριν ετοιμαστείτε να κάνετε αποτρίχωση, καλό είναι να αποφύγετε κρέμες ή λάδια σώματος, τα οποία περιέχουν ρετινόλη. Ο λόγος; Πρόκειται για ένα συστατικό που κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη και άρα πιο επιρρεπή στους ερεθισμούς που ενδέχεται να προκύψουν. Δώστε περισσότερη προσοχή εάν χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι.