fbpixel

Search icon
Search
Πώς να απαλλαγείτε από την ενοχλητική τριχοφυΐα στο πρόσωπο μια για πάντα
FACE & BODY

Πώς να απαλλαγείτε από την ενοχλητική τριχοφυΐα στο πρόσωπο μια για πάντα

Ανακαλύψτε τη μέθοδο που θα σας λύσει τα χέρια


Εμείς οι γυναίκες -τα τελευταία χρόνια- έχουμε κάνει τις τρίχες εχθρό. Αν και τα κινήματα, αποφασίζουν, πλέον, να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο και να υπερασπιστούν -καλώς- όλες όσες λατρεύουν τη φυσική πλευρά του εαυτού τους, δεν είναι λίγες αυτές που συνεχίζουν να επιθυμούν να αφαιρέσουν ακόμη και την τελευταία πάνω από το σώμα τους. Εσείς που ανήκετε σε αυτές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε παρατηρήσει κάποιες ανεπιθύμητες τρίχες στο πιγούνι. Αν και είναι απόλυτα φυσιολογικές και δεν προκαλούν καμία ανησυχία, το μόνο βέβαιο είναι πως έχετε παρατηρήσει πως είναι επίμονες και όσο και αν προσπαθείτε να τις "ξεριζώσετε" οριστικά, αυτές επιμένουν να βγαίνουν ξανά και ξανά. 

face-woman-skin.jpg

Τι τις προκαλεί

Όλες έχουμε τρίχες στο πηγούνι τους και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όλες έχουμε ωοθυλάκια που παράγουν πολύ μικροσκοπικά ανοιχτόχρωμα τριχάκια που συχνά αναφέρονται ως «peach fuzz». Αυτό στο οποίο εξυπηρετούν είναι να βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος καθώς και στις εξωτερικές επιθέσεις των μικροβίων. Κατά την εφηβεία, η αυξημένη παραγωγή των ανδρογόνων προκαλεί αυτά τα θυλάκια να γίνουν μεγαλύτερα και αρχίζει να κάνει τα τελικά "μαλλιά", τα οποία είναι μακρύτερα, πιο τραχιά και πιο σκούρα. Παρότι τα ανδρογόνα είναι κύριο χαρακτηριστικό των ανδρών, αυτό δε σημαίνει πως όλα τα σώματα δεν παράγουν αυτή την ορμόνη. Ο κάθε οργανισμός παράγει στα δικά του επίπεδα και αυτά μπορεί να αλλάζουν περιοδικά και καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής λόγω γήρανσης, αύξησης βάρους και άλλων παραγόντων, όπως η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση. Ακόμη και μια μικρή αύξηση των ανδρογόνων ή της ανισορροπίας μεταξύ των ανδρικών και θηλυκών ορμονών του φύλου μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες τελικές τρίχες σε μέρη που ίσως δεν περιμένουμε, όπως το πηγούνι. 

Μερικές συχνές αιτίες

Υπάρχουν φορές που οι τρίχες στο πηγούνι είναι μια red flaf ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει με την υγεία. Η υπερβολική παραγωγή ή ξαφνικά η αυξημένη ανάπτυξη των μαλλιών σε οποιοδήποτε μέρος του προσώπου, μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας πάθησης που ονομάζεται υπερτρίχωση. Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, αυτή η κατάσταση είναι συχνός και επηρεάζει το 5 έως 10 τοις εκατό των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Μπορεί να προκαλέσει σκούρα, χονδροειδή ανάπτυξη τριχών στο πηγούνι, το άνω χείλος, το στήθος, την κοιλιά και την πλάτη. Αν και η ακριβής αιτία του δεν είναι πάντα γνωστή, μπορεί επίσης να οφείλεται σε διάφορες ιατρικές καταστάσεις.

face-covid.jpg

  • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Το PCOS είναι η κύρια αιτία του υπερτρίχιου. Αυτή η κοινή πάθηση επηρεάζει έως και 12 τοις εκατό των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής. Χαρακτηρίζεται από μια ομάδα συμπτωμάτων που επηρεάζουν τις ωοθήκες, όπως: μικροσκοπικές κύστεις στις ωοθήκες, υψηλά επίπεδα ανδρογόνων και άλλων ανδρικών ορμονών και ακανόνιστες ή χαμένες περιόδους.
  • Σύνδρομο Cushing: Αν και αυτή η πάθηση είναι αρκετά σπάνια, επηρεάζοντας 1 στα 50.000 άτομα, αποτελεί μια ακόμη αιτία που οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν υπερβολικά αυξημένη παραγωγή τριχών. Εδώ, τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι αυξημένα και αυτό προκαλεί στον οργανισμό μια σειρά από παθολογικά συμπτώματα. 
  • Ηλικία: Ενώ οι ανισορροπίες των ορμονών και τα σύνδρομα μπορεί να είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των τριχών σε ορισμένες γυναίκες, για άλλες, είναι απλώς ένα σημάδι των χρόνων που περνούν. Υπάρχει μια φυσική τάση να αυξάνεται η τριχοφυΐα με την ηλικία, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση.
  • Βάρος: Εάν η αύξηση της παραγωγής τριχών στο πηγούνι συμπίπτει με αισθητή αύξηση βάρους ή απώλεια βάρους, τότε αυτά τα δύο μπορεί να σχετίζονται. Η παχυσαρκία "αναστατώνει" την ισορροπία ανδρικών και γυναικείων ορμονών και αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των τριχών. 
face-wash-2-1561136582.jpg

Η απόλυτη λύση

Εδώ, θα πάρω το ζήτημα προσωπικά. Έχοντας δοκιμάσει κάθε πιθανό μέσο και με τις τρίχες στο πιγούνι απλώς να αυξάνονται, η μόνη λύση που μου άλλαξε την οπτική, ήταν η ριζική αποτρίχωση. Αν δεν έχετε ακούσει για αυτή τη μέθοδο τότε σίγουρα θα γίνει και η δική σας αγαπημένη. Η ριζική αποτρίχωση αποτελεί το κρυφό διαμαντάκι των αισθητικών καθώς είναι μια μόνιμη λύση που βάζει τέλος στην ενοχλητική ανάπτυξη τριχών σε μικρές περιοχές. Με τη χρήση βελόνας και ηλεκτρικού ρεύματος θα σας απαλλάξει για πάντα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Σε αυτές τις περιοχές το τσιμπιδάκι και το λέιζερ είναι σίγουρο πως όχι μόνο δε θα σας βοηθήσουν αλλά θα επιβαρύνουν και την κατάσταση.