fbpixel

Search icon
Search
Τα Κινέζικα εστιατόρια στο Λονδίνο που εντυπωσιάζουν τόσο οπτικά, όσο και γευστικά
TASTE

Τα Κινέζικα εστιατόρια στο Λονδίνο που εντυπωσιάζουν τόσο οπτικά, όσο και γευστικά

Θαυμάστε τους μοναδικούς χώρους και γεύσεις!


Σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία, το 2024 είναι η χρονιά του δράκου. Μετά από την επίσημη έναρξή του, λοιπόν, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσετε αυθεντικές κινεζικές γεύσεις - ειδικότερα αν βρίσκεστε ή πρόκειται να επισκεφθείτε το Λονδίνο. Γνωστό ως μια από τις κεντρικές μητροπόλεις του κόσμου, κάνει "serve" σε κάθε γαστρονομικική ανάγκη σας, προσφέροντας one-of-a-kind εμπειρίες. 

Αυτά είναι, λοιπόν, τα διαχρονικά αλλά και up & coming εστιατόρια της Αγγλικής πρωτεύουσας που αποτελούν must-visit προορισμούς!

Canton Blue

canton-blue.jpg

Πιθανότατα το πιο συναρπαστικό νέο opening στην πρωτεύουσα, το Canton Blue, βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου 'The Peninsula London'. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να κλείσετε τη βραδιά σας στο bar, Little Blue, όπου μπορείτε να γευτείτε ένα special cocktail, το Damson - μια παραλλαγή του κλασικού Negroni.

Canton Blue, The Peninsula, 1 Grosvenor Pl, Λονδίνο SW1X 7HJ

Park Chinois

2020-10-06.jpg

Πίσω από τις κόκκινες πόρτες του βρίσκεται το πιο μεγαλοπρεπές κινέζικο εστιατόριο του Λονδίνου, το Park Chinois. Στην πλατεία Berkley Square του Mayfair, ο χώρος χωρίζεται σε δύο ορόφους και εξυμνεί την κινεζική κουζίνα και την αίγλη της δεκαετίας του 1930. Δειπνήστε στο Club Chinois και γευτείτε παραδοσιακά πιάτα, απολαύστε ένα σόου ενώ απολαμβάνεται το κοκτέιλ σας από το Wave Bar (σας προτείνουμε το Moulin Rouge). 

Park Chinois, 17 Berkeley St, Λονδίνο W1J 8EA

MiMi Mei Fair

mimimeifair301121-copy-of-210823-mimimeifair188.webp

Αυτό το πολυτελές κινέζικο εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε ένα αρχοντικό, το οποίο αναπαριστά το σπίτι της αυτοκράτειρας MiMi στο Λονδίνο, και είναι εκλεκτικό και υπέροχα ατμοσφαιρικό. Το μενού διευθύνεται από τον Κινεζο-Σιγκαπουριανό executive chef Peter Ho, του οποίου οι προηγούμενες δουλειές περιλαμβάνουν το Lei Garden Singapore και το Hakkasan London.

MiMi Mei Fair, 55 Curzon Street, W1J 8PG

Imperial Treasure

imperial-treasure-chinese-restaurant-london-26-1683282444.jpg

Η γαστρονομική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Imperial Treasure έχει συγκεντρώσει τέσσερα αστέρια Michelin. Ναι, είναι εξαιρετικά ακριβό, αλλά πρόκειται για κινεζική υψηλή γαστρονομία, που φιλοξενείται σε ένα ψηλοτάβανο διατηρητέο κτίριο έξω από το Pall Mall. 

Imperial Treasure, 9 Waterloo Place, SW1Y 4BE

Lucky & Joy

lucky-joy-interior-lucy-sparks-scaled.webp

Αυτό το εστιατόριο στο Ανατολικό Λονδίνο άνοιξαν οι Ellen Parr και ο Pete Kelly, οι οποίοι ερωτεύτηκαν τις γεύσεις και τα πιάτα στα ταξίδια που έκαναν μαζί σε όλη την Κίνα, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία. Οι εμπειρίες τους οδήγησαν στη δημιουργία του Lucky & Joy, το οποίο μπορεί να συγχώνευει μαεστρικά διαφορετικούς τόπους και κουζίνες.

Lucky & Joy, 95 Lower Clapton Road, E5 0NP

Hakkasan

hakkasanlas-vegas2015-3high-resolution-1500x1000.jpg

Θα μπορούσε αυτή η λίστα να μην περιλαμβάνει το βραβευμένο με αστέρι Michelin, Hakkasan; Πρόκειται για ένα must visit προορισμό για τους φανατικούς οπαδούς της κινεζικής κουζίνας. Είναι γνωστό για τις απολαυστικές επανεφαρμογές του σε κλασικά πιάτα, όπως η πάπια Πεκίνου.

Hakkasan, 17 Bruton St, W1J 6AE

Yauatcha

huge.jpg

Το σύγχρονο tea house στο Soho μπορεί να είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένο σαν space, αλλά το φαγητό του εξακολουθεί να έχει αυθεντικές γεύσεις. Στο μενού υπάρχουν τόσο γνωστά όσο και πιο μοντέρνα πιάτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκά με ανανά που φέρουν την υπογραφή του Yauatcha!

Yauatcha, 15-17 Broadwick St, Soho, London, W1F 0DL

Feature image source: MiMi Mei Fair restaurant