fbpixel

Search icon
Search
Ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Λονδίνο ενσωματώνει μοναδικά τη μοντέρνα τέχνη στους χώρους του
INTERIORS

Ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Λονδίνο ενσωματώνει μοναδικά τη μοντέρνα τέχνη στους χώρους του

Με την υπογραφή Studio Ashby


Το βασικό στοιχείο κάθε σπιτιού που έχει σχεδιαστεί από το Studio Ashby είναι η τέχνη που γεμίζει τους χώρους και αυτό το διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων δεν αποτελεί εξαίρεση. Αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου Lancer Square της Bellworth Developments, το οποίο σχεδιάστηκε από την Squire & Partners και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη High Street Kensington και το Kensington Palace.

Η αποστολή της Sophie Ashby και της ομάδας της ήταν να δημιουργήσουν εσωτερικούς χώρους που θα παρέπεμπαν στην ιστορία και την κομψότητα του βασιλικού δήμου, ενώ ταυτόχρονα θα αποτύπωναν το ζωντανό, σύγχρονο στιλ και την ενέργειά του. Η ίδια απευθύνθηκε σε μερικούς από τους αγαπημένους της καλλιτέχνες και τις τοπικές γκαλερί για να δώσει ψυχή σε κάθε δωμάτιο. Στα βασικά έργα περιλαμβάνεται ο πίνακας του Michael Taylor, "Goodbye Bacon and Eggs", ο οποίος δίνει έναν παιχνιδιάρικο τόνο σε μια ιδιαίτερη γωνιά του σπιτιού, καθώς κι ένα δυναμικό έργο της καλλιτέχνιδας Jeanne Gaigher, το οποίο υιοθετεί έξυπνα τα βασικά χρώματα του διαμερίσματος, ενώ παράλληλα κρύβει την τηλεόραση στο σαλόνι.

Εξηγώντας για τη χρωματική παλέτα που επέλεξε, η Sophie λέει: «Το όραμά μας επικεντρώθηκε στην ανάδειξη μιας έντονης αίσθησης ηρεμίας, οπότε στηριχτήκαμε σε μια εκλεπτυσμένη γήινη παλέτα που έχει τις ρίζες της στη φύση - αγκαλιάζοντας το πράσινο του φασκόμηλου, την ώχρα, την τερακότα, τις κρεμ, τις σκουριές και τα μπλε και άλλες χαρούμενες αποχρώσεις της ανατολής».

studio-ashby-lancer-square-seating-area-65afb3eb045c7.jpg


Κατέχοντας μια πολυπόθητη γωνιακή θέση, το διαμέρισμα είναι πλημμυρισμένο με φως και αποτέλεσε έναν όμορφο κενό καμβά για να δουλέψει η Sophie. «Υπάρχει μια πραγματική ρευστότητα μεταξύ των διαφορετικών χώρων, με μια γοητευτική θέα στον ορίζοντα του Λονδίνου», λέει η ίδια.

Για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι εσωτερικοί χώροι έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, συνδύασε επιδέξια αντίκες με κομμάτια από τοπικούς τεχνίτες, καθώς και σχέδια από τη συλλογή της, Sister by Studio Ashby. «Υπάρχει ένας πλούσιος εκλεκτικισμός στην επιμέλεια και τη διαστρωμάτωση των κομματιών και νιώθουμε εξαιρετικά υπερήφανες που συνεργαστήκαμε με μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστές και τεχνίτες της Βρετανίας για να τα πραγματοποιήσουμε όλα», προσθέτει. 

Αξιοσημείωτες είναι οι καρέκλες τραπεζαρίας "Kudu" και οι πολυθρόνες "Rhino", καθώς και το ύφασμα "Patch", από την πρωτοεμφανιζόμενη συλλογή "Jocasta" του studio. Το κεφαλάρι στο υπνοδωμάτιο των επισκεπτών είναι καλυμμένο με το ύφασμα "Afua", με μοτίβο από ύφασμα Kente εμπνευσμένο από την κληρονομιά της Γκάνας. Είναι αυτές οι χαρακτηριστικές πινελιές που προσδίδουν ζεστασιά και ψυχή σε αυτό το πολυτελές σπίτι, ριζώνοντάς το σταθερά στη γειτονιά του Λονδίνου, αλλά δίνοντάς του μια ελκυστική παγκόσμια προοπτική.

studio-ashby-lancer-square-dining-room-65afb3647c2e3.jpg


Μεγάλα παράθυρα που χαρίζουν υπέροχο φως, cozy corners για ατελείωτο relaxing, λειτουργικοί χώροι και ξεχωριστές λεπτομέρειες, είναι μερικά ακόμα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, τα οποία αντικρίζει κανείς με ένα γρήγορο house tour. 

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Taran Wilkhu, ELLE Decoration UK