fbpixel

Search icon
Search
Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε για να έχετε μια επιτυχημένη χρονιά
PSYCHOLOGY

Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε για να έχετε μια επιτυχημένη χρονιά

Αποκτήστε αυτό που πάντα ονειρευόσασταν


Είναι γεγονός ότι η δραστηριότητα του διαδικτύου σε σχέση με την επιλογή των ατόμων να διαβάσουν ένα βιβλίο όλο κι εντείνεται, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι λάτρεις των βιβλίων. Ωστόσο, το παρακάτω θέμα απαιτεί τη γνώση και τη φύση που διαθέτει ένα καλό βιβλίο, αφού μιλάμε για τα απόλυτα μυστικά επιτυχίας. Εάν κι εσείς θεωρείτε ότι ένα από σπουδαιότερα μαθήματα της ζωής και απόδειξης πειθαρχίας είναι να βελτιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας, τότε οι παρακάτω επιλογές πρόκειται να γίνουν η νέα εμμονή σας. 

Δεν έχει σημασία ποιοι είστε, ποια είναι η κατάστασή σας και ποιες οι ικανότητές σας, όταν δημιουργείτε συνεχώς καινούρια περιθώρια εξέλιξης. Ενώ βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας δεκαετίας, χαρίστε στον εαυτό σας το καλύτερο δώρο και δοκιμάστε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των βιβλίων που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους σκοπούς σας πιο εύκολα και γρήγορα.

Αντλήστε έμπνευση και θέστε ακόμη περισσότερους προσωπικούς κι επαγγελματικούς στόχους φέτος!

Smarter, Faster, Better: The Secrets of Being Productive in Life and Business, Charles Duhigg

1-VWVxM.jpg

Εάν επιθυμείτε να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνετε τα κίνητρά σας, δεν υπάρχει καλύτερο μέσο για να το κάνετε από αυτό το βιβλίο. Ο συγγραφέας του, Charles Duhigg μοιράζεται τα 8 βασικά στοιχεία της παραγωγικότητας που έχουν συμβάλει στην εξέλιξη πολλών επαγγελματιών. Οι έννοιές του βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη στερεή γνωστική έρευνα και στη συμπεριφορική ψυχολογία, έτσι ώστε να σας δίνουν μια ματιά στο πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν πρόκειται να δημιουργήσει κάτι. Επιπλέον, διερευνώνται -μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων- οι τρόποι σκέψης μερικών επιτυχημένων ατόμων, ενώ γίνονται ξεκάθαρες οι διαφορές στο mentality τους, από άλλους.

Digital Minimalism: Choosing a Focused Life in a Noisy World, Cal Newport

2-GwgUB.jpg

Το συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται να απασχολήσει όσους βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το διαδίκτυο. Η έννοια του μινιμαλισμού είναι να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο είναι αρκετό -ο «ψηφιακός μινιμαλισμός» αφορά το επίπεδο της τεχνολογίας με την οποία θα έπρεπε να ασχολείστε. Όσοι από εσάς ακολουθείτε μια καριέρα σχετική με τα social media θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε κάποιες ανακρίβειες, αλλά και να δείτε τη «μεγάλη εικόνα», ώστε να διαχειρίζεστε καλύτερα το ιντερνετικό προφίλ σας, αποφεύγοντας την κατάχρηση. Επιπλέον, σας υπενθυμίζει πώς μπορείτε να απολαύσετε τον κόσμο και όταν βρίσκεστε offline, με το να είστε πιο ουσιαστικοί και στοχευμένοι όταν είστε συνδεδεμένοι. 

The Gift of Forgiveness, Katherine Schwarzenegger

3-Pq0FQ.jpg

Η αίσθηση της συγχώρεσης αποτελεί μια δεξιότητα ζωής για την οποία δε μιλάμε πραγματικά, αλλά πολλές φορές κατέχει έναν καθοριστικής σημασίας ρόλο για την ανάπτυξη υγιών προσωπικών σχέσεων. Αν είστε πολύ πεισματάρηδες για να υποκύψετε στη συγχώρεση, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο στην ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Εμπνευστείτε από ένα «λεύκωμα» που αποτελείται από προσωπικές ιδέες και ιστορίες, που αφορούν τη συγχώρεση. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο, που θα συμβάλει πραγματικά στην εύρεση της εσωτερικής σας γαλήνης.

Designing Your Life, Bill Burnett and Dave Evans

5-ndxhY.jpg

Σχεδιάζοντας ουσιαστικά τη ζωή σας, οι συγγραφείς του εν λόγω βιβλίου σας εξηγούν πώς μπορείτε να δημιουργήσετε συνειδητά τις ιδανικές συνθήκες βιοτικού επιπέδου που επιθυμείτε -ανεξάρτητα από την περίοδο, στην οποία τυχαίνει να βρίσκεστε. Πάνω απ' όλα όμως, εξηγεί πως μπορεί να αποτύχετε μόνο αν σχεδιάσετε μια ζωή που σας κάνει δυστυχισμένους. Αντ' αυτού, σας προτείνει τρόπους και λύσεις, στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε και να δημιουργήσετε έναν ιδανικό τρόπο ζωής, που θα έχει πραγματικό νόημα και θα σας ικανοποιεί αληθινά. 

Indistractable, Nir Eyal

4-1nQpm.jpg

Ακόμη ένα βιβλίο που σχετίζεται με την ανάπτυξη του κοινωνικού κι επαγγελματικού ψηφιοποιημένου κόσμου. Το Indistractable σας δείχνει τη σημασία του να θέτετε προτεραιότητες. Στη σημερινή εποχή, η ανθρώπινη υπομονή γίνεται όλο και πιο σπάνια, ενώ η ολοκληρωτική προσοχή σε κάτι αποδεικνύεται όλο και δυσκολότερη, καθώς υπάρχουν αμέτρητοι πειρασμοί διάσπασης της προσοχής μας. Μέσα από τις σελίδες του, θα καθοδηγηθείτε με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρόνου σας. Επίσης, θα σας προτρέψει να δώσετε προτεραιότητα σε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εσάς, βοηθώντας σας να μην αποπροσανατολίζεστε από την τεχνολογία, που συνεχίζει να «ρουφάει» μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Το key point του βιβλίου: να βρείτε μια υγιή ισορροπία.