fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 makeup hacks που δεν θα πιστεύετε ότι δεν γνωρίζατε
MAKE UP

Τα 5 makeup hacks που δεν θα πιστεύετε ότι δεν γνωρίζατε

Ανακαλύψτε έναν τέλειο τρόπο να μεταμορφώσετε το makeup game σας


Όταν πρόκειται για τον κόσμο της ομορφιάς, το μακιγιάζ μοιάζει "ατελείωτο"...τόσα hacks, τόσα trends, τόσα προϊόντα! Και όμως, κάθε μέρα είναι μια ακόμη ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούριο και ειδικά στην περίπτωση του μακιγιάζ οι πιθανότητες δεν τελειώνουν ποτέ. Για αυτό, ως beauty editor που ασχολούμαι με το ζήτημα σε καθημερινή βάση, ενθουσιάστηκα όταν ανακάλυψα αυτά τα 5 hacks και θεωρώ ότι και εσείς θα απορήσετε πώς δεν τα γνωρίζατε ήδη!

Συνεχίστε να διαβάζετε για τα 5 hacks που θα μεταμορφώσουν το makeup game σας!

1. Ξεκινήστε με ένα εργαλείο προσώπου

snapinstaapp-404315441-3537038723174983-7944238211294514855-n-1080.jpg

Αφιερώνοντας μόλις πέντε ή 10 λεπτά με έναν κύλινδρο προσώπου ή μια συσκευή μικρορεύματος, θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερή φαίνεται η επιδερμίδα σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ. Διεγείρει τη ροή του αίματος - και όταν αρχίζετε να εφαρμόζετε το μακιγιάζ από αυτό το σημείο, σε αντίθεση με εκείνο όπου το δέρμα σας φαίνεται κρύο, κάνει μεγάλη διαφορά. Για πιο διαρκή οφέλη, προτείνεται η χρήση των δύο τύπων εργαλείων σε εναλλασσόμενες ημέρες, μερικές φορές την εβδομάδα. Το κόλπο με οποιοδήποτε εργαλείο είναι να το κινείτε πάντα με κίνηση πάνω-κάτω, ποτέ προς τα κάτω.

2. Αναμείξτε και συνδυάστε υφές

Όταν πρόκειται για λαμπερή επιδερμίδα, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε μια μελετημένη ποσότητα κάλυψης, αλλά αφήνετε την επιδερμίδα σας να αισθάνεται ακόμα ζωντανή. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, προτείνουμε την οριοθέτηση της περιποίησης της επιδερμίδας σας ώστε να προετοιμάσετε σωστά την επιδερμίδα σας. Θέλετε ενυδάτωση και υγρασία περιμετρικά του προσώπου σας και ένα ματ primer στο κέντρο, κοντά στο πηγούνι, τη μύτη και στην κορυφή του μετώπου, ώστε να μην χρειάζεται να βασίζεστε τόσο πολύ στην πούδρα - είναι "παλιά", βαριά και αφαιρεί τη "φυσικότητα" του δέρματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές foundation για να αποκτήσετε αυτό το αψεγάδιαστο-αλλά αληθινό "γυάλισμα" του δέρματος. Εφαρμόστε μια κρεμώδη φόρμουλα μέσα στο κέντρο, όπου θέλετε αυτή την επιπλέον κάλυψη, και κάτι πιο υγρό με βάση τις εξωτερικές άκρες του προσώπου, ώστε να το αισθάνεστε ζωντανό και λαμπερό. Αν χρειαστεί να αφαιρέσετε την υπερβολική λάμψη, εφαρμόστε πούδρα μόνο όπου χρειάζεται, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για ακρίβεια. Είναι δύσκολο να επαναφέρεις το δέρμα στη ζωή αφού έχεις απλώσει υπερβολική ποσότητα πούδρας.

snapinstaapp-419288981-1775475269636996-991866722088678933-n-1080.jpg

3. Τοποθετήστε το χρώμα προσεκτικά

Το κλειδί για ένα νεανικό ρουζ είναι να το κρατάτε στα μήλα των μάγουλων. Κάντε ένα μεγάλο χαμόγελο και θα δείτε ακριβώς πού θέλετε να το εφαρμόσετε. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε πολύ κοντά στη μύτη σας και σε αυτές τις ρυτίδες δίπλα στο μάτι. Εξίσου σημαντικό είναι να επιμένετε σε φόρμουλες με βάση την κρέμα και να διασφαλίζετε ότι οι άκρες του ρουζ σας είναι διάχυτες. Για να προσθέσετε δύναμη παραμονής, μπορείτε να ακολουθήσετε με μια ελαφριά επάλειψη ρουζ σε μορφή πούδρας σε αντίστοιχη ή παρόμοια απόχρωση για να σταθεροποιήσετε το χρώμα στη θέση του. Μια απαλή ποσότητα περιγράμματος δεν είναι επίσης κακό πράγμα. Αν θέλετε να σμιλέψετε διακριτικά τα ζυγωματικά σας, περάστε το χρώμα κατά μήκος του οστού, ακριβώς κάτω από τα μάγουλα- αν έχετε φακίδες, ταιριάξτε την απόχρωση του περιγράμματος με αυτές - είναι ο ιδανικός τόνος.

4. Αποφύγετε τις σκληρές γραμμές

Μόλις το eyeliner είναι πολύ αιχμηρό, γραφικό και γραμμικό, μπορεί να φαίνεται λίγο αυστηρό. Επιπλέον, ένα full glam βλέμμα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Θα ξοδέψετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε κάτι γραφικό. Όποιον τύπο swoosh ή flick και αν προτιμάτε, προτείνουμε να απαλύνετε τις άκρες, ώστε να είναι ένα πιο επιεικές σχήμα. Αφού δημιουργήσετε τη γραμμή που προτιμάτε με μολύβι, χρησιμοποιήστε ένα μικροσκοπικό πινέλο για να την αναμειγνύετε και να τη διαχέετε. 

snapinstaapp-432462880-379246621716890-2759154397711491934-n-1080.jpg

Editor's tip: Ακόμη και αν πρόκειται για ένα cat eye, θα το κάνω με λίγη διάχυση. Για μεγαλύτερη διάρκεια, εφαρμόζω πάντα μια ματ σκιά ματιών στην ίδια ή παρόμοια απόχρωση με το eyeliner από πάνω.

5. Δεσμευτείτε για μια ανανέωση της επιδερμίδας

Όταν βγαίνετε για ένα πάρτι μετά τη δουλειά, είναι σύνηθες να θέλετε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας και να προσθέσετε περισσότερο από πάνω, αλλά στην πραγματικότητα κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική σας εμφάνιση αν απομακρύνετε το foundation που έχετε βάλει το πρωί και εφαρμόσετε μια νέα στρώση πριν από τη βραδινή σας έξοδο. Αν το δέρμα δείχνει φρέσκο, τότε οτιδήποτε άλλο θα δείχνει ακόμα καλύτερα. Το να βασίζεσαι σε μακιγιάζ που έχει τοποθετηθεί από τις 8 το πρωί δεν θα κάνει το κόλπο, επειδή θα έχει εγκατασταθεί με έναν τρόπο που δεν είναι ωραίος. Οπότε, φτιάξτε ξανά το δέρμα σας, αφήστε το μακιγιάζ των ματιών σας άθικτο και δημιουργήστε μόνο στην περιοχή των ματιών.