fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Βρείτε τη σωστή ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Plus τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς για να προσθέσετε στο νεσεσέρ σας


Βρείτε τη σωστή ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Είτε είστε skincare fanatics είτε όχι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, για να αναδειχθεί καλύτερα το μακιγιάζ σας, πρέπει να έχετε ένα αψεγάδιαστο, λαμπερό κι ενυδατωμένο πρόσωπο. Μια καλή βάση, δηλαδή, πάνω στην οποία θα «χτίσετε» το makeup look σας. Για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεται να πίνετε πολύ νερό, να προσπαθείτε να κοιμάστε αρκετές ώρες, για να είστε ξεκούραστες και φρέσκες και φυσικά να εφαρμόζετε καθημερινά την ενυδατική σας κρέμα. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε την ιδανική, πάντοτε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Από κανονικό και ξηρό μέχρι μικτό ή λιπαρό, αυτοί είναι οι τρόποι για να βρείτε την κατάλληλη για σάς moisturizing cream και να την προσθέσετε αμέσως στο... μενού ομορφιάς σας!

Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα... 

...χρησιμοποιήστε κρέμες με συστατικά για πλούσια ενυδάτωση. Μερικά από αυτά είναι η γλυκερίνη, τα πεπτίδια που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και η βιταμίνη Β3, που δυναμώνει το δέρμα. Για να πετύχετε το τέλειο glass skin που δε θα φαίνεται όμως λιπαρό, απλώστε σε όλο το πρόσωπο την ενυδατική σας κρέμα και κάντε ένα απαλό μασάζ με ανοδική φορά προς το μέτωπο για να πετύχετε κι ένα μίνι λίφτινγκ, αλλά και για να σας χαρίσετε την απαιτούμενη φυσική λάμψη. 

olayagileredjar1x1-03-1573843409.jpg

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα...

...χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες με ελαφριά υφή. Εάν παρουσιάζετε λιπαρότητα σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου σας, όπως είναι η ζώνη Τ, καλό είναι να αρχίσετε να προτιμάτε κρέμες που έχουν ελαφριά υφή και δεν είναι τόσο βαριές για την επιδερμίδα σας προκαλώντας έξτρα λιπαρότητα. Επίσης, εκείνες που περιέχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή η γλυκερίνη τείνουν να «ρουφάνε» το νερό του δέρματός σας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παράξει κι άλλα φυσικά έλαια για να αντισταθμίσει την απώλεια νερού. Γι' αυτό προσπαθήστε να αποφεύγετε αυτά τα skincare ingredients όταν η επιδερμίδα σας δεν είναι και τόσο ενυδατωμένη, γιατί θα προκληθεί ξηρότητα. Αντιθέτως, όταν είναι ενυδατωμένη, επαναφέρετέ τα στη ρουτίνα περιποίησής σας, γιατί θα δημιουργήσουν μια ισορροπία στα επίπεδα λιπαρότητας. 

Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα...

...μείνετε μακριά από κρέμες που περιέχουν αρώματα. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο και ασήμαντο, αλλά πράγματι εάν ανήκετε σε αυτόν τον τύπο δέρματος, πείτε ένα μεγάλο «ναι» στις fragrance-free κρέμες. Τα αρώματα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες κι ερεθισμούς στο πρόσωπο που σίγουρα δε θέλετε. Plus, επιλέξτε εκείνες που περιέχουν τον συνδυασμό συστατικών γλυκερίνης και βιταμίνης Β3, που έχει την ιδιότητα να προστατεύει την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος αφήνοντας το νερό μέσα του και μειώνοντας τις πιθανότητες να δημιουργηθούν κοκκινίλες και άλλα σημάδια ερεθισμού στο πρόσωπο.

skincare-y3wn7.jpg

Εάν έχετε μικτή επιδερμίδα...

...σε αυτή την περίπτωση είστε πιο ευέλικτες ως προς τις επιλογές σας. Το μόνο που αρκεί να κάνετε είναι να μείνετε πιστές σε εκείνες τις ενυδατικές κρέμες που δε σας προκαλούν αυξημένη λιπαρότητα ή αυξημένη ξηρότητα διαταράσσοντας την ισορροπία που εξασφαλίζουν οι μικτοί τύποι δέρματος. Ακόμη, φροντίστε να βρείτε κάποια που να έχει ελαφριά σύσταση και να μην προκαλεί ένα κολλώδες αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή της. Με αυτόν τον τρόπο θα περιποιηθείτε σωστά το combination skin σας και θα πείτε «αντίο» στην αφυδάτωση που προκαλείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

The face creams

 Anti-aging now

Anti-aging now

Premium Creme Voluptueuse, LIERAC

Buy me
 No parabens

No parabens

Moisturizing Plus Hydrating & Restructuring Cream, Frezyderm

Buy me
 For dry to very dry skin

For dry to very dry skin

Moisturising Cream, CeraVe

 Youth skin

Youth skin

Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Face Cream, Estée Lauder

Buy me
 Normal skins

Normal skins

Κρέμα Βαθιάς Ενυδάτωσης, Tzimas Cosmetics

Buy me
 Must-try

Must-try

GÉNIFIQUE crème activatrice de jeunesse youth activating cream, Lancome

Buy me
 Perfect for all

Perfect for all

Clear Mega Day Cream, Shiseido Waso

 Smoothes skin

Smoothes skin

Aquabella Beauty-Revealing Moisturising Emulsion, NUXE

 Anti-shine & Anti-pores

Anti-shine & Anti-pores

Effaclar Mat Moisturizer, La Roche-Posay