fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια του Σωτήρη Σκούφη
SKG STORIES

SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια του Σωτήρη Σκούφη

Ο personal trainer μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Ο Σωτήρης Σκούφης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η σχέση του με τον αθλητισμό ξεκίνησε από μικρή ηλικία όταν γνώρισε μία από τις μεγάλες του αγάπες το volley. Η συνέχεια είχε ως αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το άθλημα επαγγελματικά για μια ολόκληρη δεκαετία. Παράλληλα, λατρεύει το snowboard, καθώς του προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας, οδηγώντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Πλέον, είναι personal trainer αλλά και δάσκαλος snowboard. Το 2017 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να ασκήσει το επάγγελμά του, γεγονός που τον γέμισε με σημαντικές εμπειρίες και βοήθησε στην εξέλιξή του. Εκτός από τον αθλητισμό, λατρεύει τα ταξίδια και τη μητέρα του, την οποία τη θεωρεί και μέντορά του. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη Θεσσαλονίκη, διότι εκτός από τα πολλά θετικά που έχει σαν πόλη, είναι, όπως μας λέει χαρακτηριστικά, η πιο φιλόξενη απ' όσες έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ντεπώ Θεσσαλονίκης. Μία από τις πιο έντονες μνήμες της παιδικής μου ηλικίας, την οποία θυμάμαι σαν να ήταν χτες, είναι που μαζευόμασταν στο πάρκο της Κηφισίας 20-30 παιδιά και παίζαμε κρυφτό για πολλές ώρες, χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δυστυχώς, ήμασταν από τους τελευταίους που ζήσαμε την ανεμελιά αυτών των παιχνιδιών στα πάρκα κάθε γειτονιάς.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι η περιοχή της Καλαποθάκη, στο κέντρο της πόλης. Την επισκεπτόμουν καθημερινά λόγω της δουλειάς των γονιών μου και μέχρι και σήμερα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. 

Σπούδασα στα ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

image-6483441.JPG

Η γυμναστική και γενικότερα ο αθλητισμός στη ζωή μου ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Δοκίμασα διάφορα αθλήματα μέχρι να έρθω σε επαφή με το volley και τελικά να ασχοληθώ μ' αυτό επαγγελματικά για 10 ολόκληρα χρόνια. Μετά την ενασχόλησή μου με τον πρωταθλητισμό ήρθε πολύ ομαλά και φυσικά στη ζωή μου το personal training, με το οποίο ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα κλάδο που με εξιτάρει, καθώς λατρεύω τη διδασκαλία.

Ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει κάνει τεραστία άλματα τα τελευταία χρόνια με πολλές επιτυχίες σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο κι αυτό είναι κάτι μου με χαροποιεί ιδιαίτερα. Από την άλλη πλευρά, στον τομέα της γυμναστικής, δυστυχώς υστερούμε σε πολλά σε σχέση με άλλες χώρες. Βέβαια, η περίοδος της καραντίνας «έπαιξε» πολύ σημαντικό ρόλο στη σχέση των ανθρώπων με τη σωματική άσκηση, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν και κατάφεραν να την κάνουν τρόπο ζωής. Το ευτύχημα είναι ότι συνεχίζει να υπάρχει στην καθημερινότητά τους και μετά την επιστροφή στην κοινωνική ζωή.

Το στοιχείο εκείνο που κάνει το snowboard τόσο ξεχωριστό είναι η αίσθηση ελευθερίας που μου προσφέρει. Ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα πολλά χρόνια και κάθε φορά βιώνω αυτό το αίσθημα με διαφορετικό τρόπο, σαν να είναι η πρώτη φορά. Νομίζω ότι δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Ζω για την αδρεναλίνη και το snowboard μου τη χαρίζει σε αφθονία. 

Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι η επιτυχία. Θα ήθελα να καταφέρω να υλοποιήσω όλους τους στόχους που έχω θέσει τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. 

Το πρότυπό μου δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τους γονείς μου, τους οποίους θαυμάζω. Αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο τις σωστές και γερές βάσεις που μου έχουν χαρίσει και τους είμαι πραγματικά ευγνώμων γι' αυτό.

Μία στιγμή στην καριέρα μου που μου έχει μείνει ανεξίτηλη είναι η ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω ως personal trainer στη Νέα Υόρκη. Ήταν κάτι που συνέβη το 2017 και πιστεύω πως δεν θα το ξεχάσω ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το γεγονός ότι μου χάρισε μοναδικές εμπειρίες και μέσα από αυτές κατάφερα να εξελιχθώ σημαντικά στον τομέα μου. 

Ευτυχία για μένα σημαίνει να μπορώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με την οικογένεια μου και τους φίλους μου, κάνοντας πράγματα που αγαπώ και με γεμίζουν σαν άνθρωπο. 

image-6483441-1.JPG

Ο άνθρωπος-μέντορας σε όλους τους τομείς της ζωής είναι η μητέρα μου. Πάντα δίπλα μου και έτοιμη να με στηρίξει σε κάθε απόφαση της ζωής μου.

Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη του κόσμου μπορώ. 

Το πιο όμορφο στενό της πόλης για μένα είναι αυτό της Φιλικής Εταιρείας στο κέντρο. Αν βρεθείτε και σηκώσετε το κεφάλι σας θα αντικρίσετε τον υπέροχο Λευκό Πύργο να ξεπροβάλλει ανάμεσα στις πολυκατοικίες μ' έναν μοναδικό τρόπο. 

Το μαγαζί που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι Piece Of Cake στο στενό της Χρυσοστόμου Σμύρνης. Η cozy αίσθηση και το φιλικό περιβάλλον το έχουν καθιερώσει ως καθημερινό μου στέκι.

Η πιο έντονη μνήμη μου από την πόλη είναι τα ραντεβού που δίναμε παλιότερα με τους φίλους μου στην Κούσκουρα στο Κέντρο. Οι λίγο πιο παλιοί θα με θυμηθούν!

All time classic αγαπημένο μου μέρος στη Θεσσαλονίκη είναι η Νέα Παραλία. Περνάω αρκετό χρόνο εκεί, κάνοντας και κάποιες από τις προπονήσεις μου. Όσες φορές και να την επισκεφθώ δεν χορταίνω τη θέα και την μοναδική αίσθηση της θάλασσας.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι «Να είμαι ο εαυτός μου και κυνηγάω τα όνειρά μου».

Το project που ξεκίνησα τα τελευταία 3 χρόνια είναι το Evapollo. Πρόκειται για μία επιχείρηση με δωμάτια και διαμερίσματα που δημιούργησα στην Καλαποθάκη. Ευελπιστώ να εξελίξω αυτό το εγχείρημα και να το φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. 

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη η καινούρια προβλήτα στο Λιμάνι. Απολαμβάνω τη θέα της Θεσσαλονίκης και την ηρεμία της θάλασσας κάθε φορά.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί μοναδική, πανέμορφη και τόσο φιλόξενη όσο καμία άλλη από όσες έχω επισκεφθεί. Αυτά τα στοιχεία την κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου αυτό θα ήταν σίγουρα η δημιουργία περισσότερων πάρκων και υπαίθριων γυμναστήριων. Δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω όμως και την καλύτερη αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, στην οποία υστερούμε και χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη πρόοδο. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις θα ήταν Ερωτεύσιμη, Φιλόξενη, Μαγευτική.