fbpixel

Search icon
Search
Σήμερα: Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη
AGENDA

Σήμερα: Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο αναγνωρισμένος Έλληνας καθηγητής δίνει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη


Aυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon Alexa, image search… Η ζωή των ανθρώπων εμπλουτίζεται συνεχώς με «έξυπνους αλγόριθμους», οι οποίοι φαίνεται να γίνονται ολοένα και εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λένε οι άνθρωποι, μαθαίνουν πράγματα για αυτούς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, ζωγραφική και γενικώς είναι ικανοί πλέον να μάθουν τα πάντα. 

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς;

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της διάλεξης με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;» που θα δώσει ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, Δρ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δύο λόγια για την διάλεξη

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος ομιλητής θα αναφερθεί στην πρόσφατη έκρηξη στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και στις επιστημονικές, ηθικές και φιλοσοφικές προκλήσεις που έχουν προκύψει. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

daskalaikis-1.jpg

Writing history

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έγινε καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ στα 27 του χρόνια. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον Διεθνή Οργανισμό Επιστήμης των Υπολογιστών ACM. Ο ίδιος κατάφερε να λύσει την επί 60 χρόνια άλυτη εξίσωση του νομπελίστα οικονομολόγου John Forbes Nash, η οποία αφορούσε τη θεωρία των αντιπάλων στα παιχνίδια στρατηγικής.

Info: Η διάλεξη θα δοθεί σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 18:00. Η ομιλία είναι ανοιχτή για το κοινό και δεν προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις για την παρακολούθησή της.