fbpixel

Search icon
Search
Σε αυτό το νέο βιομηχανικό και ροκ χώρο στη Θεσσαλονίκη οι γεύσεις «παίζουν» με τη φωτιά και δημιουργούν κάτι μοναδικό
TASTE

Σε αυτό το νέο βιομηχανικό και ροκ χώρο στη Θεσσαλονίκη οι γεύσεις «παίζουν» με τη φωτιά και δημιουργούν κάτι μοναδικό

Στο εστιατόριο Λύκος σερβίρονται πιάτα με προσοχή στη κάθε λεπτομέρεια


Σε έναν χώρο που μόλις έκανε την εμφάνιση του και που πρόκειται σύντομα να γίνει αγαπημένο στέκι όλων, η γεύση έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Το εστιατόριο Λύκος φέρνει στην πόλη ένα περιβάλλον που υμνεί την άνεση, με πιάτα βασισμένα στο κρέας και την άριστη τεχνογνωσία του. Από τη στιγμή που ο επισκέπτης βρεθεί στον χώρο, θα βιώσει ένα θερμό αίσθημα φιλοξενίας, ενώ οι δημιουργίες που θα γεύεται σταδιακά θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο του και θα ξυπνούν στο μυαλό του μνήμες.

cy5a2448-copy.jpg

Το φαγητό στο επίκεντρο

Η γεύση είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με ειδική και άξια συγχαρητηρίων μέριμνα να δίνεται στο κρέας. Το ψήσιμο της πρώτης ύλης γίνεται σε parrilla, μια παραδοσιακή αργεντίνικη ψησταριά που λειτουργεί με κάρβουνο και ρυθμιζόμενη σχάρα, ένα μέσο που γνωρίζουν να χρησιμοποιούν όσοι είναι αρτίστες του κρέατος στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Οι σχάρες της έχουν σχήμα V, μία κατασκευή που επιτρέπει ένα καθαρό, σταθερό ψήσιμο, χωρίς φλόγες που καίνε το υλικό.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κρέας με σωστή κρούστα, ζουμερό εσωτερικό και φυσική νοστιμιά από το κάρβουνο, το οποίο δίνει μία νότα που δεν γίνεται να προσφέρει με κανέναν τρόπο το ηλεκτρικό ψήσιμο. Στο εστιατόριο, όλα μαγειρεύονται με σεβασμό στην πρώτη ύλη και στις καθαρές γεύσεις. 

Όπως λένε οι Γάλλοι, όταν ένα καλό κρέας έχει διαχειριστεί και ψηθεί σωστά, αποτελεί από μόνο του τον απόλυτο πρωταγωνιστή.
cy5a2850-copy.jpg

Ο άνθρωπος που ηγείται της κουζίνας

Ο Αλέξανδρος Κλουδάς είναι ο άνθρωπος... πίσω από τη φωτιά. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε κάθε πόστο της κουζίνας, έχει αναδειχθεί από μάγειρας σε sous chef, μέχρι executive chef και καθηγητής μαγειρικής. Έχει εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια, αλλά και σε εξειδικευμένα concepts, ενώ η απόλυτη χαρά και ικανοποίηση για τον ίδιο έρχεται μέσα από τα μαθήματα που παρέδιδε για χρόνια στις σχολές Λάσση στα Ιωάννινα.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε σε καταξιωμένες σχολές μαγειρικής, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στη από έμπειρους και καταξιωμένους chef. Αυτό που φέρνει στη «βαλίτσα» του στο νέο αυτό εστιατόριο είναι η εξειδίκευση που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, με την εμπειρία του να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, το ένστικτό του να τον καθορίζει και τη φροντίδα που επιδεικνύει απέναντι στο φαγητό να είναι νόμος για τον ίδιο.

Η κουζίνα του στον Λύκο είναι ειλικρινής και χωρίς υπερβολές. Ελληνικό ταμπεραμέντο, σωστό ψήσιμο, καθαρές γεύσεις. Όλα συνθέτουν ένα πρόσωπο που σε κάνει να νιώθεις πως οτιδήποτε και να φτάσει στο τραπέζι σου, θα είναι αυθεντικό.

cy5a2531-copy.jpg

Ξεδιπλώνοντας το menu

Σπάνια ξεχωρίζουμε από την αρχή ένα highlight ενός εστιατορίου. Το συγκεκριμένο όμως πιάτο έχει κάθε λόγο να γίνει ο πρωταγωνιστής του menu. Η Bistecca Fiorentina, από μοσχαρίσιο κρέας μιας εκλεπτυσμένης και ειδικής ράτσας, της Πιεμοντέζας (Razza Piedmontese), είναι ήδη μία λατρεμένη επιλογή.

Το υπόλοιπο menu υπογράφουν πιάτα με βαθιά γεύση, που κινούνται, όπως όλη η φιλοσοφία του εστιατορίου.

Σούβλες με αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο. Μοναδικό κοκορέτσι που υμνεί την παράδοση. Παϊδάκια αρνίσια και πρόβια, που χωρίς υπερβολή, λιώνουν στο στόμα. Πρόβιο κεμπάπ, χειροποίητα σουτζουκάκια και μπιφτέκια - η τέλεια εισαγωγή για το υπόλοιπο menu, ιδανικά για sharing στη μέση του τραπεζιού.

Στα ορεκτικά, θα συναντήσουμε πιάτα όπως μοσχαρίσια γλώσσα με λεμονάτο αγιολί, καπνιστή μελιτζάνα γεμιστή με φέτα και γλυκό μπούκοβο, πατάτες φούρνου με φλούδα που λιώνουν στο στόμα, λουκουμάδες γραβιέρας σαν μία μικρή έκρηξη γεύσης, σαρμαδάκια με σάλτσα αριάνι, μανιτάρια σχάρας, κεφτεδάκια με πίτα, sticks πατάτας.

Οι αλοιφές και οι σαλάτες εποχής φτιάχνονται καθημερινά με απλά, φρέσκα υλικά, χωρίς περιττές προσθήκες.
cy5a2666-copy.jpg

Τα τυριά που ξεχωρίζουν

Ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνα τους αποτελούν τα τυριά. Προερχόμενα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, έρχονται στο τραπέζι μας με τη γεύση και τα αρώματά τους να μας ταξιδεύουν στον τόπο προέλευσής τους. Από αυτά ξεχωρίζουν η Μανούρα Σίφνου, το Βολάκι Άνδρου, το Μαστιχωτύρι, το Bliss Point (μπλε κατσικίσιο τυρί). Καθένα με τη δική του καταγωγή και ιστορία αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με τα κρασιά και τα αποστάγματα.

Κεφάλαιο κρασιά & αποστάγματα

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες, μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, ενώ τις περισσότερες φιάλες ο επισκέπτης μπορεί να τις δοκιμάσει και σε ποτήρι. Δεν λείπουν όμως και κρασιά από διεθνείς αμπελώνες, όπως της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Στο τραπέζι έρχονται ακόμη τσίπουρα, τσικουδιές και ούζα που στέκονται επάξια δίπλα στις δυνατές γεύσεις του menu.

cy5a2474-copy.jpg

Η γλυκιά νότα του εστιατορίου

Η pastry chef Εύα Χανδολιά υπογράφει την κάρτα των γλυκών. Με πολυετή πορεία στη ζαχαροπλαστική, με σταθμούς σε Χαλκιδική, Ιωάννινα, Πιερία και Θεσσαλονίκη, έχει αναλάβει υπεύθυνες θέσεις, με εξειδίκευση και στο μαγικό κόσμο των παγωτών.

Τα γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι και προσοχή για να ολοκληρώνουν υπέροχα ένα γεύμα, είναι η πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια - μια σπιτική γεύση με αφράτη και αρωματική χροιά - η παβλόβα με σάλτσα φράουλας και παγωτό βανίλια για μια ανάσα δροσιάς, και τα brownies με σάλτσα και παγωτό σοκολάτας, ένας ύμνος στο ύψιστο αυτό υλικό.

cy5a2455-copy.jpg

Ο Λύκος είναι ένα εστιατόριο με χαρακτήρα. Γνωρίζει πολύ καλά τις γεύσεις που προσφέρει και είναι βέβαιο πως αυτό που θα έρθει στα χέρια του επισκέπτη δεν θα είναι κάτι λιγότερο από τέλειο. Με γνωστές παραδοσιακές συνταγές και καλή πρώτη ύλη, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, σε ένα περιβάλλον που θα μας κάνει να έρθουμε ξανά και ξανά.

Info

Διεύθυνση: Καπετάν Χάψα, 6ο χιλιόμετρο Χαριλάου - Θέρμης

Τηλέφωνο: 231 036 5002

Instagram: lykos_thermi

Facebook: Lykos -Thermi