fbpixel

Search icon
Search
Real Estate: Μέσα στο ονειρικό castle-home όπου έζησε ο Tommy Hilfiger στο Connecticut
INTERIORS

Real Estate: Μέσα στο ονειρικό castle-home όπου έζησε ο Tommy Hilfiger στο Connecticut

Η αξία του οποίου ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια δολάρια


Σχεδόν έναν χρόνο πριν, ο Tommy Hilfiger και η σύζυγός του, Dee Ocleppo, πούλησαν την ονειρική έπαυλη που είχαν για χρόνια στην κατοχή τους στο Greenwich του Connecticut. Πρόκειται για έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Greville Rickard το 1939. Η τεράστια ιδιοκτησία βρίσκεται στην κορυφή του Round Hill, το υψηλότερο σημείο στο Greenwich, και προσφέρει απαράμιλλη θέα στο Long Island Sound και στον ορίζοντα του Manhattan.

Η κύρια κατοικία έχει έκταση 13.344 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει έξι υπνοδωμάτια κι επτά bathroom area, έξι τζάκια κι έναν συνδυασμό δαπέδων από σκληρό ξύλο και ασβεστόλιθο σε όλους τους χώρους. Όταν το ζευγάρι αγόρασε για πρώτη φορά το σπίτι, ήταν «σε ερειπωμένη κατάσταση», είπε η πρώην σύζυγος του σχεδιαστή, Dee Ocleppo Hilfiger, στο Architectural Digest το 2017, αλλά «ήξεραν ότι αυτό θα ήταν το σπίτι τους». Ζήτησαν τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Andre Tchelistcheff για την επίβλεψη των ανακαινίσεων στο κεντρικό σπίτι και κάλεσαν τον διακοσμητή Martyn Lawrence Bullard να φτιάξει τους κοινούς χώρους διαβίωσης.

Το αποτέλεσμα παραμένει έως και σήμερα παραμυθένιο, ενώ θυμίζει περισσότερο κάστρο από κάποιον περασμένο αιώνα!
65fe36a106e548675633f92084bd4be1.jpg


Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, το σπίτι είναι εμπνευσμένο από γαλλικά και αγγλικά επαρχιακά αρχοντικά, και είναι κατασκευασμένο από γρανίτη με επένδυση κισσού και ολλανδικό τούβλο, με κεραμοσκεπή Ludowici. Το outdoor περιβάλλον δίνει την αίσθηση πως βγήκε από παραμύθι, όπου το πράσινο αποτελεί το πρωταγωνιστικό χρώμα, με πέτρινους τοίχους και φράχτες, καθώς και πέντε διαφορετικούς κήπους, συμπεριλαμβανομένου ενός κήπου με τριανταφυλλιές, ενός άλλου με ατελείωτους κόμπους, καθώς του υδάτινου κήπου, όπου οι μικρές λίμνες, οι πισίνες και τα σιντριβάνια κλέβουν τις εντυπώσεις και απογειώνουν τις αισθήσεις.

Η πολυτέλεια αποκορυφώνεται με ένα γήπεδο τένις, ένα τεράστιο γκαράζ, καθώς κι ένας εξωτερικός ξενώνας με δικό του σαλόνι, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια κι ένα γκαράζ, ενώ μερικά μέτρα μακριά εντοπίζεται κι ένα θερμοκήπιο. Ο Αμερικανός fashion design και η σύζυγός του, λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή όλη αυτήν τη μαγεία που κυριαρχεί και κάπως έτσι οραματίστηκαν το κοινό τους μέλλον μέσα σε αυτό το μοναδικό ακίνητο.

Η ίδια μαγευτική αίσθηση κυριαρχεί και στο εσωτερικό του σπιτιού, που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν και αντλεί έμπνευση από τη vintage made in Egland αισθητική. Επιφάνειες από ξύλο και μάρμαρο, επιβλητικές ταπετσαρίες και πολυέλαιοι, βελούδινα και δερμάτινα υφάσματα, έργα τέχνης και χειροποίητα χαλιά συνθέτουν το όλο σκηνικό, το οποίο εκπέμπει πολυτέλεια με όλη τη σημασία της λέξεως.

006117458.jpg


Εμβαθύνοντας στο indoor σκηνικό, θα βρει κανείς μια αίθουσα θεάτρου, game room, κελάρι κρασιών/αίθουσα γευσιγνωσίας και τα προαναφερθέντα έξι υπνοδωμάτια. «Είναι ένα αγγλικό αρχοντικό με γαλλικές λεπτομέρειες. Και θέλαμε να διατηρήσουμε αυτή την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια ευρωπαϊκή εξοχική κατοικία με τη σκαλιστή επένδυση από ξύλο βελανιδιάς και μια δόση από μια άλλη εποχή να κυριαρχεί όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του», είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Tommy Hilfiger μιλώντας στο AD.

Και πράγματι, το σπίτι αυτό μετατρέπεται σε ένα πραγματικό ησυχαστήριο βγαλμένο από το παρελθόν. Ένα τέτοιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα δε θα μπορούσε να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νέους ιδιοκτήτες, από τότε που ο Hilfiger πήρε την απόφαση να κλείσει τον κύκλο του μέσα σε αυτό. Πέρυσι, την κατοικία αγόρασε μια οικογένεια, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το όνομα αυτής. Τελικά, πουλήθηκε στα 45 εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός πως η αρχική αξία του άγγιζε έως και τα 65 εκατομμύρια δολάρια!

0061174511.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD, Vogue Living