fbpixel

Search icon
Search
Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα στη λίμνη Tahoe γίνεται «ένα» με τη μαγευτική φύση
INTERIORS

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα στη λίμνη Tahoe γίνεται «ένα» με τη μαγευτική φύση

Με την design υπογραφή της Sara Oswalt


Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας παλιός αχυρώνας μπορεί να μετατραπεί σε ένα ultra elegant οικογενειακό περιβάλλον, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν προοπτικές για τη δημιουργία ενός λειτουργικού σπιτιού. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την interior designer Sara Oswalt, η οποία ταξίδεψε έως τη λίμνη Tahoe των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και κλήθηκε να δημιουργήσει κυριολεκτικά από το μηδέν μια ονειρική κατοικία, που παραδίδει μαθήματα υψηλής αισθητικής μέσα από το απίθανο εσωτερικό της.

Αυτό που της ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες ήταν να σχεδιάσει ένα σπίτι που, πάνω απ' όλα, θα ήταν λειτουργικό και μοντέρνο -ιδανικό για τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Έτσι, λοιπόν, κι έκανε ποντάροντας στη δύναμη και την ομορφιά της φύσης, για την οποία ξεχωρίζει ολόκληρη η περιοχή. Πρόκειται για ένα location τόσο ήρεμο και μαγευτικό, στο οποίο ο καθένας μας θα ήθελε να ζει ακόμα και μόνιμα.

Step inside!
sara-oswalt-tahoe-house-0089-1648495130.jpg


Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα χρώματα και στα υλικά κατασκευής, η διακοσμήτρια επέλεξε -μετά από συζήτηση με την οικογένεια- να κινηθεί σε safe τακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσει αρμονία, απόλυτη πρακτικότητα και σίγουρα ένα σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, έστρεψε όλο του το ενδιαφέρον στον μινιμαλιστικό διάκοσμο και προτίμησε το λευκό σαν βασικό χρώμα, δίνοντάς του μοντέρνα διάσταση κι ενδιαφέρον με γκρίζους τόνους.

Ένας «καμβάς» earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα, με σκοπό να είναι υπέρ στο lifestyle των ιδιοκτητών.

Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τις extra προσθήκες χρώματος που κάνουν ολόκληρη τη διαφορά.

sara-oswalt-tahoe-house-0128-1648495131-UC5id.jpg


Παρά γεγονός πως η τέχνη πρωταγωνιστεί και οι fashion πινελιές προσδίδουν χρώμα και διάσταση, αυτό που παρατηρούμε είναι πως εξασφαλίζεται έντονα η αίσθηση της αρμονίας, σε όποιο από τα σημεία κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. Τίποτα το περιττό στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως όλα δένουν απίστευτα μεταξύ τους.

Όσο για τα υπόλοιπα δωμάτια εκτός των living spaces, η Sara Oswalt προτίμησε να κινηθεί σε εξίσου earthy λύσεις σε ό,τι αφορά στα χρώματα και τα υλικά κατασκευής. Βλέπουμε, για παράδειγμα, πως το καφέ και το λευκό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα υπνοδωμάτια και τα έπιπλα είναι αυτήν τη φορά σε πιο ανοιχτούς και θερμούς, αλλά και πιο ψυχρούς τόνους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησε τις τέλειες αντιθέσεις και, ταυτόχρονα, τις ιδανικές ισορροπίες μεταξύ των χρωμάτων και των διαφορετικών στιλ στη διακόσμηση.

Όλες οι αναφορές τις οποίες εντοπίζουμε στις γωνιές της κατοικίας, προσφέρουν μια up to date εικόνα. Ένα ultra cozy περιβάλλον, ιδανικό για μια ήρεμη καθημερινότητα σε αυτήν την ξεχωριστή πλευρά των ΗΠΑ κι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει από το τίποτα ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια στο οποίο έχουμε περιηγηθεί τελευταία.

sara-oswalt-tahoe-house-0063-1648495131.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερους χώρους από το indoor σκηνικό της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor