fbpixel

Search icon
Search
Μια super wow μινιμαλιστική κατοικία στη Florida μάς θύμισε πολυτελές summer resort
INTERIORS

Μια super wow μινιμαλιστική κατοικία στη Florida μάς θύμισε πολυτελές summer resort

Με την υπογραφή των Seibert Architects, P.A.


Το design studio Seibert Architects, P.A. με έδρα τη Florida είναι εδώ και δεκαετίες ένα από τα πιο επιτυχημένα στο είδος του και όχι τυχαία! Η μοντέρνα οπτική βάσει της οποίας οι αρχιτέκτονες που το συνθέτουν αντιμετωπίζουν κάθε κατοικία, γίνεται ο λόγος για τον οποίο οι δουλειές τους ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση μιας ονειρικής κατοικίας, η οποία βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από τα κεντρικά γραφεία τους. Πρόκειται για ένα family house, που έχει προσεγγιστεί με μινιμαλιστικό τρόπο ως προς το design του, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα απίστευτα μοντέρνο τελικό αποτέλεσμα, που λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσης για διακόσμηση για την καλοκαιρινή σεζόν που βρίσκεται on the way.

Go inside!
living-2.jpg


Το σπίτι βρίσκεται στη Sarasota, μια από τις πιο μεγάλες πόλεις ολόκληρης της Florida. Το κτίσμα «αγκαλιάζει ολόψυχα» τον μινιμαλισμό με την άσπρη παλέτα, την κυβιστική γεωμετρία και τους λιτούς εσωτερικούς χώρους του. Αυτό που κάνει το έργο να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα αρχιτεκτονικά παραδείγματα του σύγχρονου μινιμαλισμού είναι η γλυπτική αίσθηση της γεωμετρικής αφαίρεσης που διαποτίζει το σπίτι.

Δίνοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαρρύθμισή του, βλέπουμε πως το outdoor σκηνικό εναρμονίζεται απόλυτα με τους εσωτερικούς χώρους και αυτό οφείλεται στα τεράστια παράθυρα που επιλέχθηκαν από το design studio. Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η λειτουργικότητα είναι, επίσης, ένα από τα στοιχεία που κυριαρχούν, διευκολύνοντας στο έπακρο την καθημερινότητα της οικογένειας.

Χτισμένο σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται για την ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, το σπίτι θυμίζει ένα ειδυλλιακό resort -ιδανικό για τις ημέρες του καλοκαιριού και για πλήρη επαφή με τα στοιχεία της φύσης. Λιτό, αλλά εντυπωσιακό, ανήκει στα top έργα του studio και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

dining.jpg


Αρχικά, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι οι υπέροχοι και πολύ προσεγμένοι outdoor χώροι. Μεγάλα δέντρα δημιουργούν γωνίες με σκιά, λουλούδια κι εντυπωσιακοί φοίνικες χαρίζουν colorful και παραμυθένια διάσταση, αλλά κι ευρύχωρα σημεία μέσα στο πράσινο μετατρέπονται στα απόλυτα καλοκαιρινά spots για τα μέλη των ιδιοκτητών.

Εμβαθύνοντας στο indoor σκηνικό, η ίδια μαγευτική αίσθηση δείχνει να συνεχίζεται και να αποκορυφώνεται. Μαζί με τα κατάλευκα στοιχεία, το η προσοχή μας πέφτει στα ultra modern διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία είναι σε γήινες αποχρώσεις -άκρως ταιριαστές με το υπόλοιπο σκηνικό- και δημιουργούν ένα total αποτέλεσμα που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε.

Όλα είναι τόσο όμορφα συνδυασμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττό αντικρίζονται το total σκηνικό. Ένα ιδανικό περιβάλλον για διακοπές, που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του slow living και δίνει μια άλλη, πιο γαλήνια διάσταση στην όλη φινέτσα. Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει τη χαλαρότητα και την ανεμελιά του καλοκαιριού.

poolside.jpg
Εξερευνήστε την gallery όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily