fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα εφαρμόσετε foundation στο ξηρό δέρμα για να πετύχετε το dewy finish
MAKE UP

Πώς θα εφαρμόσετε foundation στο ξηρό δέρμα για να πετύχετε το dewy finish

Και όμως με τα κατάλληλα βήματα αυτό είναι εφικτό


Είτε έχετε ξηρό δέρμα εποχιακά είτε όλο το χρόνο, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πως θα πετύχετε να έχετε το επιθυμητό dewy αποτέλεσμα με τα προϊόντα περιποίησης που διαθέτετε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε σίγουρα να ενισχύσετε τη λάμψη ή και να προσθέσετε πραγματική ενυδάτωση με το μακιγιάζ, αλλά είναι άμεση ανάγκη να δείτε ποια προϊόντα ταιριάζουν πραγματικά στις ανάγκες σας, καθώς και πώς να τα εφαρμόσετε. Ευτυχώς, για εσάς έχουμε συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές, ώστε να αποκτήσετε το πιο εντυπωσιακό glow σε ελάχιστο χρόνο.

makeup-winter.jpg

H σφριγηλή, λαμπερή επιδερμίδα, που ψάχνετε είναι εφικτή και θα το συνειδητοποιήσετε άμεσα.

Επενδύστε στη σωστή περιποίηση δέρματος

Όταν θέλετε να απομακρύνετε το ξηρό δέρμα, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε με τα σωστά προϊόντα πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ξεκινήστε ξεπλένοντας το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και μετά προχωρήστε σε ένα καθαριστικό που προσφέρει απαλή απολέπιση. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε τα επιπλέον νεκρά κύτταρα και θα έχετε λεία επιδερμίδα πριν ξεκινήσετε με την ενυδάτωση και το μακιγιάζ. Όμως προσέξτε όποιο προϊόν και αν επιλέξετε να το αφήστε να απορροφηθεί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να "καθίσει" ιδανικά το μακιγιάζ.

Extra tip: Επιλέξτε κάποια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C ή υαλουρονικό οξύ για άμεση ενυδάτωση.

Δώστε προσοχή στα σκευάσματα

Μια καλή ιδέα είναι να κάνετε απογραφή των προϊόντων μακιγιάζ σας για να βεβαιωθείτε ότι οι φόρμουλες που διαθέτετε είναι ενυδατικές και κατάλληλες για ξηρό δέρμα. Τα πρώτα προϊόντα που πρέπει να ελέγξετε είναι το foundation και το concealer, τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιείτε στην επιδερμίδα σας αμέσως μετά το skincare. Σε αυτήν την περίπτωση είναι σημαντικό να αποφύγετε συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, τα parabens και το αλκοόλ. Αυτά να τείνουν να ξηραίνουν το δέρμα και να μην προσθέτουν επιπλέον ενυδάτωση σε αντίθεση με τις πιο κρεμώδεις φόρμουλες. 

Extra tip: Αναζητήστε και εδώ συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα φυσικά έλαια, τα οποία θα βοηθήσουν το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία του.

morning-makeup-look.jpg

Διατηρήστε μια συνέπεια

Μόλις εφαρμόσετε το concealer και το foundation σας, το bronzer και το ρουζ θα είναι τα επόμενα βήματα στη λίστα. Αν και το bronzer δεν είναι απαραίτητο καθημερινά, σίγουρα προσθέτει μια δόση ζεστασιάς και μπορεί να ενισχύσει την επίτευξη μιας υγιούς λάμψης. Για ξηρούς τύπους δέρματος, τα bronzer και τα ρουζ σε μορφή κρέμας είναι ιδανικά, καθώς εφάπτονται καλύτερα στο δέρμα χωρίς να τονίζουν τα ξηρά σημεία. Όπως είναι γνωστό πρέπει να να εφαρμόσετε το πρώτο προϊόν κατά μήκος του μετώπου, των μάγουλων και της γραμμής του σαγονιού σας. Στη συνέχεια χαμογελάστε για να ταμπονάρετε με μια κρέμα ρουζ στα μήλα των μάγουλων σας. 

Διασκεδάστε με το μακιγιάζ ματιών

Δεδομένου ότι το ξηρό δέρμα συνήθως δεν επηρεάζει την περιοχή των βλεφάρων σας, μπορείτε να εφαρμόσετε την αγαπημένη σας σκιά ματιών, το eyeliner και τη μάσκαρα άφοβα. Εάν έχετε ξηρότητα σε αυτήν την περιοχή ή απλώς θέλετε να ενισχύσετε την ενυδάτωση σας χρησιμοποιήστε αντί για σκόνη μια κρεμώδη σκιά. Θα "γλιστρήσει" εύκολα στα μάτια σας και θα διαρκέσει όλη τη μέρα. 

makeup.jpg

Κάντε το dewy, όχι λιπαρό

Η προσθήκη highlighter ή άλλων προϊόντων που βοηθούν το ξηρό δέρμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια λαμπερή εμφάνιση μακιγιάζ. Λάβετε όμως υπόψη σας ότι υπάρχουν κατάλληλες τεχνικές στην εφαρμογή αυτών των προϊόντων ώστε να μην καταλήγουν να φαίνονται λιπαρά ή υπερβολικά λαμπερά. Για το highlighter, εντοπίστε τις περιοχές στο πρόσωπο που τονίζονται φυσικά από το φως όπως τα ζυγωματικά, το κόκκαλο των φρυδιών και πάνω από το cupid's bow. Μάλιστα, αν αναμείξετε αυτό το προϊόν με τα δάχτυλα τότε το τελικό φινίρισμα θα σας ανταμείψει.