fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα αντιστρέψετε την ξηροδερμία το χειμώνα
FACE & BODY

Πώς θα αντιστρέψετε την ξηροδερμία το χειμώνα

Ο απόλυτος οδηγός με τις συμβουλές του ειδικού


Η διατήρηση ενός τέλειου, λαμπερού δέρματος δεν είναι πάντα δυνατή -και αυτό είναι εντάξει. Ο ξηρός αέρας, η υπερβολική υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα όμως, σαμποτάρουν αυτή σας την προσπάθεια, προκαλώντας ξηροδερμία, ξεφλούδισμα και θαμπάδα στο πρόσωπό σας. Είτε ανήκετε στις γυναίκες με λιπαρό δέρμα, είτε σε αυτές που αντιμετωπίζουν ξηρότητα, το μόνο βέβαιο είναι πως το αφυδατωμένο αποτέλεσμα είναι κάτι που η εποχή «επιβάλλει».

Ευτυχώς για εσάς, σας προλάβαμε και με τη βοήθεια της Δερματολόγου Όλγας Χριστοφορίδου, σας παρουσιάζουμε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης!

Ανασκόπηση και αρχή 

restylane-skinbooster.jpg

Δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για ενυδάτωση, το πρώτο «εμπόδιο» που θα πρέπει να περάσετε είναι αυτό της αναγνώρισης του τύπου του δέρματός σας και φυσικά των συστατικών των οποίων θα κάνετε έγχυση. Ξεκινήστε, λοιπόν, με το να βρείτε που ανήκετε:

  • Ξηρή επιδερμίδα: Οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής αφυδατώνουν την επιδερμίδα, οπότε αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ξηρό δέρμα. 
  • Λιπαρή επιδερμίδα: Ένα από τα μεγαλύτερα skincare λάθη που κάνουν οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα είναι να παραλείπουν την ενυδάτωση. Στην πραγματικότητα όμως, ακόμη και αυτός ο τύπος επιδερμίδας έχει ανάγκη από super προϊόντα ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφού η προστασία από το κρύο είναι απαίτηση. 
  • Μικτή επιδερμίδα: Αυτό το είδος χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγή σμήγματος στην περιοχή της ζώνης Τ στο μέσο πρόσωπο, ενώ παρουσιάζει ξηρότητα το χειμώνα και λιπαρότητα το καλοκαίρι με ζέστη και υγρασία. Αυτά τα δύο σχέδια δέρματος πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά. Έτσι, και εδώ η ανάγκη για εσωτερική λάμψη και τη φυσική αναζωογόνηση είναι δεδομένη.

Οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν το ξηρό δέρμα

a-7-step-clean-beauty-routine-for-clear-skin-tru418707.jpg

Μέσα από έναν πολύ απλό ορισμό το αφυδατωμένο δέρμα προκύπτει όταν το δέρμα μας χάνει νερό γρηγορότερα από ό, τι πρέπει. Αυτό συμβαίνει συνήθως συνήθως λόγω των ακόλουθων παραγόντων. Οι βλάβες στο φραγμό του δέρματος ξεκινούν όταν το κομμάτι των λιπιδίων υποστεί βλάβη γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα. Ακόμη, η υπερβολική επαφή με το ζεστό νερό αφαιρεί την υγρασία και σε συνδυασμό με τον ξηρό και ζεστό αέρα που υπάρχει εσωτερικά αυτή την περίοδο αλλά και με τις ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας όταν βγαίνετε έξω κάνουν τον φραγμό σας απόλυτα ευαίσθητο. 

Το δέρμα μας προστατεύει το σώμα από τον εξωτερικό κόσμο, αλλά αν αυτό υποστεί φθορά, θα σταματήσει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάτε και πως με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα χάνει τις φυσικές αναπλαστικές τις ιδιότητες αφού το συστατικά όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ αρχίζουν να μειώνονται φυσικά. Αυτά που λειτουργούν στηρίζοντας τον επιδερμικό φραγμό και χαρίζοντας ένα λείο και υγιές αποτέλεσμα όταν απουσιάζουν οδηγούν στην πρόωρη γήρανση. Αποτέλεσμα φυσικά είναι η αίσθηση ξηρότητας αλλά και μακροπρόθεσμα οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. 

Τα μαγικά συστατικά

retouch-goop-skin-08-1495.jpg

Όλοι γνωρίζουν πως το κλειδί για να μειώσετε αμέσως τις λεπτές γραμμές και να κάνετε το δέρμα να φαίνεται λαμπερό είναι το υαλουρονικό οξύ που πραγματικά μπορεί να αποτελέσει game changer. Αποτελεί ένα πολυσακχαρίτη που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα και συγκρατεί το νερό, διατηρώντας το ενυδατωμένο και παχύρρευστο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως μέσα στο σώμα έχει την ιδιότητα να "κρατά" χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Έτσι, υπάρχει μία θεραπεία με υαλουρονικό οξύ που αποδεδειγμένα βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος σε βάθος, και αυτή είναι το Restylane® Skinboosters™.

Όλα όσα προσφέρει: 

  • Διατηρεί την υγρασία: Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην αναπλήρωση και συγκράτηση της κυτταρικής υγρασίας, οδηγώντας σε ενυδατωμένο, σφριγηλό δέρμα. 
  • Μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων: Δεδομένου ότι το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια από τις κύριες αιτίες ρυτίδων, το υαλουρονικό οξύ αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης τυχόν λεπτών γραμμών. 
  • Ασφαλής επιλογή για υλικό πλήρωσης: Δεδομένου ότι η σύνθεση του υαλουρονικού οξέος σχετίζεται τόσο στενά με ουσίες στο σώμα μας, λειτουργεί καλά ως πληρωτικό που δεν προκαλεί ερεθισμό. Μπορεί επίσης να προσθέσει όγκο σε περιοχές όπως τα χείλη και τα μάγουλα, τα οποία φυσικά χάνουν τον όγκο με την πάροδο του χρόνου. 
  • Γρήγορη απορρόφηση: Σε αντίθεση με ορισμένα προϊόντα περιποίησης, το υαλουρονικό οξύ απορροφάται γρήγορα στο δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι χάνετε λιγότερο προϊόν. 
  • Μη ερεθιστικό: Ως επί το πλείστον, το υαλουρονικό οξύ είναι μη ερεθιστικό και ασφαλές για χρήση με όλους τους τύπους δέρματος. 
  • Βραχυπρόθεσμα ενέσιμα: Όταν χρησιμοποιείται ως πληρωτικό, το υαλουρονικό οξύ διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Διαλύεται φυσικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπείτε για να αφαιρέσετε το πληρωτικό από γιατρό. 

Η ενυδάτωση είναι επιστήμη

Το Restylane® Skinboosters™ είναι μία ενέσιμη θεραπεία που περιέχει σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για υαλουρονικό οξύ που έχει τροποποιηθεί ελαφρώς, ώστε να διαρκεί πολύ περισσότερο, για πολλούς μήνες. Ενίεται σε μικροσταγονίδια σε μία μεγάλη περιοχή, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια ή το ντεκολτέ. Αυτά τα μικροσταγονίδια ενσωματώνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δημιουργούν ένα πλέγμα ενυδάτωσης που προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό γίνεται ξεκινώντας με 3 αρχικές θεραπευτικές συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 2-4 εβδομάδων. Αυτές οι αρχικές συνεδρίες θα αποκαταστήσουν την ενυδάτωση του δέρματος και θα επαναφέρουν τη λάμψη του. Η συντήρησή του γίνεται με μόνο μία συνεδρία κάθε 4-6 μήνες.

doc-m3gyp.jpg

Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Όλγα Χριστοφορίδου, απόφοιτο Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδικότητα από ΝΔΑΝ Θεσσαλονίκης, για τις πληροφορίες. Το ιατρείο της λειτουργεί από το 2000, με πλήρη εξοπλισμό και αντικείμενο την Αισθητική Ιατρική.

Info: 17 Νοέμβρη 16, Πυλαία, τηλ. 2310 913546, www.dermadestination.gr