fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Body Lotion Vs. Body Oil: H ξηροδερμία το φθινόπωρο θέτει το απόλυτο δίλημμα κι εμείς επιλέξαμε

Βαθιά εντατική ενυδάτωση και δέρμα που είναι υγιές εσωτερικά


Body Lotion Vs. Body Oil: H ξηροδερμία το φθινόπωρο θέτει το απόλυτο δίλημμα κι εμείς επιλέξαμε

To φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχεται έχουν διαφορετικό ενδιαφέρον για το δέρμα αφού τα σκασμένα χέρια, τα ξεφλουδισμένα χείλη και η  ξηρότητα στα πόδια γίνονται πιο έντονα από ποτέ. Κρύος αέρας και υπερβολική θερμότητα από τα καλοριφέρ δημιουργούν έναν απόλυτα επιβλαβή συνδυασμό που αφαιρεί κάθε "κύτταρο" υγρασίας αφήνοντας το δέρμα εκτεθειμένο. Έτσι, μπορεί οι ενυδατικές κρέμες και τα λάδια σώματος να είναι δημοφιλή το καλοκαίρι, αλλά αυτή την εποχή τα έχετε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. 

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος: ο όρος ξηρό αναφέρεται στην έλλειψη ενυδατικών ελαίων στο δέρμα, ενώ ο όρος αφυδατωμένο εξηγεί την έλλειψη περιεκτικότητας νερού στο δέρμα.
best-tinted-moisturizers-1.jpg

Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και φυσικά τα αγαπημένα μας προϊόντα.

Οι δικές σας ανάγκες

Δεδομένου ότι το δέρμα σας είναι στεγνό, επιλέξτε να εντάξετε κάτι ακόμη στην ενυδατική ρουτίνα σας. Αυτό δεν είναι άλλο από το λάδι σώματος. Τα λάδια σώματος τείνουν να είναι πιο μαλακτικά από τις αντίστοιχες κρέμες , που είναι λοσιόν. Οι κρέμες όπως το υαλουρονικό οξύ, η προβιταμίνη Β5 και η γλυκερίνη είναι ιδανικά για να φέρουν νερό στο δέρμα από τον εξωτερικό κόσμο για να παρέχουν ένα γεμάτο αποτέλεσμα στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, τα μαλακτικά τείνουν να έχουν περισσότερο λάδι ή βούτυρο, γεγονός που βοηθά το δέρμα με τη διαδικασία αυτο-ενυδάτωσής του (γνωστή και ως φυσική παραγωγή σμήγματος του δέρματος). 

 Hydration balm

Hydration balm

Arkeskin, Lierac

SEE MORE
 Glow that stays

Glow that stays

Dry Body Oil, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Smoothing effect

Smoothing effect

Brazilian Bum Bum Cream, Sol De Janeiro, Sephora

BUY ME
 Antidote against dryness

Antidote against dryness

Body Cream: Mandarin, Rosemary, Leaf, Grown Alchemist, Attica

BUY ME
 Soft touch

Soft touch

Nutrix Royal Body, Lancome, Hondos Center

BUY ME
 Rich texture

Rich texture

Deep Comfort Body Butter, Clinique, Hondos Center

BUY ME
 

Τα μαλακτικά και τα υγραντικά λειτουργούν συνεργιστικά. Ένα υγραντικό φέρνει νερό στο δέρμα και ένα μαλακτικό σφραγίζει αυτή την υγρασία, παρέχοντας απαλό δέρμα χωρίς ανομοιόμορφη που παραμένει ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι ο χρόνος είναι το παν, και είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε ένα λάδι σώματος αμέσως μετά το ντους για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του. Ο ζεστός ατμός του ντους ανοίγει τους πόρους στο δέρμα και, φυσικά, το νερό λειτουργεί ως ενυδατικό που βοηθά αποτελεσματικά το δέρμα. Όταν εφαρμόζετε ένα λάδι σε νωπό δέρμα μετά το ντους, το λάδι παγιδεύει την υγρασία και την "πιέζει" βαθιά στο δέρμα για μια λεία και λαμπερή υφή. 

body-oil.jpg

Φυσικά, αν παρατηρείτε πως το σώμα σας είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένο, ξεκινήστε εφαρμόζοντας έναν ορό σώματος πριν από το λάδι για μέγιστα αποτελέσματα. Θα δείτε ένα δέρμα που λάμπει και που έχει μια μοναδική καλοκαιρινή εσάνς ακόμη και τις πιο κρύες μέρες. Άλλωστε, λίγη παραπάνω ενυδάτωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δοκιμάστε, συνδυάστε προϊόντα και είναι βέβαιο πως από την τόσο μεγάλη ποικιλία θα βρείτε και το δικό σας αγαπημένο.

1

Whipped Oil

Butta Drop, Fenty Beauty, Sephora BUY ME

2

Soothing cream

Caring Lavender, Apivita, Attica BUY ME

3

Toned skin

Golden Dry Body Oil, Skinlabo BUY ME

4

Platinum leaves

Soleil Neige Shimmering Body Oil, Tom Ford, Hondos Center BUY ME

5

Natural beauty

Cherry Almond Body Lotion, Aveda, Hondos Center BUY ME

6

Olive oil

Body Lotion, Zoniou BUY ME