fbpixel

Search icon
Search
Πώς ο οίκος Louis Vuitton & άλλα γνωστά γαλλικά fashion brands συμβάλλουν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού
FASHION NEWS

Πώς ο οίκος Louis Vuitton & άλλα γνωστά γαλλικά fashion brands συμβάλλουν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Ο κόσμος της μόδας στέκεται αντάξιος των προσδοκιών


Με την πανδημία να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων σχεδόν έναν μήνα τώρα, ιδρύματα, επιφανείς άνθρωποι, αλλά και μεγάλες και σημαντικές βιομηχανίες στέκονται στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη βοήθειά τους στη σκληρή «μάχη» που δίνει όλος ο πλανήτης κατά του ιού. Ανάμεσα τους, γνωστά κι επιτυχημένα γαλλικά fashion brands, όπως ο οίκος Louis Vuitton, Chanel, Balenciaga και Saint Laurent, οι οποίοι δε δίστασαν να ανοίξουν τα εργοστάσιά τους με στόχο την παραγωγή μασκών για τον κορωνοϊό. 

Louis Vuitton 

1-A4c6Y.jpg
Photograph by David Gaillard/Courtesy of Louis Vuitton

O διάσημος οίκος Louis Vuitton άνοιξε ξανά τα 12 από τα 16 εργοστάσιά του παραγωγής δερμάτινων ειδών στη χώρα, με στόχο την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων μασκών για το προσωπικό του, αλλά και τους κοντινούς οίκους ευγηρίας. Μάλιστα, ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, επισκέφθηκε την Τετάρτη το εργαστήριο Sainte-Florence στο τμήμα Vendée στα δυτικά της Γαλλίας, όπου από τη Δευτέρα, 115 από τους 896 εργαζόμενους επέστρεψαν στη δουλειά, και παρήγαγαν 22 ανακυκλώσιμες μάσκες. «Είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε πάνω από 100.000 μάσκες την εβδομάδα μόνο στον Vuitton», δήλωσε στο WWD. 

louis-vuitton-masquescdavid-gallard-3.jpg
Photograph by David Gaillard/Courtesy of Louis Vuitton
louis-vuitton-masquescdavid-gallard-2.jpg
Photograph by David Gaillard/Courtesy of Louis Vuitton

Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα του είναι η επανεκπαίδευση του προσωπικού σε ό,τι αφορά την κατασκευή μασκών, ενώ ο Burke αναμένει να επανεκκινήσει σταδιακά την παραγωγή δερμάτινων ειδών -αφού τα luxury brands επανέρχονται δυναμικά σε ορισμένες ασιατικές αγορές όπως η Κίνα, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα. Ο Vuitton δημιούργησε ένα φυλλάδιο με λεπτομερείς οδηγίες για ασφάλεια, το οποίο παρέχεται στα ανοιχτά εργοστάσια, ενώ στον χώρο υπάρχει μια νοσοκόμα που διδάσκει στους εργαζόμενους πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους και να τοποθετούν τις μάσκες τους. «Οι πρώτοι που επέστρεψαν ήταν όλοι εθελοντές», λέει ο Burke. «Είναι μια πολύ σφιχτή ομάδα».

louis-vuitton-masquescdavid-gallard-4.jpg
Δεξιά: ο Michael Burke | Photograph by David Gaillard/Courtesy of Louis Vuitton

Οι γαλλικές εταιρίες έχουν παράγει μέχρι στιγμής 4 εκατομμύρια μη χειρουργικές μάσκες. Ο κολοσσός LVMH αγόρασε και διένειμε 40 εκατομμύρια μάσκες από έναν κινεζικό βιομηχανικό προμηθευτή για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στα γαλλικά νοσοκομεία. Επιπλέον, έχει θέσει σε ειδική λειτουργία τις μονάδες παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών για την κατασκευή και διανομή μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικών. Τέλος, ο Burke δήλωσε ότι περίπου το 20% με 30% θα διατεθεί για εσωτερική κατανάλωση, ενώ το υπόλοιπο θα μοιραστεί σε οίκους ευγηρίας.

Chanel

1-QPqKR.jpg

O πολυτελής οίκος μόδας Chanel συγκαταλέγεται επίσης στα γαλλικά fashion brands, τα οποία έχουν ξεκινήσει την παραγωγή μασκών, προκειμένου να ενισχύσουν τις συνολικές προμήθειες στη χώρα, καθώς ο κορωνοϊός επιτίθεται στη Γαλλία. Τα πρώτα δείγματα θα διανεμηθούν μόλις λάβουν την έγκριση των γαλλικών αρχών. «Κινητοποιήσαμε το εργατικό μας δυναμικό και τους συνεργάτες μας με σκοπό να παράγουμε προστατευτικές μάσκες και μπλούζες», ανέφερε ο οίκος σε δήλωσή του.

Yves Saint Laurent & Balenciaga

3-4zeTl.jpg

Η πολυεθνική με έδρα το Παρίσι, The Kering Group, όπου και ανήκουν τα δύο αυτά luxury brands της Γαλλίας, έχει επίσης υποσχεθεί να αγοράσει τρία εκατομμύρια μάσκες για τη γαλλική υγειονομική υπηρεσία. Ενώ η εταιρία σε επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε: «Τα εργαστήρια των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent προετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, ενώ τηρούν τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας του προσωπικού τους. Η παραγωγή ξεκινάει αμέσως, μόλις η διαδικασία κατασκευής και τα υλικά εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές».