fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα παραμείνετε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας τώρα που ανοίγει ο καιρός
WELLNESS

Πώς θα παραμείνετε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας τώρα που ανοίγει ο καιρός

Υποδεχθείτε σταδιακά την άνοιξη χωρίς καμία απόσπαση προσοχής από τις υποχρεώσεις σας


Όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη, τόσο βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες και υποδεχόμαστε τις ηλιόλουστες μέρες με λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά το πρωί με τον ήλιο, η ατμόσφαιρα φαντάζει ειδυλλιακή για να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας και να κανονίσουμε μία βόλτα με τους φίλους μας. Δυστυχώς, όμως, τα σχέδιά μας ανατρέπονται από τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για να πάμε στο γραφείο. Όλοι μας θα επιθυμούσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα και να χαρούμε αυτόν τον καιρό από το να «κλειστούμε» στο χώρο της εργασίας μας. Είναι απολύτως λογικό να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο παραγωγικοί. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να βρούμε τρόπους, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή μας, ακόμα κι αν όλα θυμίζουν... άνοιξη. 

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω 7 + 1 συμβουλές για να καταφέρετε να διατηρήσετε τη συγκέντρωσή σας σε άριστα επίπεδα!

Περπατήστε 

shutterstock-778980787.jpg

Εάν είναι φυσικά δυνατό και η τοποθεσία του εργασιακού σας περιβάλλοντος δε βρίσκεται μακριά είναι μια καλή ευκαιρία να το εκμεταλλευτείτε. Ξεκινήστε λίγο νωρίτερα και πάρτε ένα ρόφημα στο χέρι. Θα εισπράξετε την βιταμίνη D, ενώ θα απολαμβάνετε την όμορφη μέρα. Μπορείτε να ζητήσετε και από έναν φίλο σας να σας συνοδεύσει. Έτσι, φτάνοντας στην δουλειά θα νιώθετε πως τα συνδυάσατε και τα δύο και δεν θα ζηλεύετε.

Πείτε «ναι» στα after work outs

271354760-1353413068507414-6479138731915366458-n.jpg
Image source: @stylegator

Συνεννοηθείτε με τους φίλους σας να βρεθείτε αργότερα για ένα καφέ, για ένα δροσιστικό cocktail, ακόμα και για ένα δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Εάν σκέφτεστε πως θα πραγματοποιήσετε αυτή την βόλτα που τόσο θέλετε, θα φροντίσετε να απορροφηθείτε στη δουλειά, ώστε να περάσει πιο γρήγορα η ώρα.

Απομακρύνετε το κινητό

landscape-1504525445-street-style-phone.jpg

Αποφύγετε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή ενδεχομένως να δείτε πολλές φωτογραφίες και stories φίλων και γνωστών που βρίσκονται έξω και να σας επηρεάσει, ενώ ταυτόχρονα θα σας αποσπάσουν την προσοχή. Γι αυτό, το ιδανικό θα είναι να αφήσετε στην άκρη το κινητό σας μέχρι να ολοκληρώσετε το ωράριο σας.

Βάλτε στόχους

proagwgi-tips.jpg

Όταν έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μας, στο οποίο στοχεύουμε και θέλουμε να πετύχουμε, τότε τίποτα δεν μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή. Καταγράψτε τα και εστιάστε σε αυτά, τα οποία αύριο θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε πάθος για το επάγγελμά σας και δε θα αποτελεί μια επίπονη ρουτίνα, την οποία θα προτιμούσατε να αποφύγετε.

Γίνετε παραγωγικοί

anablitikotita.jpg

Ο ήλιος αναμφισβήτητα μας δημιουργεί μια ευχάριστη και ανεβασμένη διάθεση. Αυτό δείτε το ως μια καλή ευκαιρία για να το αξιοποιήσετε στις εργασίες σας, διοχετεύοντας εκεί ένα κομμάτι από την ενέργειά σας.

Προγραμματίστε μια εκδρομή

shutterstock-657236170.jpg

Μπορεί να εργάζεστε, αλλά αυτό δεν θα γίνεται συνεχώς. Μην ξεχνάτε πως οι ημέρες που μπορείτε να πάρετε άδεια  είναι κομμάτι της ζωής μας και μπορούμε να τις περάσουμε όπως ακριβώς επιθυμούμε. Προγραμματίστε σύντομες αποδράσεις, τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και για περισσότερες ημέρες να το επάγγελμά σας το επιτρέπει. Η προσμονή για κάτι που θα μας κάνει χαρούμενους, αυξάνει τη διάθεση και επομένως την παραγωγικότητά μας. 

Επικεντρωθείτε στα θετικά

work-wtcnu.jpg

Και ποια μπορεί να είναι αυτά; Η επικοινωνία με ανθρώπους από τον εργασιακό χώρο που συμπαθούμε  και περνάμε καλά, μια διαφορειτκή δημιουργική ενασχόληση από τα συνηθισμένα, ένα χαμόγελο που θα χαρίσουμε ο ένας στον άλλον.