fbpixel

Search icon
Search
Οι 4 must-visit προορισμοί στην Ελλάδα για την άνοιξη
TRAVEL

Οι 4 must-visit προορισμοί στην Ελλάδα για την άνοιξη

Οι top spring destinations για στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες


Λίγο πριν υποδεχθούμε τη spring season, αυτή φαντάζει ως η ιδανική αφορμή για να οργανώσομε ένα αξέχαστο spring roadtrip ή ένα ολιγοήμερο ταξίδι σε κάποιον από τους πιο κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας. Ο καιρός ολοένα και ζεσταίνει, ενώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται φαίνεται να αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για αποδράσεις σε κάποιον από αυτούς, για στιγμές που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ανακαλύψτε παρακάτω ένα ολοκληρωμένο guide για μια εκδρομή σε κάποιον μοναδικό ανοιξιάτικο προορισμό της χώρας μας!

Λίμνη Δόξα

268950118-373940564488803-5663168496627663215-n.jpg
Image source: Discover Greece

To explore

Μπορεί όλες οι εποχές να φαντάζουν ιδανικές για μια απόδραση στην Κοιλάδα Φενεού, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως την άνοιξη, που η φύση «οργιάζει», όλα δείχνουν πιο ελκυστικά. Βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία και η ομορφιά της ξεπερνά κάθε φαντασία. Εκεί, μπορεί κανείς να γίνει «ένα» με τη γοητεία του τοπίου, απολαμβάνοντας παράλληλα τη βόλτα του με άλογο κατά μήκος της λίμνης, σε μονοπάτια ή δασικούς δρόμους, το κολύμπι -για τους πιο τολμηρούς- στα νερά της Δόξας, ακόμα και μια ποδηλατάδα.

To stay

Το Finday Eco Boutique Hotel στα Καλάβρυτα, 19,1 χλμ από τη λίμνη, μετατρέπεται στο απόλυτο περιβάλλον για μια διαμονή που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη διαμονή. Οι πέτρινες και ξύλινες επιφάνειες δημιουργούν μια πραγματικά υπέροχη και traditional αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει, ενώ παράλληλα αποπνέει ζεστασιά και απίστευτη φιλοξενία. Καλαίσθητα δωμάτια και σουίτες για μικρούς και μεγάλου πρόκειται να σας μαγέψουν, σε συνδυασμό με το καταπράσινο σκηνικό τριγύρω.

11430660.jpg
Finday Eco Boutique Hotel

To eat & drink

Φυσικά, από το ταξίδι σας δεν μπορεί να λείπει κι ένα γαστρονομικό ταξίδι, με σκοπό να απολαύσετε τοπικές γεύσεις. Το Κουτούκι στη λίμνη Δόξα (Αρχαία Φενεός) θεωρείται μια από τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής. Εκεί, η παράδοση αποτυπώνεται σε πεντανόστιμα πιάτα, αλλά και ποτά, που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας.

Μονεμβασιά

153554780-1345628102453338-3366459368284663198-n.jpg
Image source: @monemvasia_greece_

Περιτριγυρισμένη από ένα επιβλητικό κάστρο με ενετικές καταβολές, η Μονεμβασιά, ή αλλιώς το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», δεσπόζει αγέρωχη στο ανατολικότερο άκρο της Πελοποννήσου. Στον νομό Λακωνίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα, μια καστροπολιτεία με μοναδική ατμόσφαιρα συνδυάζει το ρομαντικό στοιχείο της ιταλικής κουλτούρας με την άγρια ομορφιά του ελληνικού νότου. Ακόμα, οι πανέμορφες εκκλησίες της περιοχής αποτελούν εξίσου must-visit αξιοθέατα. Ανάμεσά τους η Αγία Σοφία, ο Nαός Παναγίας Χρυσαφίτισσας και η εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Last but not least, ο Αρχαιολογικός Χώρος Επίδαυρος Λιμηρά είναι ένα εξίσου ενδιαφέρον μέρος ιστορικής σημασίας όπου αξίζει να βρεθείτε.

To stay

Φωλιασμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα -του αγέρωχου βουνού που χωρίζει την Αρκαδία με τη Λακωνία- με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος κι εντυπωσιακή χλωρίδα που «θωρακίζουν» την ασφάλεια των επισκεπτών, το ξενοδοχείο Kinsterna στη Μονεμβασιά είναι το καλύτερο spot για διαμονή.

exterior-3-f7j5y.jpg
Kinsterna Hotel

To eat & drink

Για τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας, ένα ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο Χρυσόβο (Κάστρο Μονεμβασιάς) θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εκεί, ο chef Μιχάλης Ντουνέτας παντρεύει την δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης. Αρχίστε το γευστικό σας ταξίδι με κρέμα φάβας και γαρίδες. Συνεχίστε με σιγοψημένο χοιρινό στον φούρνο με σάλτσα πορτοκαλιού και για φινάλε, απολαύστε ένα υπέροχο σουφλέ σοκολάτας. Bonus, απογειώστε τη βραδιά σας με ένα cocktail στη βεράντα του Ενετικού bar (Κάστρο Μονεμβασιάς), το οποίο αποτελεί για χρόνια σταθερή αξία της ιστορικής πόλης και συνοδεύει τις εξόδους των επισκεπτών με jazz, rock και lounge μουσικές.

Ναύπλιο

shutterstock-2000317925.jpg

To explore

Ως μια σταθερά αγαπημένη επιλογή, το Ναύπλιο ξεχωρίζει στον ελληνικό χάρτη για την απερίγραπτη ομορφιά του -και όχι μόνο. Το μέρος, όπου η ανεμελιά γίνεται καθημερινότητα, δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ! Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν αυτόν τον τόπο, ενώ συχνά τον συνδέουν με μερικές από τις πιο ευχάριστες μνήμες και εμπειρίες τους. Από το Μπούρτζι μέχρι το Παλαμήδι, η πόλη ξεχειλίζει από ζωή και σαγηνεύει τους επισκέπτες με τους θρύλους του παρελθόντος της. Top αξιοθέατα στα οποία αξίζει να περιηγηθείτε είναι το παλιό τζαμί, πρώτο σχολείο στην Ελλάδα, ωδείο, θέατρο και κινηματογράφο, Τριανόν, στην πλατεία Συντάγματος, Βουλευτικό όπου θα βρείτε τη Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου και σίγουρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου.

To stay

Χτισμένο ψηλά, στην ακρόπολη της Ακροναυπλίας, το Nafplia Palace Hotel & Villas (Ακροναυπλία, Ναύπλιο 211) είναι η ιδανική επιλογή που συνδυάζει άνεση και πολυτέλεια. Με εκπληκτική θέα στον κόλπο της Αργολίδας και ολόκληρο το Ναύπλιο στο «πιάτο», δημιουργεί το κατάλληλο κινηματογραφικό σκηνικό. Από την ιδέα ενός βραβευμένου αρχιτέκτονα, ξεπήδησε η έννοια ενός ασυμβίβαστα πολυτελούς ξενοδοχείου. Μας συστήνεται μέσα από μια νέα συλλογή από φοβερά όμορφες βίλες και bungalows, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως το Ναύπλιο παραμένει το «διαμάντι» της Πελοποννήσου.

nafplia-palace-hotel-villas-1.jpg
Nafplia Palace Hotel & Villas

To eat & drink

Το 3Sixty Café & Wine Bar είναι ένα υψηλής αισθητικής ξενοδοχείο που παράλληλα διαθέτει ένα από τα δημοφιλέστερα bar της πόλης. Επιλέξτε το για μια ειδυλλιακή βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να απολαύσετε μια σειρά κρασιών και cocktail από το εκλεκτό μενού του, καθώς και μοναδικές μεσογειακές γεύσεις στην κουζίνα του. Ο καλαίσθητος χώρος του, οφείλεται στο νεοκλασικό κτίριο, όπου και στεγάζεται.

Πήλιο

shutterstock-2046407210.jpg

To explore

Το Πήλιο, και συγκεκριμένα η νότια πλευρά του, αποτελεί έναν ονειρεμένο προορισμό που ξετρελαίνει κάθε traveler. Το απέραντο πράσινο της φύσης μπερδεύεται με το σαγηνευτικό μπλε της θάλασσας, δημιουργώντας ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Το Λεφόκαστο, ο Κάλαμος, το Μικρό, ο Κατηγιώργης και οι απέραντες ακτές του Αιγαίου είναι μερικά μόνο από τα locations που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας. Στο Τρίκερι, μάλιστα, ένα χωριό σχεδόν στην κορυφή του βουνού και με θέα προς την Εύβοια και τον Παγασητικό, μπορείτε να γίνεται «ένα» με την ιστορία του τόπου, απολαμβάνοντας παράλληλα την απερίγραπτη ομορφιά του. Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας βρίσκεται ο θρόνος του Ναπολέοντα στο εσωτερικό της, ενώ αξίζει να δείτε και το Ναυτικό Μουσείο αλλά και το νησάκι Παλαιό Τρίκερι που είναι και το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού.

To stay

Χτισμένο σε προνομιακή τοποθεσία στο νότιο τμήμα του Πηλίου, κοντά σε έναν παλιό ελαιώνα με απαράμιλλη θέα στον Παγασητικό Κόλπο, το Peliva Nature & Suites (Άγιος Αθανάσιος, Μαγνησία 370) προσφέρει ένα μέρος υψηλής ποιότητας για απόδραση, χαλάρωση και διαμονή. Ο απλός νατουραλιστικός σχεδιασμός με έμφαση στο φυσικό τοπίο, διαχρονικός και φιλόξενος, όπου η φύση βρίσκεται στο προσκήνιο, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα που κάνει τον επισκέπτη να παραδοθεί στη ζεστή αρμονία μιας αυθεντικής εμπειρίας.

peliva-pelion4.jpg
Peliva Nature & Suites

To eat & drink

Για μια μοναδική γαστρονομική περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις, δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε στα ξεχωριστά ψαροχώρια, όπου θα βρείτε τα δημοφιλή ταβερνάκια, τα οποία ο κόσμος έχει λατρέψει. Στο Oasis Restaurant-Cafe στο Λεφόκαστρο μπορείτε να γευτείτε απίθανο ριγκατόνι κοτόπουλο με ντοματίνια κονφί και χειροποίητο λάδι βασιλικού ή ακόμα και bao bans για τους λάτρεις του μοντέρνου. Στην ίδια περιοχή, το Sunset Cafe Snack Bar ενδείκνυται για να απολαύσετε το ποτό σας με θέα το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα -και όχι μόνο.

Have fun!