fbpixel

Search icon
Search
Masters of flavours: Tα 6+1 καλύτερα specialty café της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Masters of flavours: Tα 6+1 καλύτερα specialty café της Θεσσαλονίκης

Τα πιο ενημερωμένα στέκια της πόλης για τους λάτρεις του καφέ


Life begins after coffee... Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Για πολλούς είναι «ιεροτελεστία», ενώ για άλλους είναι στενά συνδεδεμένος με αγαπημένους ανθρώπους, καθημερινές συνήθειες αλλά και όμορφα συναισθήματα. Όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε μία ιστορία μ' ένα φλιτζάνι από αυτό το «μαγικό» ρόφημα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που φημίζεται για την ποιότητα του καφέ της αλλά και τα πανέμορφα στέκια, στα οποία μπορούμε να τον απολαύσουμε. Αυτό που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό; Όλο και περισσότερα café έχουν στρέψει την προσοχή τους σε specialist επιλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα που θα προσφέρουν.

Είτε επιλέγετε να απολαμβάνετε τον καφέ σας take away ή σ' ένα όμορφο περιβάλλον με καλή παρέα, αξίζει να ανακαλύψετε τα meeting points της πόλης που θα σας ενθουσιάσουν με τις γεύσεις τους.

1. The Blue Cup 


Από το 2013, το Blue Cup, στεγάζεται σ' ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο στα Λαδάδικα. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής του στην πόλη, η καινοτομία του κέντρισε το ενδιαφέρον. Έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα, καθώς συστήθηκε στο κοινό με μονοποικιλιακούς specialty καφέδες και χειροποίητες μεθόδους παρασκευής. Διαθέτει μία από τις καλύτερες μηχανές espresso αλλά και αξεσουάρ, που μπορείτε να αποκτήσετε για να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία και στο σπίτι. Μ' αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργήσει θα λέγαμε ένα «μικρό σχολείο» του καφέ το "The Blue Cup school of coffee". Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, όπως single origin καφέδες από την Κολομβία, την Αιθιοπία, τις Ονδούρα, την Κόστα Ρίκα αλλά και το Ελ Σαλβαδόρ, ανάλογα με τη γευστική σας παλέτα.

Blue Cup, Σαλαμίνος 8, Τηλέφωνο: 2310 900666, @thebluecup

2. Choban 


Διασχίζοντας την Εθνικής Αμύνης, λίγο πριν φτάσετε στην Τσιμισκή σ' ένα μικρό coffee shop με «μεγάλους» θησαυρούς θα γευτείτε έναν από τους πιο ωραίους καφέδες της πόλης. Λειτουργεί από το 2018 και με τη minimal και μοντέρνα αισθητική του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικιών. Τα είδη που προσφέρει αμέτρητα και όλα φρέσκα: Από την ετικέτα “Pianeta Light Blue”, η οποία συνδυάζει διάφορες ποικιλίες από την Βραζιλία και την Κολομβία και την μονοποικιλιακή “Catarata” από την Γουατεμάλα με αρώματα από ροδάκινο και διάφορα εσπεριδοειδή. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει να δώσετε στον cold brew coffee ή αλλιώς τον κρύο γαλλικό του που θα γίνει η νέα σας συνήθεια. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού και του χρόνου που απαιτεί, απελευθερώνει τα αρώματα και αναδεικνύει τα γευστικά χαρακτηριστικά του που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας.

 Εθνικής Αμύνης 13, Τηλέφωνο: 231 022 2209, @chobancoffeebrewers

3. Cultivos 


Cultivos σημαίνει καλλιέργεια. Παρόλο που διαθέτει περισσότερα από 15 coffee shops σε ολόκληρη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη έκανε την εντυπωσιακή του εμφάνιση πριν από λίγες μέρες. Εστιάζει στην ανώτερη ποιότητα του χαρμανιού και χαρακτηρίζεται ως ένα premium café σχεδιασμένο με επιρροές από το σκανδιναβικό design. Θα έλεγε κανείς ότι εκπροσωπεί τη νέα κουλτούρα καφέ και αναδεικνύει διαφορετικούς τρόπους παρασκευής από δεξιοτέχνες barista και υψηλού επιπέδου εξοπλισμό. Σ' ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στην Καρόλου Ντηλ, είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί και να σας χαρίσει μία μοναδική εμπειρία σ΄ ένα περιβάλλον που θα λατρέψετε!

Καρόλου Ντηλ 6, Τηλέφωνο: 2310 222 206, @cultivoscoffeeskg

4. Espresso world


Τα καλύτερα χαρμάνια καφέ για όλα τα γούστα, με τον πιο λειτουργικό αλλά και εξειδικευμένο τρόπο. Η αλυσίδα Espresso World, σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία από τα πιο διάσημα coffee brands. Για τους coffee additcs πρόκειται να γίνει ο «επίγειος παράδεισός σας». Θα μπορέσετε να «ταξιδέψετε» σε διάφορες χώρες του κόσμου μέσα από τις επιλογές και από τις διαφορετικές γεύσεις καφέ που προσφέρει. Μόλις προσθέσατε στην coffee list σας ακόμα ένα hot spot! 

Δείτε τις διευθύνσεις εδώ, Τηλέφωνο: 2310223422, @espresso_world_official

5. Peach Boy


Ένα ολοκαίνουριο coffee shop έχει χαρίσει μία πολύχρωμη πινελιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με σήμα-κατατεθέν του ένα ροδάκινο από neon και διακόσμηση από την «χρυσή» εποχή των '80s, το Peach Boy είναι το νέο μας στέκι. Πρωταρχικό ρόλο έχει ο speciality καφές, ο οποίο έρχεται απευθείας από το...Valenio. Στον κατάλογο του θα βρείτε μερικές ετικέτες κρασιών, απεριτίφ και αναψυκτικά. Για τις πρωινές ώρες της ημέρας, μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τον καφέ το breakfast σας, επιλέγοντας μεταξύ από υγιεινών προτάσεων, όπως acai bowl και french toast ανάλογα με την επιθυμία σας. Plus, μπορείτε να προμηθευτείτε τον αγαπημένο σας καφέ για το σπίτι. 

Ερμού 44, Τηλέφωνο: 698 052 2858, @peachboy.ermou

6. Roasters Collectiva


Το Roasters Colllectiva είναι κάτι το διαφορετικό. Βρίσκεται στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στις Συκιές. Εγκαινιάστηκε το 2018 και έχει ως στόχο να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στη φιλοσοφία του, αλλά και να του γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του ποιοτικού καφέ. Σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε τις ποικιλίες που επιθυμείτε, οι οποίες ψήνονται στο εργαστήριο, ενώ παράλληλα μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα γύρω από τον κόσμο του καφέ. 

Ανθέων 25 και Λεχόβου, Συκιές, Τηλέφωνο: 2311 290100, @roasters_kolektiva

7. The Urbanist 


Με δύο coffee shops στην πόλη, ένα στην Βασιλίσσης Όλγας και ένα στην Αλεξάνδρου Σβώλου, το The Urbanist ήρθε να μας αποδείξει ότι δε χρειάζεται να κάνουμε πάντα «φασαρία» για να πετύχουμε. Βασισμένο στη minimal αισθητική και στο λευκό χρώμα, έχει στρέψει όλη του την προσοχή στην ποιότητα του καφέ με εκλεκτά χαρμάνια, τον οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με διάφορα snacks, όπως cookies και άλλους γλυκούς «πειρασμούς». Ιδανικό spot για να προμηθευτείτε τον πρωινό καφέ σας στο δρόμο για το γραφείο. Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε. 

Βασ. Όλγας 59 & Αλ. Σβώλου 6, Τηλέφωνο: 2316012775, @theurbanist.skg