fbpixel

Search icon
Search
Πώς τα pastel χρώματα έχουν δημιουργήσει ένα funky σκηνικό σε μια κατοικία στο Brooklyn
INTERIORS

Πώς τα pastel χρώματα έχουν δημιουργήσει ένα funky σκηνικό σε μια κατοικία στο Brooklyn

Ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα του BAAO Studio


Το BAAO Studio με έδρα το Brooklyn, φιγουράρει στη λίστα με τα πιο δημοφιλή designer γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο συνδυασμός του κλασικού με το μοντέρνο είναι ο λόγος για τον οποίο η αρχιτεκτονική ομάδα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια, με τον κόσμο να έχει λατρέψει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, οι designers βρέθηκαν μερικά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, με σκοπό να διαμορφώσουν εκ νέου μια κατοικία που χτίστηκε τη δεκαετία του '70. Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου σε κάθε γωνία, το team κλίθηκε να φέρει εις πέρας έναν καινούριο σχεδιασμό, ο οποίος θα προσέδιδε στο κτίσμα κάτι το μοντέρνο, έναν ultra fresh αέρα, που θα αναβάθμιζε ακόμα και το παραμικρό σημείο του σπιτιού.

Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!
2021fd47-412-rt-hr.jpg


Με ένα γρήγορο check συνειδητοποιεί κανείς την μοναδική ισορροπία που υπάρχει μεταξύ μοντέρνου και κλασικού, που αποτελείται τόσο από έπιπλα και items απόλυτα προσαρμοσμένα στα τωρινά δεδομένα και σύμφωνα με τα trends που κυριαρχούν στο interior design. Βλέπουμε μεταλλικά στοιχεία, υφάσματα που ταιριάζουν σε κάθε εποχή, πρακτικά έπιπλα που εξυπηρετούν στην καθημερινότητα χάρη στην κατασκευή τους, αλλά και art works που παραπέμπουν σε μια ultra modern γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Βασισμένο σε μια αισθητική του σύγχρονου μινιμαλισμού και την εστίαση στη λειτουργικότητα, η απρόσκοπτη εσωτερική διακόσμηση προσφέρει στο σπίτι με μια αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Αυτό γίνεται ολοκάθαρο και στο υπνοδωμάτιο το οποίο έχει επεκταθεί σε τμήματα του μπαλκονιού, η ντουλάπα έχει σχεδιαστεί παιχνιδιάρικα και με μεγάλη χωρητικότητα για να φιλοξενήσει πληθώρα ρούχων, ενώ το κρεβάτι είναι παράλληλα και αποθηκευτικός χώρος.

2021fd47-422-rt-hr-c.jpg


Τα pastel χρώματα πρωταγωνιστούν και χαρίζουν μια νότα φρεσκάδας στο όλο αποτέλεσμα και δίνει υπέροχη διάσταση στα σημεία όπου το studio επέλεξε να το τοποθετήσει. Δένουν μοναδικά μαζί με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις και ειδικά με το timeless & classy λευκό. Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το ψυχρό γκρι μαζί με το earth μπεζ και το φωτεινό κίτρινο. Το ίδιο ισχύει και για το bold μαύρο, με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ, αλλά και με το πορφυρό κόκκινο σε ορισμένες λεπτομέρειες.

Η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και τον εργονομικό σχεδιασμό κυριαρχεί και στο μπάνιο, αλλά και στο WC, όπου οι έντονοι τόνοι έχουν πάρει τη θέση τους από τοίχο σε τοίχο, με τα έντονα prints να ακολουθούν. Οι απίστευτα updated γραμμές μάς εντυπωσιάζουν και μας χαρίζουν την απόλυτο πηγή έμπνευσης.

2021fd47-416-rt-hr-c.jpg


Είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί τα χρώματα και τα ποικίλα υλικά κατασκευής μεταξύ τους. Ένα απίστευτα φωτεινό και άκρως family-friendly περιβάλλον, που αποδεικνύει περίτρανα πώς ακριβώς ακόμα και η παραμικρή αδιάφορη γωνία μπορεί να θεωρηθεί τόσο ενδιαφέρουσα, απλά και μόνο με μερικές προσθήκες, που ωστόσο, κάνουν τη διαφορά.

«Είμαστε χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα του σπιτιού, το οποίο φέραμε σε αυτό το επίπεδο έπειτα από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες. Ένα funky σκηνικό, με μοντέρνα στοιχεία αλλά και πιο vintage επιρροές, που παράλληλα λειτουργεί με πρακτικό τρόπο στο lifestyle της οικογένειας», όπως δήλωσαν οι αρχιτέκτονες του BAAO Studio.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Clever