fbpixel

Search icon
Search
Μια floral κατοικία στο Brooklyn εξυμνεί τα χρώματα και την αισιοδοξία της άνοιξης
INTERIORS

Μια floral κατοικία στο Brooklyn εξυμνεί τα χρώματα και την αισιοδοξία της άνοιξης

Με την υπογραφή των CWB Architects


Λίγοι είναι αυτοί εκεί έξω που δε γνωρίζουν το σπουδαίο έργο των CWB Architects. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου και αναλαμβάνουν τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Κλασικό και μοντέρνο, minimal και maximal -κάπως έτσι προσεγγίζουν το design, εξασφαλίζοντας εκπληκτικά αποτελέσματα που έχουν τον τρόπο να μας εμπνέουν και να μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Πρόσφατα, μάλιστα, στο Brooklyn η ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας έγινε ο λόγος για τον οποίο εστιάσαμε στη δουλειά τους. Ένα σπίτι που αποτυπώνει την αίγλη του παρελθόντος σε συνδυασμό με πιο μοντέρνα στοιχεία, που κάνουν τη διαφορά και απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Step inside!
11-living20room.jpg


Το βασικό υλικό που κυριαρχεί στους χώρους του σπιτιού του είναι το ξύλο σε μια σκουρόχρωμη εκδοχή, που έχει εξασφαλίσει μοντερνισμό, αλλά κι ένα διαχρονικό τελικό αποτέλεσμα. Βασίστηκε σε έναν καμβά earthy χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες.

Με μια πρώτη κιόλας ματιά, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

03-kitchen.jpg


Στο μεταξύ, οι μαρμάρινες επιφάνειες είναι αυτές που χαρίζουν expensive looking χαρακτήρα στο εσωτερικό της κατοικίας, ενώ έχουν ταιριάξει φανταστικά με το υπόλοιπο indoor σκηνικό. Bonus, κανείς μας δεν μπορεί να παραμελήσει το γεγονός πως τα metallics δίνουν την απαραίτητη λάμψη από γωνιά σε γωνιά μέσα στο σπίτι.

Μικρές πινελιές από το χθες αλλά και το σήμερα συνθέτουν ένα τόσο inspiring σκηνικό, «ζεστό» και άκρως ατμοσφαιρικό, όπως ακριβώς το είχε φανταστεί ο ιδιοκτήτης. Κλασικά μοντέρνο και πολυδιάστατο, το διαμέρισμα ισορροπεί με τον πιο μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, μετατρέπεται σε ένα ultra cozy περιβάλλον και δύσκολα να μην κεντρίσει την προσοχή κάθε interior design lover.

07-kitchen.jpg


Το πραγματικό και μείζονος σημασίας πλεονέκτημα των χώρων, ωστόσο, είναι το φως. Οι φεγγίτες, οι λεπτές κουρτίνες και τα μεγάλα παράθυρα «λούζουν» την κατοικία από το πρωί έως την πολυπόθητη golden hour, πράγμα ουσιαστικό για πολλούς λόγους. Ανεξάρτητα όμως από την ώρα της ημέρας, οι χώροι διαβίωσης είναι γεμάτοι με χρώμα και χαρακτήρα.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως το σπίτι βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, η οποία μοιράζεται τη ζωή της μεταξύ Brooklyn και Παρισιού λόγω της φύσης της δουλειάς της. Αυτό που αποζητούσαν οι ιδιοκτήτες για τη «βάση» τους ήταν ένα περιβάλλον που να εκπέμπει απεριόριστη αρμονία ως προς τον διάκοσμο, με νότες φρεσκάδας και μοντερνισμού. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς αντικρίζουμε στο τελικό αποτέλεσμα!

08-pantry.jpg


«Το αρχιτεκτονικό team κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας, δημιουργώντας ένα σκηνικό που είναι απίστευτα κοντά στα πιο τρελά μας όνειρα. Εμείς και τα παιδιά μας έχουμε γίνει πρωταγωνιστές στο δικό μας παραμύθι, απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς σε κάθε σημείο του ανακαινισμένου σπιτιού μας».
Με αυτά τα λόγια περιέγραψαν οι ιδιοκτήτες τις σκέψεις τους για το προσωπικό τους καταφύγιο.

Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD