fbpixel

Search icon
Search
Μια family-friendly βίλα στη Florida συνδυάζει την παράδοση με τον μοντερνισμό
INTERIORS

Μια family-friendly βίλα στη Florida συνδυάζει την παράδοση με τον μοντερνισμό

Σχεδιασμένη από τον Mark D. Sikes


O Mark D. Sikes είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους interior designers της γενιάς του, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Πηγή έμπνευσής του είναι οι άνθρωποι γύρω, η σκέψη και οι εικόνες από το παρελθόν, σε συνδυασμό με στοιχεία σύγχρονα, που παράλληλα μαρτυρούν το design του μέλλοντος. Λατρεύει το πράσινο της φύσης και το μπλε της θάλασσας -κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα στα περισσότερα από τα έργα του.

Στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε στη Florida, όπου και κλήθηκε να διαμορφώσει εξ ολοκλήρου από την αρχή μια εξοχική κατοικία του 18ου αιώνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που ζει επί μόνιμη βάση στη Νέα Υόρκη.

sl-ideahouse-portrait-mds.jpg
Mark D. Sikes


Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, το κτίσμα χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο makeover, γι' αυτό και οι ιδιοκτήτες θεώρησαν πως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να το πετύχει ήταν ο Huniford, αφού πρώτα μελέτησαν τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματά του και είδαν πόσο κοντά ήταν σε αυτό που ήθελαν και αυτοί να εξασφαλίσουν για το δικό τους vacation house.

Από το εξωτερικό της κατοικίας και μόνο, αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το καταπράσινο, γεμάτο ζωή περιβάλλον, όπου τα στοιχεία της φύσης συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η βίλα δεσπόζει μέσα στη φύση και κατευθείαν ο νους μας ταξιδεύει σε ένα lifestyle ξέγνοιαστο, σε ατελείωτες καλοκαιρινές διακοπές και σε χώρους ειδυλλιακούς που γεμίζουν ενέργεια τον περιηγητή.

Πέρα από το εκπληκτικό outdoor περιβάλλον, η ίδια λιτή αλλά επιβλητική γοητεία συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Εκεί, ο σχεδιαστής πόνταρε στις απλές γραμμές στο design, διατήρησε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε κάθε δωμάτιο κι ενίσχυσε το αποτέλεσμα με μοντέρνες και άκρως λειτουργικές προσθήκες.

edc100121sikes-008-1631541205.jpg


Η τέχνη είναι ολοκάθαρη σε κάθε σημείο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα που τελικά τοποθέτησε είναι επηρεασμένα από τον αμερικανικό πολιτισμό, με πολλά από αυτά να αποτελούν limited κομμάτια που δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει στην αγορά ή σε κάποιο χώρο τέχνης. Σε σχέση με τη διακόσμηση, όλα ξεκίνησαν με μια γήινη βάση στα χρώματα, η οποία χάρισε αρμονία κι έκανε κάθε χώρο να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερος.

Bonus, τα βιβλία, τα κηροπήγια και τα εντυπωσιακά χαλιά που έχουν πάρει τη θέση τους στα τραπέζια, στο πάτωμα και τις υπόλοιπες επιφάνειες, δείχνουν τη λατρεία της σχεδιάστριας και το πάθος της να ενημερώνεται διαρκώς για ό,τι νέο κυκλοφορεί, μιας και αυτή είναι η φύση της δουλειάς της. Παρόλα αυτά, η σχεδιαστική της φιλοσοφία προσεγγίζεται κατά κάποιον τρόπο με μια πιο vintage οπτική και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που οι χώροι αυτού του σπιτιού μας προκαλούν τόσο έντονο θαυμασμό.

edc100121sikes-001-1631541206.jpg


Όσο για τα υπόλοιπα δωμάτια εκτός των living spaces, ο Mark προτίμησε να κινηθεί σε πιο bold λύσεις σε ό,τι αφορά στα χρώματα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, πως το το ψυχρό μπλε έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα υπνοδωμάτια και τα έπιπλα είναι αυτήν τη φορά σε πιο ανοιχτούς τόνους και ψυχρούς τόνους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησε τις τέλειες αντιθέσεις και, ταυτόχρονα, τις ιδανικές ισορροπίες μεταξύ των χρωμάτων και των διαφορετικών στιλ στη διακόσμηση.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: Elle Decor