fbpixel

Search icon
Search
Τα bathroom trends του 2022 που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των design lovers
INTERIORS

Τα bathroom trends του 2022 που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των design lovers

Οι τάσεις στο μπάνιο που αξίζει να γνωρίζετε


Ένα από τα συχνότερα δωμάτια του σπιτιού που πολλές φορές αμελούμε να διακοσμήσουμε, αποτελεί το μπάνιο που, ωστόσο, είναι ένας χώρος στον οποίο αξίζει κανείς να επενδύσει, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό που θα παραμείνει εντυπωσιακό για χρόνια. Ίσως φέτος να είναι η χρονιά που πρέπει να σκεφτείτε ένα bathroom makeover, μιας και οι επικρατέστερες τάσεις για το 2022 είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεται ο χώρος σας για να δείξει τελείως διαφορετικός και απόλυτα up to date.

Εμπνευστείτε από τα παρακάτω trends για να δημιουργήσετε ένα άκρως ενημερωμένο σκηνικό!

Green tiles

Κάθε χρόνο κυριαρχεί και από ένα χρώμα και το 2022 αυτό δεν είναι άλλο πέρα από το πράσινο. Αρχοντικό και παράλληλα ιδιαίτερο, έχει τον τρόπο να μεταμορφώνει κάθε μπάνιο, ενώ κατά κύριο λόγο επιλέγεται στα πλακάκι και συνδυάζετε φανταστικά με λευκά ήδη υγιεινής και χρυσά αξεσουάρ. Χαρίστε σε αυτόν τον χώρο luxury χαρακτήρα και δε θα πιστεύετε πόσο ολοκληρωτικά θα μεταμορφωθεί!

Patterned wallpapers

Έχουμε αναφερθεί ήδη στα έντονα μοτίβα και στο πόσο μεγάλη τάση αποτελούν για τη νέα χρονιά. Τι θα λέγατε να το δοκιμάσετε στο μπάνιο σας; Μια hot ιδέα είναι να προσθέσετε μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο -ή και σε όλους- συνδυάζοντάς την με πλακάκια σε παρόμοιους τόνους. Έτσι, θα προσδώσετε στον χώρο fun διάσταση και απίστευτα μοντέρνα αισθητική.

Next level marble

Από πάντα, το μάρμαρο αποτελούσε μια σίγουρη λύση για το μπάνιο, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως η τοποθέτησή του γίνεται όλο και πιο συχνή. Εάν είστε λάτρεις των κλασικών γραμμών στη διακόσμηση, πείτε «ναι» στο λευκό marble effect, το οποίο θα χαρίσει φως και κομψότητα στον χώρο σας. Αντίστοιχα, μπορείτε να προτιμήσετε το μπεζ ή το γκρι, ενώ μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα είναι και το μαύρο για πιο statement αποτέλεσμα.

Intense single-color tiles

Μια ultra hot πρόταση είναι να αλλάξετε ολοκληρωτικά την bathroom area του σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο ένα χρώμα στα πλακάκια, αλλά και στις extra προσθήκες. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας αισθητική και στο υπόλοιπο στιλ του σπιτιού σας και τολμήστε το! Ένα bold σκηνικό που θα σας εντυπωσιάσει και θα δημιουργήσει άψογη αρμονία στον χώρο.

Wood everywhere

Για εσάς που προτιμάτε ένα πιο cozy σκηνικό, τότε αυτή η τάση θα γίνει η αγαπημένη σας. Το ξύλο μετατρέπεται στον βασικό πρωταγωνιστεί για φέτος, παίρνοντας θέση στους τοίχους και σε διάφορες άλλες επιφάνειες. Έχει τον τρόπο να δημιουργεί ένα διαχρονικό περιβάλλον, «ζεστό» και παράλληλα εξαιρετικά μοντέρνο και κομψό.

Color blocked tiles

Δεν μπορείτε να καταλήξετε στα πλακάκια που σας αρέσουν περισσότερο; Don't worry, καθώς φέτος έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις και designs, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι αρμονικό. Κάντε το ιδανικό color combo, ενώ μη φοβηθείτε να προσθέσετε και κάποιο πιο ιδιαίτερο πλακάκι με σχέδιο ή ακόμα και τύπου ανάγλυφο.

Mix & match

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να συνδυάσετε μερικά από τα παραπάνω trends μεταξύ τους; Άλλωστε, κάθε χρόνο βλέπουμε πως το interior design συνεχώς εξελίσσεται και γίνεται όλο και πιο εκκεντρικό ορισμένες φορές. Τολμήστε να μετατρέψετε το μπάνιο σας, λοιπόν, στο απόλυτο mix & match space, κάνοντας επιλογές όπως έντονα χρώματα, διάφορα στιλ, λάμψεις, ταπετσαρίες και μοναδικά πλακάκια. Φροντίστε, ωστόσο, να δένουν μεταξύ τους χρωματικά, έτσι ώστε να κυριαρχήσει η ισορροπία.