fbpixel

Search icon
Search
Μέσα στο νέο flagship store της Off-White στο Παρίσι που ξεχωρίζει για το ultra modern design του
DESIGN NEWS

Μέσα στο νέο flagship store της Off-White στο Παρίσι που ξεχωρίζει για το ultra modern design του

Περιηγηθείτε στους μινιμαλιστικούς χώρους του


Κατακτώντας ολοένα και περισσότερο έδαφος στο street style κι έχοντας αφήσει στο στίγμα της ακόμα και στις πασαρέλες, η Off-White έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας brands χάρη στα unique αθλητικά του κομμάτια -και όχι μόνο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Virgil Abloh, η εταιρία έχει καταφέρει να απογειωθεί, κάνοντας του πάντες να μιλούν γι' αυτήν, με τη φήμη της να αυξάνεται όλο και πιο πολύ.

Έπειτα από το opening καταστημάτων την περασμένη χρονιά στο Λονδίνο, το Μιλάνο και την Taipei, ένα brand new flagship store άνοιξε πολύ πρόσφατα στην Πόλη του Φωτός, κάνοντάς μας να θέλουμε να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε από κοντά όλες τις high fashion δημιουργίες.

05-off-white-paris-copyright-benoit-florencon.jpg


Eπιμελημένο σχεδιαστικά από το αρχιτεκτονικό studio ΟΜΑ, το νέο αυτό κατάστημα στο Παρίσι εξυμνεί με τον πιο καλαίσθητο τρόπο το σύγχρονο design, με μια μοντέρνα προσέγγιση που έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και να μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης. Αυτό στο οποίο βασίστηκε το team κατά τη διαμόρφωση των τριών ορόφων της boutique ήταν το μινιμαλιστικό στιλ, με pop & funky στοιχεία, ωστόσο, που θα απογείωναν το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι κι έγινε!

Σε μια κατάλευκη βάση, το electric blue έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το πώς τελικά δείχνουν οι χώροι: neon διάθεση σε ένα -κατά τα άλλα- λιτό σκηνικό. Πέρα από τις έντονες αποχρώσεις του μπλε, το πορφυρό κόκκινο διαθέτει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές από τις γωνίες του καταστήματος, όπως επίσης και τα εντυπωσιακά, ψυχεδελικά prints στους τοίχους και τις επιφάνειες.

Όσο για τα υλικά κατασκευής τα οποία κυριαρχούν, βλέπουμε πως το ξύλο είναι ένα από αυτά σε μια ανοιχτή απόχρωση που ταιριάζει υπέροχα με το υπόλοιπο περιβάλλον, τη στιγμή που μαρμάρινες επιφάνειες σε κάποια σημεία στα πατώματα δίνουν luxury αίσθηση. Ακόμα, οι μεταλλικές προσθήκες και τα ράφια που φιλοξενούν τα κομμάτια χαρίζουν extra διάσταση και παράλληλα κάνουν τους χώρους να δείχνουν πιο μοντέρνοι. Το ίδιο ισχύει και τους oversized καθρέφτες.

04-off-white-paris-copyright-benoit-florencon.jpg


Προσδίδοντας up to date νότες στην κλασική και ασυναγώνιστη γοητεία του Παρισιού, ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε το flagship store αποτυπώνει στο έπακρο την design φιλοσοφία του iconic brand, αλλά και του DNA του Virgil Abloh. Tα items των συλλογών του φιλοξενούνται με τον πιο κομψό και ταιριαστό τρόπο στα ράφια και τις κρεμάστρες του καταστήματος. Τίποτα το περιττό, αλλά αντιθέτως με έντονη την αίσθηση της αρμονίας από γωνιά σε γωνιά και από όροφο σε όροφο.

Τα βιομηχανικά στοιχεία εναρμονίζονται με την Pop Art και τους έντονους χρωματισμούς που δεσπόζουν σε ορισμένα σημεία, προκαλώντας ένα τόσο αρμονικό σκηνικό και αντικατοπτρίζοντας όλο το background story του label. Μαζί με όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, εντύπωση κάνουν και οι neon επιγραφές με τα quotes, αλλά και τα φώτα που εναλλάσσονται σε κάθε σημείο, δημιουργώντας υπέροχη ατμόσφαιρα.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι λίγοι οι fashion lovers που κάνουν λόγο για τον «απόλυτο προορισμό για να βυθιστεί κανείς στον κόσμο της Off-White» και η αιτία είναι ολοκάθαρη στις εικόνες που έχει μπροστά σας.

https-hypebeastcom-image-2021-07-off-white-virgil-abloh-paris-flagship-amo-design-details-look-inside-12.jpg
Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του εντυπωσιακού καταστήματος!