fbpixel

Search icon
Search
Καλαμαριά: Τι μπορείτε να κάνετε μια ολόκληρη μέρα στην classy περιοχή της πόλης
CITY VIBES

Καλαμαριά: Τι μπορείτε να κάνετε μια ολόκληρη μέρα στην classy περιοχή της πόλης

Προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον all day long


Η άνοιξη καταφθάνει και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε εξόδους και να χαρούμε κάθε στιγμή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Γι' άλλη μια φορά, η Θεσσαλονίκη αποτελεί μονόδρομο, μιας και οι προτάσεις και τα locations ποικίλουν, συμβαδίζοντας έτσι με όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Για εσάς που θέλετε να περάσετε χρόνο εκτός κέντρου, η Καλαμαριά είναι το σημείο της πόλης στο οποίο εστιάζουμε, συγκεντρώνοντας τις top ιδέες για αξιοποιήσετε με τον πιο ευχάριστο τρόπο κάθε λεπτό.

Take notes από τις παρακάτω, ενημερωμένες προτάσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας, όποιο κι αν είναι το δικό σας kind of fun!

Brunch o'clock

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα σας από κοινού είναι ένα απολαυστικό brunch. Για εσάς που δε θα βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης, το Cottage (Μιαούλη & Μιχαλακόπουλου, Καλαμαριά 551) μετατρέπεται στον πιο ιδανικό προορισμό. Οι προτάσεις είναι ασυναγώνιστες και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Μέχρι τις 5 το απόγευμα οι brunch lovers μπορείτε να απολαύσετε επίσης μοναδικές προτάσεις από γευστικά superbowls με φρούτα, επιλογές με αυγό, avocado και φροντισμένες πρώτες ύλες καθώς και μια σειρά από φανταστικές παραδοσιακές πίτες. Συνδυάστε το γεύμα σας με έναν gourmet 100% Arabica καφέ!


For coffee -and more- addicts

Αφού απολαύσετε το brunch σας, γεμίζοντας τις μπαταρίες σας για να ξεκινήσετε την ημέρα, σειρά έχει ένας καφές ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα της αρεσκείας σας. Ως μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή, το Classico Bistro Moderne (Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Καλαμαριά) θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σας spots, στο οποίο θα θέλετε να βρίσκεστε again & again. Εκεί, η φιλόξενη αύρα κυριαρχεί σε κάθε γωνιά και δημιουργεί τον «καμβά» ενός cozy περιβάλλοντος. Ο υπέροχος διάκοσμος σε γήινες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις εκλεκτές γεύσεις θα μετατραπεί στο απόλυτο meeting point για να οργανωθείτε για όλα τα υπόλοιπα που σας περιμένουν.


By the sea

Ένα από τα πολλά θετικά αυτής της πλευράς της Θεσσαλονίκης αποτελεί το γεγονός πως προσφέρει άμεση επαφή με τη θάλασσα και τον φωτεινό ήλιο. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, η ιδέα να αδράξετε αυτήν την ευκαιρία και να περπατήσετε by the sea; Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Θεμιστοκλή Σοφούλη 112, Καλαμαριά) ενδείκνυται τόσο για μια απλή ανοιξιάτικη βόλτα πλάι στο κύμα, όσο και για μια μοναδική εμπειρία ιστιοπλοΐας ή και κωπηλασίας. Μήπως αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να ενημερωθείτε για τα μαθήματα και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας για ένα επιπλέον skill, που θα σας χαρίσει στιγμές τις οποίες θα θυμάστε για πάντα;


Perfect gastro experience

Μετά από μια βόλτα στα στέκια και τους δρόμους της Καλαμαριάς, σειρά έχει το φαγητό, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στο ένα και μοναδικό Μανιτάρι restaurant (Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Καλαμαριά)! O βραβευμένος consultant chef του, Δημήτρης Παμπόρης, φρόντισε ώστε να χαρακτηριστούν πολλά από τα πιάτα του εστιατορίου ως signature, όπως το -δικό μας λατρεμένο- ριζότο λαχανοντολμά με βουβαλίσιο κιμά. Πιάτο με σύγχρονη ματιά, που είναι, όμως, βγαλμένο από τη γαστρονομική κουλτούρα της Μακεδονίας. Ακόμα, τα χοιρινά μάγουλα braise με μαύρη τρούφα, σιτάρι σελινόριζας και ψητό πράσο, αλλά και το στήθος πάπιας με πίκλα κολοκύθας, πουρέ γλυκοπατάτας με espresso και σάλτσα από σταφίδες, είναι κάτι που επίσης οφείλετε να δοκιμάσετε.


Theatre time

Εάν αγαπάτε τις παραστάσεις, τότε το Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά) είναι μονόδρομος για εσάς. Το έργο «Άγουρα Κεράσια» έρχεται στην κεντρική σκηνή του θεάτρου για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 11, 12 και 13 Μαρτίου. Πλοκή: Ο Στάθης και η Φανή ζουν τη φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Πίσω, όμως, από την ειδυλλιακή ησυχία, ένα τέρας καραδοκεί. Η Μαρία φέρεται αψυχολόγητα και για κάποιο δικό της λόγο μοιάζει να θέλει να γίνουν γνωστά όσα κάνει, ώσπου ένα βράδυ… όλα ανατρέπονται. Παίζουν: Τάνια Τρύπη και Κωνσταντίνος Καζάκος. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα.


Night out

Η έξοδός σας θα ολοκληρωθεί με ένα δροσιστικό ποτό και το πιο hot spot όπου μπορείτε να βρεθείτε, δεν είναι άλλο πέρα από το Shark (Αργοναυτών 2, κάθετος Σοφούλη, Καλαμαριά). Η βραδινή θέα στη θάλασσα σε συνδυασμό με το ατμοσφαιρικό σκηνικό, θα σα προσφέρει τις πιο δυνατές συγκινήσεις παρέα με ένα ποτό στο χέρι, το οποίο κάνει τρομερό combo με τα υπέροχα finger foods που προσφέρονται. Bonus, συχνά υπάρχουν live εμφανίσεις και DJ settings που θα σας ενθουσιάσουν!


The style edit

For women

Image source: @karodall

Φυσικά, η εμφάνισή σας παίζει σημαντικό ρόλο, με στόχο να αισθάνεστε απόλυτα άνετη αλλά και στιλάτη. Για το look σας επιλέξτε κομμάτια που να συνδυάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, έχοντας στο μυαλό σας πως πρέπει να εναρμονίζεστε με το περιβάλλον, αλλά και με την εποχή. Ένα παντελόνι σε ίδια γραμμή αποτελεί μια cool λύση και μπορεί να συνδυαστεί φανταστικά με ένα printed πουκάμισο και τα αγαπημένα σας sneakers.


Shirt, Ganni, Intervista
Viscose jersey trousers, Max Mara
Sneakers, Michael Kors, Kalogirou
Sunglasses, Gucci, Net-a-Porter

For men

Image source: @pelayodiaz

Όσο για τους άντρες με στιλ, η φιλοσοφία παραμένει ίδια: άνετος και παράλληλα κομψός και προσεγμένος. Κινηθείτε σε basic τόνους κι επιλέξτε το τζιν που σας προσφέρει πρακτικότητα, συνδυάζοντάς το με ένα hoodie ή t-shirt κι ένα κλασικό coat. Ένα ζευγάρι δερμάτινα loafers θα ολοκληρώσει το outfit σας και θα χαρίσει expensive looking χαρακτήρα, ενώ ένα jockey καπέλα θα κάνει την εμφάνισή σας πιο μοντέρνα.


Coat, Boss, Intervista
Jeans, Philipp Plein, Hionidis
Loafers, Gucci, Mr Porter
Hat, Zara

Have fun!