fbpixel

Search icon
Search
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 7 celebrities που ξεπέρασαν τη νόσο δίνουν τα δικά τους μηνύματα
HEALTH

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 7 celebrities που ξεπέρασαν τη νόσο δίνουν τα δικά τους μηνύματα

Ανακαλύψτε τις ιστορίες τους και τι έχουν να πουν


Μια ημέρα που θυμίζει σε όλους το πόσο ευάλωτοι είμαστε. Μια ημέρα που δημιουργήθηκε για να δίνει ελπίδα και να σκορπίζει το χαμόγελο σε ανθρώπους που νοσούν και στις οικογένειές τους. Με απλούστερα λόγια μια ημέρα σαν όλες τις άλλες, που έχει σκοπό να αναδείξει πως ένα μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να μη νοσήσουν μέσω της πρόληψης, και πως επίσης ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από την ασθένεια αυτή μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Παραμείνετε θετικοί, βάλτε στόχους και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε και να είστε ευγνώμονες. 

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου κι εμείς αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε παρακάτω τα περιστατικά διάσημων ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν νικητές.  

Rita Wilson

celebrity-cancer-5.jpg

Η τραγουδίστρια και η ηθοποιός Rita Wilson αποκάλυψε το 2015, σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό People, πως νόσησε από καρκίνο του μαστού. Εκεί, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη των ανθρώπων της και ιδιαίτερα του συζύγου της και διαβεβαίωσε πως είναι στο στάδιο της ανάρρωσης. Ακόμη, αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και στο γεγονός πως πήρε μια δεύτερη ιατρική γνώμη. 

Michael C. Hall

celebrity-cancer-8.jpg

Ο διάσημος πρωταγωνιστής του Dexter επέζησε από το λέμφωμα Hodgkin -έναν καρκίνο του λεμφικού συστήματος- όταν ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '30. Επέλεξε να κρατήσει μυστική την ασθένειά του όσο ακόμη είχε γυρίσματα, αλλά πριν από τις χρυσές σφαίρες του 2010, μοιράστηκε με όλους το πρόβλημά του. Μάλιστα, σε μια συνέντευξή του στη The Guardian ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που το έκανα, γιατί συνειδητοποιώ ότι υποτίμησα πως αυτό που θα έλεγα θα ήταν πηγή έμπνευσης και δύναμης για άλλους ανθρώπους».

Kylie Minogue

celebrity-7.jpg

Μια ακόμη celebrity που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού είναι η Αυστραλο-Βρετανίδα τραγουδίστρια Kylie Minogue. Η δική της περιπέτεια με τη νόσο ξεκίνησε το 2005 όταν η ίδια διαγνώστηκε σε μια περιοδεία της. Παρόλα αυτά αφού το ξεπέρασε μίλησε ανοιχτά κι ενθάρρυνε τις γυναίκες μέσω των ομιλιών της στο Women's Cancer Reasearch Fund. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «Δε μπορείτε να είστε θετικές όλη την ώρα και αυτό είναι οκ. Η δική μου συμβουλή είναι ότι όταν αισθάνεστε πως δεν είστε καλά, να ζείτε αυτό το συναίσθημα και με αυτό τον τρόπο να το αφήνετε να περάσει». 

Kathy Bates

celebrity-cancer-6.jpg

Η οσκαρική Kathy Bates με τις υπέροχες ερμηνείες είναι μια ακόμη μαχήτρια που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο δύο φορές. Μια φορά στις ωοθήκες και μια στους μαστούς. Μάλιστα, αποτελεί μια από τις περιπτώσεις γυναικών που επέλεξαν τη μέθοδο της μαστεκτομής χωρίς να προχωρήσει στη λύση της πλαστικής, δίνοντας ένα παράδειγμα θάρρους και γυναικείας αυτοπεποίθησης σε όλες τις γυναίκες. Όπως είπε: «Έχω ενταχθεί στις τάξεις των γυναικών που λένε ότι δεν έχουν στήθη -γιατί πρέπει να προσποιούμαι σαν να έχω; Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτό». 

Sofia Vergara

celebrities-cancer-3.jpg

Η Sofia Vergara διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2000 και στη συνέχεια απομάκρυνε τον αδένα με χειρουργική επέμβαση. Σε μια συνέντευξή της, είπε: «Δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά, δεν κάπνισα και δεν τρώω κόκκινο κρέας. Αισθανόμουν εντελώς υγιής και ξαφνικά μου αποκάλυψαν πως έχω καρκίνο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν το παιδί μου». Σήμερα ωστόσο συνεχίζει τη ζωή της απόλυτα υγιής. 

Jane Fonda

celebrities-cancer-1.jpg

Η Fonda έχει υπάρξει εξαιρετικά ανοιχτή για το «ταξίδι» της στον καρκίνο του δέρματος, των μαστών καθώς και σε όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία της. Έτσι, σε μια συνέντευξή της για τη βρετανική Vogue, είπε: «Είχα καρκίνο παντού, ήμουν λάτρης του ήλιου». Αυτό εμφανίστηκε μετά τη θεραπεία της από τον καρκίνο του μαστού και η ίδια πλέον βρίσκεται σε διαδικασία συντηρητικής θεραπείας. 

Hugh Jackman

celebrities-cancer.jpg

Ο Hugh Jackman έχει παλέψει 6 φορές με τον καρκίνου του δέρματος κι έχει καταφέρει να τον ξεπεράσει. Έτσι, γνωρίζοντας τη δύναμή του στα social media ο ηθοποιός μετά το τελευταίο του ραντεβού με τον δερματολόγο του για να απομακρύνει κάποια από τα καρκινώματα στο πρόσωπο μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Twitter με τη λεζάντα: «Ένα ακόμη βασικό κυτταρικό καρκίνωμα. Χάρη στις συχνές εξετάσεις και τους καταπληκτικούς γιατρούς, όλα είναι καλά».