fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

2-photo-paris-tavitian-museum-of-cycladic-art.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την πρώτη περιοδική έκθεση που διοργάνωσε το 2007 ως μέρος του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει τη δίγλωσση επετειακή έκδοση με τίτλο «Σύγχρονη Τέχνη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2007-2021», στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι εκθέσεις και οι συνεργασίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα έως το 2021. Η έκδοση -την οποία προσωπικά έχω λατρέψει- προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση του προγράμματος μέχρι και σήμερα, περιλαμβάνει συνοπτικά εισαγωγικά κείμενα και κυρίως πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα έργα και την παρουσίασή τους στους χώρους του Μουσείου, καθώς και αρχειακό υλικό από την προετοιμασία επιλεγμένων εκθέσεων. Bρείτε το εδώ

Not

titlo-W7NRF.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Είναι πραγματικά άσχημο το να μη γνωρίζουμε από πού προερχόμαστε εμείς και η ιστορία μας. Ειδικά η νέα γενιά αδιαφορεί πλήρως για την τόσο πλούσια ιστορία του τόπου, για την οποία οφείλουμε να νιώθουμε περήφανοι κάθε λεπτό. Άλλωστε, εκθέσεις και βιβλία που τρέχουν και κυκλοφορούν ανά καιρούς αποτελούν ένα καλό εγχειρίδιο για να μάθει ο καθένας τα απολύτως απαραίτητα και να εντρυφήσει σε όσα μας οδήγησαν στο σήμερα. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

othonis-2022-04-15-141946.png

Βαθμολογία: 10/10

Είναι σπουδαίο να «ακούγονται» τα σημαντικά επιτεύγματα των ανθρώπων της πόλης μας, και αυτήν την εβδομάδα ενημερώθηκα για την απονομή των Χρυσών Σκούφων η οποία πραγματοποιήθηκε στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° να είναι εκεί για να υποστηρίξει τον θεσμό και να απονείμει το Βραβείο Top Notch. Η συγκεκριμένη διάκριση, επιβραβεύει με «άριστα» τους chef και τα εστιατόρια, που διαθέτουν τις δυνατότητες και την επιμονή να εξελιχτούν και να βραβευτούν μελλοντικά με ένα Χρυσό Σκούφο. Είναι η ίδια επιμονή για την κατάκτηση του ονείρου, που οι εκπαιδευτικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°εμφυσούν στους σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, μέσα από ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ένα μεγάλο μπράβο! 

Not

shutterstock-1387710602.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Η μαγειρική είναι τέχνη ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται κάπως έτσι. Χρειάζεται ταλέντο για να διακριθείς και να παραμείνεις σε αυτήν και αυτό το αποδεικνύουν κατά καιρούς διάφοροι διεθνείς διαγωνισμοί αλλά και βραβεύσεις. Πολλοί αξιέπαινοι νέοι chefs δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν στο επίκεντρο -άδικα κατά τη γνώμη μου-, ενώ άλλοι τη χρησιμοποιούν ως ένα μέσο προβολής, -μέσω reality και τηλεοπτικών παιχνιδιών- χάνοντας την ουσία της. Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχει έρθει η ώρα να αναδειχθούν τα κρυμμένα ταλέντα, που τώρα βρίσκονται πίσω από τις κουζίνες τους, να ξεχωρίσουν σε αυτόν τον ανταγωνιστικό χώρο και να φέρουν μπροστά την παράδοση, τις γεύσεις που μας ενώνουν και μας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας -ασχέτως εάν εμφανίζονται σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι. Και κάπως έτσι, όλοι εμείς θα αντιληφθούμε την πραγματική ουσία της μαγειρικής και όχι στην επιθυμία ορισμένων να βρεθούν μπροστά στο γυαλί, χωρίς να έχουν ως στόχο να εξελιχθούν στο είδος τους, αλλά σκοπεύοντας να κατακτήσουν φήμη.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

unnamed-3hfsT.jpg
Image source: @leoniehanne

Βαθμολογία: 9/10

Τέσσερις φορές έχει αναβληθεί το Coachella τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημία του Covid-19. Αυτό το Σαββατοκύριακο, το απόλυτο festival μουσικής στην Καλιφόρνια επιστρέφει. Θα διαρκέσει δύο Σαββατοκύριακα, 15-17 Απριλίου και 22-24 του ίδιου μήνα. Το YouTube θα παρουσιάσει για μία ακόμα χρονιά σε live streaming το Coachella ενώ οι καλλιτέχνες που αναμένεται να παρουσιαστούν είναι πάρα πολλοί! Φυσικά αυτό που περιμένουμε να δούμε με αγωνία είναι οι εμφανίσεις των it girls που πάντα ξέρουν να «κλέβουν» τις εντυπώσεις. Τα πράγματα έχουν πάρει την κανονική τους τροπή και είμαι ιδιαίτερη χαρούμενη γι' αυτό. Ετοιμαστείτε για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μουσική και μόδα!

Not 

b006a8161b4da233373063444b41082e.jpg
Image source: @popsugar

Βαθμολογία: 6/10

Παραμένοντας στον κόσμο της μόδα, διανύουμε μία μεταβατική περίοδο και αυτό ίσως δυσκολεύει πολλές γυναίκες. Είναι μια εποχή που κάνοντας μία βόλτα μπορείς να δεις τα πάντα, από παλτό μέχρι πέδιλα. Σ' αυτό το σημείο να αναφέρουμε λοιπόν, ότι τίποτα από τα δύο δεν είναι απόλυτα fashionable correct. Για να δημιουργήσετε επιτυχημένα σύνολα για την εποχή, επιλέξτε πουκάμισα, denim pants, leather & jean jackets, midi dresses, sneakers και loafers. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιλέξετε κάποια πιο καλοκαιρινά κομμάτια, μη διστάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες του layering. Plus, βαριά και ζεστά items, όπως είναι τα μάλλινα πουλόβερ και τα ζεστά παλτό ήρθε η στιγμή να μπουν στην άκρη. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

417036aab1684569ae0adfd09fde93721.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

«Θέλω να είμαι σε θέση να παντρευτώ και να αποκτήσω μωρό. Μου είπαν ότι υπό την κηδεμονία αυτή, δεν είμαι σε θέση να παντρευτώ ή να αποκτήσω μωρό», έλεγε πριν από μερικούς μήνες η Britney Spears, όταν η δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Η ώρα της δικαίωσης έφτασε -έστω και μετά από αρκετά χρόνια- και τώρα, όντας ελεύθερη, παίρνει ξανά τη ζωή στα χέρια της και κάνει το next step! Η διάσημη pop star γνωστοποίησε μέσα από τα social media πως περιμένει το τρίτο της παιδί, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας μαζί με τον σύντροφό της. Τελικά, το happy end ήρθε για την Britney κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα κατάφερε!

Not

img-01.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία διαδέχονται η μία την άλλη, οι άμαχοι προσπαθούν να σωθούν με κάθε τρόπο κι ο Vladimir Putin δε φαίνεται να αλλάζει στάση. Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος έδειξε για μία ακόμη φορά το κυνικό του πρόσωπο, σχολιάζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι πράγματι μια τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Παράλληλα, ο Putin επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της χώρας κι έστειλε ξανά ένα ηχηρό μήνυμα στη Δύση, που προανήγγειλε πρόσφατα νέες κυρώσεις. Εννοείται πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει γι' αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι ένας πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί αναγκαστική λύση...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

lamprogianni-a-681x4541.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Ένα «μπράβο» στη Δάφνη Λαμπρόγιαννη που τόλμησε να βγει και να μιλήσει, να τελειώσει μια συνεργασία και να πει πως δεν ανέχεται συμπεριφορές που δε της αντιστοιχούν. Με λίγα μόνο λόγια κατάφερε να «κουβαλήσει» πάνω της μια ολόκληρη γενιά ηθοποιών αλλά και μια ολόκληρη γενιά γυναικών που υπομένει «ξεσπάσματα» οργής. Αυτά τα αθώα που τόσο χρόνια πολλές υπομένουν και δικαιολογούν. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή που η ίση μεταχείριση μεταξύ ίσων ανθρώπων σε ίσες και μη θέσεις θα γίνει ζητούμενο και δεδομένο.

Not

shutterstock-604879550.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να γίνονται «αστείες». Έχουν ξεκινήσει πάλι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου να ακυρώνουν lockdown, μέτρα, μάσκες και να αποδεικνύουν πως δύο χρόνια μετά τελικά πολλά πράγματα ίσως και να ήταν απλώς μια καλή επιχείρηση -χωρίς να λέω πως ξέρω το όφελος της. Ευελπιστώ η αισιοδοξία που γεννάται να είναι πραγματική και όχι περιστασιακή!

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

278504155-534607225001805-6015816423194290211-n1.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας, στις οποίες παρατηρούμε τους εαυτούς μας να αναθεωρούμε αρκετά προηγούμενες απόψεις μας, να μην είμαστε τόσο απόλυτοι και να φτάνουμε στο σημείο να κατανοούμε περισσότερο τους άλλους. Oι στιλιστικές επιλογές της Rihanna ομολογώ ότι δεν είναι πάντα οι αγαπημένες μου, και για να είμαι ακόμη περισσότερο ειλικρινής, δεν με εντυπωσίαζαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Αυτήν την εβδομάδα η ίδια μεταμορφώθηκε στο απόλυτο cover girl της Αμερικανικής Vogue. Παρακολουθώντας το backstage, τις δηλώσεις της στη συνέντευξη και τον τρόπο που υποστήριζε κάθε ρούχο, κατάφερε να με κάνει να κατανοήσω πιο ουσιαστικά το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει, - ότι θα συνεχίσει να επιδεικνύει κάθε σημείο του σώματός της και να αισθάνεται οικεία μέσα σε αυτό, όσο και αν και αυτό και ο ρόλος της «αλλάζει»! 

Not

mv5bmtm0odu5nzk2ov5bml5banbnxkftztcwmzi2odgynq-at-at-v1-1.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Τελικά ο Johnny Depp είναι αθώος; Ομολογώ ότι πάντα τον θεωρούσα έναν πολύ ιδιαίτερα γοητευτικό άντρα και επιτυχημένο ηθοποιό, όμως οι τελευταίες εξελίξεις δεν με αφήνουν ανεπηρέαστη. Η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Amber Heard -για βίαιη συμπεριφορά εναντίον της για την οποία τον κατηγορεί- παρουσιάζει πολλές αντιθέσεις, συνεχίζοντας να με εκπλήσσει δυσάρεστα. Ενώ τα κεντρικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι αθώος, τα τελευταία μηνύματα που είχε στείλει το 2018 στον φίλο και συνάδελφό του, Paul Bettany για την ίδια, πιστεύω όλους μας έκαναν να νιώσουμε υπερβολικά αμήχανα.