fbpixel

Search icon
Search
Οι χρωματιστές παραλίες της Ελλάδας που θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας
TRAVEL

Οι χρωματιστές παραλίες της Ελλάδας που θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας

Μοναδικά μέρη που πρέπει να προσθέσε στην bucket list σας


H Ελλάδα είναι μία χώρα που τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό τρόπο. Το βουνό με τη θάλασσα, τα παρθένα τοπία με το απέραντο πράσινο, όλα συνυπάρχουν αρμονικά και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η χώρα μας αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλο το χρόνο. Η κάθε εποχή έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, έχει τη δική της ομορφιά κι αναμφίβολα, το καλοκαίρι τα νησιά της έχουν την τιμητική τους.

Άλλα, είναι πιο κοσμοπολίτικα κι άλλα, φημίζονται για την αυθεντική ομορφιά και την ηρεμία τους. Υπάρχουν -όμως- κι αυτά που έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ-πολύ ιδιαίτερο. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τις must-visit χρωματιστές παραλίες της Ελλάδας, που πρέπει να θαυμάσετε από κοντά.

Τοπία που κόβουν την ανάσα!

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

shutterstock-1069462682.jpg

Νησί με εκρηκτική, με σαγηνευτική ομορφιά. Νησί με πολύ ιδιαίτερα vibes, μία δική του, μοναδική αύρα. Η Σαντορίνη, είναι γνωστή παγκοσμίως για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. Πρόκειται για το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων που έχει εξελιχθεί -πλέον- σε έναν από τους πιο δημοφιλείς summer προορισμούς και φημίζεται για το εντυπωσιακό ηφαίστειό του, στο οποίο οφείλει τη μοναδική μορφολογία του. Η ηφαιστειογενής μαύρη και κόκκινη πέτρα κυριαρχεί παντού κι ειδικά στις παραλίες, με την Κόκκινη παραλία, να είναι μία από αυτές κι όσοι την έχουν επισκεφθεί, να κάνουν λόγο για μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες -συνολικά- στον κόσμο. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και πήρε το όνομα της από τα κατακόκκινα ηφαιστειογενή βράχια, που δεσπόζουν περιμετρικά, ενώ τα μαύρα βότσαλα και τα γαλάζια νερά συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Συνδυάστε την παρουσία σας σε αυτήν με μία περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου ανακαλύφθηκε ο διάσημος αρχαίος οικισμός θαμμένος κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα.

Ξι, Κεφαλονιά

shutterstock-699022939.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους και σήμα κατατεθέν της, αποτελούν τα σμαραγδένια νερά και τα εντυπωσιακά, καταπράσινα τοπία. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό τρόπο, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της να την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο, από την άλλη, υπάρχει και η πιο ήρεμη πλευρά της. Διακοπές σε αυτό το νησί, σημαίνει πεντανόστιμο φαγητό και βόλτες στη φύση, σε μαγευτικά τοπία, αλλά κυρίως, ατελείωτες βουτιές σε υπέροχες παραλίες. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το Ληξούρι, συναντά κανείς την παραλία, Ξι, που όσοι τη γνωρίζουν την λατρεύουν. Φτάνοντας σε αυτό το spot, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη αύρα. Το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της αμμουδιάς της, σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα, ρηχά νερά συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ η αργιλώδης λάσπη του εδάφους λειτουργεί σαν ένα... extra bonus. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο;

Γκιόλα, Θάσος

shutterstock-669949630.jpg

Ένα καταπράσινο νησί με πολύ όμορφες παραλίες, πλούσια βλάστηση και πλούσια ιστορία, που φημίζεται για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τα σμαραγδένια νερά του. Η Θάσος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση, τα summer-sports και την περιπέτεια και διαθέτει πολλά φυσικά τοπία με πεύκα, λίμνες, καταρράκτες και τιρκουάζ νερά, με τις παραλίες να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Μία από αυτές, είναι η Γκιόλα. Πρόκειται για μία παραλία πολύ διαφορετική από τις άλλες, καθώς -ουσιαστικά- είναι μία φυσική «πισίνα» μέσα στη θάλασσα. Τα σμαραγδένια της νερά, περιβάλλονται από ψηλά βράχια που φτάνουν τα 8 μέτρα ύψος κι είναι ιδανικά για ατελείωτες βουτιές, με την παραλία να αλλάζει χρώματα στη διάρκεια της ημέρας, με το μπλε και το πράσινο να κυριαρχούν. Είναι λίγο δύσκολη η πρόσβαση, αλλά φτάνοντας σε αυτήν, η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει από το πρώτο λεπτό.

Ελαφονήσι, Κρήτη

shutterstock-2141346821.jpg

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην μεθυστική ομορφιά της Κρήτης; Ποιος μπορεί να αρνηθεί ένα ταξίδι στο πανέμορφο, αυτό, νησί. Είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας και δε θεωρείται τυχαία ένας από τους πιο όμορφους και διάσημους προορισμούς του κόσμου για το καλοκαίρι, καθώς τα συνδυάζει όλα! Στα βόρεια της Κρήτης βρίσκονται οι πιο γνωστές και μεγάλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Σητεία και ο Άγιος Νικόλαος, ενώ το νότιο τμήμα της φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία και τις υπέροχες παραλίες του, με τα Σφακιά και την Ιεράπετρα να ξεχωρίζουν. Διακοπές στην Κρήτη σημαίνει πεντανόστιμο φαγητό, παρθένα τοπία, δραστηριότητες στη φύση και -φυσικά- ατελείωτο κολύμπι σε μαγευτικές παραλίες. Must-visit αποτελεί το Ελαφονήσι, με τους locals να συστήνουν απαραιτήτως μία επίσκεψη στη συγκεκριμένη παραλία, που φημίζεται για την απίστευτη ομορφιά της. Ο εντυπωσιακός, ροζ «παράδεισος» βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού κι ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές «Natura», ενώ αν σταθείτε τυχεροί, είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε από κοντά χελώνες careta careta κι άλλα πολλά σπάνια είδη ζώων.

Μαύρα Βόλια, Χίος

shutterstock-1458699245.jpg

Ένα ακόμη πανέμορφο νησί που έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την ομορφιά του κι αποτελεί σταθερά, κάθε summer-season, αγαπημένο προορισμό για όσους δεν αγαπούν την πολυκοσμία. Η Χίος, φημίζεται για τη μαστίχα, τα μεσαιωνικά χωριά και τα εντυπωσιακά τοπία της, συνδυάζοντας με τον πιο σπουδαίο τρόπο τον σύγχρονο με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Όσοι έχουν βρεθεί σε αυτήν, συμφωνούν πως η άγρια, ανεξερεύνητη ομορφιά και τα εντυπωσιακά τοπία είναι μερικά μόνο από αυτά που έχει να προσφέρει στους visitors, ενώ -φυσικά- σήμα κατατεθέν της είναι και οι μαγικές παραλίες της. Must-visit είναι τα Μαύρα Βόλια, με τη συγκεκριμένη παραλία να βρίσκεται στα νότια του νησιού και να αποτελεί από μόνη της ένα μοναδικό αξιοθέατο. Τα σκουρόχρωμα νερά, οι ψηλοί βράχοι και τα μεγάλα μαύρα βότσαλα, που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη ενός ηφαιστείου κατά την προϊστορική περιοχή, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς, που δύσκολα συναντά κανείς. Μαγικό!

*Κεντρική φωτογραφία: Ελαφόνησος