fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Οι fashion week facialists αποκαλύπτουν 5 μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα γρήγορα

Λίγος ύπνος, πολλά ταξίδια...και όμως, πώς καταφέρνουν τα μοντέλα να φαίνονται τόσο glowy;


Οι fashion week facialists αποκαλύπτουν 5 μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα γρήγορα

Για εμάς κάθε Fashion Week σημαίνει νέα trends, ενδιαφέροντα shows, υπέροχο street style από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση, όμως για τα μοντέλα σημαίνει πολλή πολλή κούραση. Με πολλές μέρες περιορισμένου ύπνου και ταξιδιών μεταξύ τεσσάρων πρωτευουσών της μόδας σε ισάριθμες εβδομάδες, πώς τα μοντέλα διατηρούν την επιδερμίδα τους τόσο φρέσκια όταν περπατούν στις πασαρέλες;

Αυτά είναι τα 5 μυστικά που μοιράζονται οι experts για αψεγάδιαστη επιδερμίδα in no time!

1. Τα βασικά που μετράνε πραγματικά

Με περιορισμένο χρόνο και χώρο στα παρασκήνια, οι επαγγελματίες περιποίησης προσώπου τείνουν να επιμένουν σε μια δοκιμασμένη ρουτίνα που διαθέτει ελάχιστα βήματα και μέγιστα αποτελέσματα. Η Milena Naydenov, facialist και παγκόσμια επικεφαλής αισθητικής στην 111Skin, έχει πέντε βασικά βήματα που ακολουθεί, ενώ η ομάδα της Tata Harper τα έχει μειώσει σε τέσσερα. Στα βασικά περιλαμβάνονται ο σχολαστικός καθαρισμός, η περιποίηση των ματιών, το cryo-massage και η μάσκα για ενυδατωμένη, "γεμάτη" επιδερμίδα - την ιδανική βάση για κάθε μακιγιάζ. Όταν πρόκειται για το πρώτο βήμα της ρουτίνας, η Naydenov εστιάζει στον καθαρισμό για να διασφαλίσει ότι οι makeup artists ξεκινούν με έναν φρέσκο καμβά και λέει ότι αυτό θα πρέπει επίσης να είναι το σημείο εκκίνησης για την περιποίηση της επιδερμίδας του μοντέλου στο σπίτι. 

8b2fc0b843fe5fd0701fda686492a4f8.jpg

2. Εστιάστε στα μάτια

Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα πριν από ένα show, γι' αυτό η Naydenov στρέφει την προσοχή της στην περιοχή των ματιών αμέσως μετά τον καθαρισμό για άμεση αποσυμφόρηση και αφύπνιση. Χρησιμοποιώντας ένα eye gel, κάνει ένα ελαφρύ μασάζ γύρω από τα μάτια για να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο και συσφίγγει προσωρινά και το δέρμα.

3. Δοκιμάστε ένα μασάζ με πάγο

Αν υπάρχει χρόνος, ένα μασάζ σε όλο το πρόσωπο είναι εξαιρετικό για την εξόντωση της κουρασμένης όψης του δέρματος. Οι ειδικοί ξεκινούν τη ρουτίνα τους χρησιμοποιώντας ένα μικρό ραβδί ατμού, στοχεύοντας κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, τις ρινοπαρειακές πτυχές και τις γραμμές γύρω από το στόμα για να καθαρίσουν τους πόρους και να έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο λεία, πιο αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε παγωμένες σφαίρες "cryo". Ξεκινώντας από τη μύτη σας, ακολουθήστε το περίγραμμα του προσώπου σας, δουλεύοντας τα εργαλεία κάτω από τα μάγουλά σας και "σαρώνοντας" απαλά προς τα πάνω, κάτω από τα ζυγωματικά σας μέχρι την κορυφή του αυτιού σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη μέθοδο του "σαρώματος" κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού και προχωρήστε προς τα μάτια σας. Ξεκινώντας κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού σας, κρατήστε τα εργαλεία στη θέση τους πριν σαρώσετε προς τα πάνω προς τους κροτάφους σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενυδατώσει καλά με μια μάσκα ματιών ή μια κρέμα για καλό "γλίστρημα", και στη συνέχεια ολοκληρώστε στο μέτωπο, δουλεύοντας τα εργαλεία προς τα πάνω από το κέντρο προς τη γραμμή των μαλλιών.

cdcd7c94fbf11a222d73afc53260e35c.jpg

4. Αφιερώστε χρόνο στο masking

Οι μάσκες θεραπείας αποτελούν ένα τεράστιο μέρος της λάμψης πριν από την εμφάνιση. Καλό είναι να επιλέξετε μια θρεπτική, ενυδατική μάσκα για το δέρμα ή εφόσον η λάμψη είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο, μια μάσκα με βιταμίνη C μπορεί να κάνει τα μαγικά της. Αφήστε το δέρμα σας να απορροφήσει όλα τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας και στη συνέχεια αντί να ξεπλυθείτε, αφαιρέστε τη μάσκα και κάντε ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας. Οι facialists του Fashion Week, πάνε τη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα και ψεκάζουν ένα essence στο πρόσωπο των μοντέλων το οποίο αναμειγνύεται με τη μάσκα, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή σφριγηλότητα. 

5. Hydrate, hydrate, hydrate!

Τα essences συνιστώνται σε όλους τους τομείς, για να προετοιμάσουν την επιδερμίδα για ένα plump αποτέλεσμα. "Το Tata Harper Hydrating Floral Essence είναι μια υγρή ενυδατική κρέμα που λειτουργεί σαν μαγνήτης νερού, με υαλουρονικό οξύ διπλού βάρους". Στα παρασκήνια, η ομάδα της Harper χρησιμοποιεί αυτό το προϊόν και για να απομακρύνει τα υπολείμματα της μάσκας: "Επιταχύνει τα αποτελέσματα, καθώς δεν ξεπλένεις τη μάσκα", προσθέτει.

 

1

Centella Cleansing Oil - Makeup removing oil with soothing Centella Asiatica

Erborian, Sephora BUY HERE

2

Revitalift Laser Eye Cream

L'Oreal Paris, Attica BUY HERE

3

Pacifica Chill Baby Cooling Cryo Globes

Cultbeauty.com BUY HERE

4

Garnier Vitamin C Sheet Mask

Hondos Center BUY HERE

5

Hydrating Floral Essence Moisturising Toner

Tata Harper, Net-a-porter.com BUY HERE

Κεντρική φωτογραφία: @hoskelsa