fbpixel

Search icon
Search
Revenge makeup: Η νέα τάση του Tik Tok μας χαρίζει το τέλειο μακιγιάζ
MAKE UP

Revenge makeup: Η νέα τάση του Tik Tok μας χαρίζει το τέλειο μακιγιάζ

Ένα makeup look που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας για την απόλυτη "εκδίκηση"


Όλοι έχουμε βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας αυτό το είδος χωρισμού που μας οδηγεί στα όρια της κατάρρευσης. Μόλις όμως συνέλθουμε από το αρχικό σοκ και τη θλίψη, έχουμε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό μας: την εκδίκηση. Και σύμφωνα με μια νέα τάση του TikTok, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα πολύ, πολύ καυτό. Το "εκδικητικό" μακιγιάζ αφορά το να κάνετε μια δήλωση χωρίς υπερβολές, καθώς τείνει προς την πλευρά των πιο φυσικών αποτελεσμάτων, αλλά με δύο-τρεις πιο τολμηρές πινελιές που θα σας δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω. Έχει επίσης ως στόχο να σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση, και αν τύχει να πέσετε πάνω σε έναν πρώην, θα είστε πλήρως προετοιμασμένη.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την τάση του "revenge makeup" που συγκλονίζει τα πλήθη!

Η τάση

Το να ντυνόμαστε και να κάνουμε ένα glam look με την ελπίδα να κάνουμε τον πρώην σύντροφο να ζηλέψει, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, δεν είναι κάτι καινούργιο- το ακούμε σε άπειρα τραγούδια εδώ και χρόνια. Το μακιγιάζ "εκδίκησης" είναι άμεσα εμπνευσμένο από αυτή την επιθυμία να δείξετε τον απόλυτο καλύτερό σας εαυτό όταν γνωρίζετε ότι ο πρώην σας θα το δει, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα με το περίφημο off-the-shoulder φόρεμά της. 

be5815dd0ec287eecf16dbb56bd07d90.jpg

Οι ακρογωνιαίοι λίθοι της τάσης TikTok περιλαμβάνουν δραματικά σμιλευμένο και περιγεγραμμένο δέρμα με ανασηκωμένα ζυγωματικά, αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, smokey μάτια και ένα statement χείλος, όπως ένα έντονο κόκκινο ή βαθύ δαμασκηνί - κλασική μοιραία γοητεία, αν θέλετε. Πολλές TikTokers βουρτσίζουν τα φρύδια τους και εφαρμόζουν κομψά wing liners για ένα ακόμα πιο ανασηκωμένο και επιβλητικό βλέμμα.

Πώς να πετύχετε το revenge makeup look

Ενώ σε πολλά Tik Toks υπάρχει μια συγκεκριμένη "φόρμουλα" που όλοι ακολουθούν για την επίτευξη αυτού του μακιγιάζ, εμείς συστήνουμε να δώσετε έμφαση στα δικά σας χαρακτηριστικά και στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει και δεν σας προσφέρει αυτοπεποίθηση ένα έντονο, σκούρο smokey eye look δεν είναι ανάγκη να το εφαρμόσετε για να θεωρηθεί το μακιγιάζ σας αντάξιο "εκδίκησης". 

Η εμφάνιση ξεκινάει με έναν αψεγάδιαστο καμβά: εφαρμόστε αγαπημένο σας foundation ή την ενυδατική κρέμα με χρώμα και το concealer σας και κάντε ένα καλό blending για να τελειοποιήσετε την υπέροχη όψη σας. Μόλις τελειώσετε, ήρθε η ώρα να κάνετε contouring - ένα απαραίτητο βήμα για αυτό το ανασηκωμένο βλέμμα.

Editor's tip: Για το contour σας προτείνω να επιλέξετε μια υγρή φόρμουλα, ή ακόμη καλύτερα ένα concealer μερικούς τόνους πιο σκούρο από τη φυσική απόχρωση του δέρματός σας. Το ακριβές applicator και η καμπυλωτή "πλάτη" του θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ στην σωστή ανάμειξη του προϊόντος. Εφαρμόστε το στα "άδυτα" του προσώπου, στους κροτάφους, κάτω από τα ζυγωματικά, στη γραμμή του σαγονιού και στις πλευρές της μύτης. Ακόμα και λίγο στο μέτωπο λειτουργεί υπέροχα για τη λάμψη του "living your best life".

snapinstaapp-422288268-18406475911047783-8880039082347452348-n-1080.jpg

Το ρουζ και το highlighter είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά για το look που φωνάζει "ευδοκιμώ χωρίς εσένα". Επιλέξτε μια διασκεδαστική, φωτεινή, παιχνιδιάρικη απόχρωση, όπως το απαλό ροζ, για να προσθέσετε αμέσως ρομαντισμό στο βλέμμα σας.

Editor's tip: Συνιστώ την εφαρμογή στο ύψος των ζυγωματικών και την ανάμειξη προς τους κροτάφους και τη γραμμή των μαλλιών. Τοποθετήστε το highlighter σε όλα τα σωστά σημεία, "τραβώντας" προς στο κέντρο του προσώπου: τη γέφυρα της μύτης, το τόξο του έρωτα και την εσωτερική γωνία των ματιών. 

Για μάτια που τραβάνε όλα τα βλέμματα, προτείνουμε να ξεκινήσετε με σκιά σε κρεμώδη μορφή. Έπειτα, προσθέστε ένα υγρό eye liner στις άκρες των ματιών σας, δημιουργώντας το wing liner της προτίμησής σας, για να επιμηκύνετε τα μάτια σας. Ολοκληρώστε το eye makeup σας με μια γενναιόδωρη δόση από μάσκαρα. 

Αφού έχετε σμιλευτεί στην εντέλεια, ήρθε η ώρα για τα χείλη - και η απόχρωση εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Τίποτα δεν λέει "εκδίκηση" όσο ένα sexy χείλος. Είτε πρόκειται για ένα έντονο, τολμηρό χρώμα είτε για ένα γυαλιστερό juicy lip, η επιλογή είναι δική σας. 

@lenkalul revenge makeup ???? using @elemis superfood glow priming moisturiser ad, @kosas concealer, @vievemuse ninetease palette, @benefituk brown pencil ib @sarahnewsfx #revengemakeup #makeup #makeuptutorial ♬ som original - ☆ edits by me
Και κάπως έτσι, είστε έτοιμες να πάρετε την εκδίκησή σας με μία μόνο selfie!