fbpixel

Search icon
Search
Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ρουτίνα
FACE & BODY

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ρουτίνα

Εσείς το έχετε ανακαλύψει;


Ναι, χρειάζεστε έναν ορό βιταμίνης C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Πιθανότατα να έχετε ακούσει για αυτό το μαγικό συστατικό ή ίσως ακόμη και να το έχετε δοκιμάσει. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα συστατικά που συνιστούν οι δερματολόγοι, ώστε να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζετε, θαμπάδα, υπερμελάγχρωση, ερυθρότητα, λεπτές γραμμές ή έλλειψη σφριγηλότητας, η βιταμίνη C θα επιφέρει εντυπωσιακή βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας σας μόλις πείτε το "ναι" στην καθημερινή εφαρμογή της.

petiteknit-skincare-beauty-face.jpg
@petiteknit

Τι είναι η βιταμίνη C;

Ακριβώς όπως η βιταμίνη C που λαμβάνετε για να αποτρέψετε τις ασθένειες κατά την περίοδο του κρυολογήματος και της γρίπης, έτσι και η βιταμίνη C στην περιποίηση του δέρματος δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος, που προκαλούν δερματικά προβλήματα. Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται για τη λάμψη του δέρματος, το ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων που δημιουργούνται μετά τα breakouts και για τη δημιουργία ενός πιο ομοιόμορφου τόνου δέρματος.

Πώς ακριβώς το κάνει αυτό;

Τα ορατά αποτελέσματα του οξειδωτικού στρες, μια κατάσταση του δέρματος η οποία δημιουργείται όταν δεν υπάρχουν αρκετά αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ωχρό τόνος δέρματος και ερυθρότητα. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται όταν τα κύτταρα αντιμετωπίζουν επιβλαβείς παράγοντες από το περιβάλλον, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι εκπομπές αερίων, ο καπνός του τσιγάρου, η βρωμιά και οι ακτίνες UVA/UVB.

hattiebourn-beauty-skin-face.jpg
@hattiebourn

Οφέλη της βιταμίνης C για το δέρμα

Το εκτεταμένο οξειδωτικό στρες μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα σας. Ως εκ τούτου, μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση καθώς και την υπερμελάγχρωση που προκαλείται από ουλές μετά την ακμή ή βλάβες από τον ήλιο. Η βιταμίνη C δεν είναι απλώς ένα ισχυρό τοπικό αντιοξειδωτικό. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ενεργά συστατικά, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και είναι φυσικά αντιφλεγμονώδες. Είναι ακόμη ιδανική για νέα άτομα που εμφανίζουν ακμή, λιπαρότητα ή μαύρα στίγματα ή για όσους θέλουν ήπιες αντιγηραντικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε είναι βέβαιο πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τη βιταμίνη C. Θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στη διατήρηση της νεότητας, στο να μειώσετε την ερυθρότητα και τη φλεγμονή και φυσικά θα εξισορροπήσει τους μαύρους κύκλους και τις κηλίδες.

Πώς να επιλέξετε έναν ορό βιταμίνης C

Η σύνθεση της βιταμίνης C είναι εκπληκτικά πολύπλοκη και για αυτό εγγυάται πραγματική αποτελεσματικότητα. Τα ενεργά συστατικά που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ισχυρού ορού είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην οξείδωση και στην έκθεση στο φως, επομένως η συσκευασία αυτών των προϊόντων είναι εξίσου σημαντική με την ίδια τη φόρμουλα. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς μορφές της είναι το ασκορβικό οξύ, το ασκορβυλοφωσφορικό μαγνήσιο, το ασκορβυλοφωσφορικό νάτριο και ο τετραϊσοπαλμιτικός ασκορβυλεστέρας. Έτσι, αν εξετάζετε τη λίστα συστατικών του προϊόντος που θέλετε να αγοράσετε και κανένα από τα προαναφερθέντα δεν αναφέρεται στα πρώτα δύο συστατικά, τότε το προϊόν δεν είναι αρκετά ισχυρό για να φανούν τα αποτελέσματα. 

missjamiefirth-skincare-beauty-face.jpg
@missjamiefirth

Το ασκορβικό οξύ μπορεί να είναι ανεκτό από τους περισσότερους τύπους δέρματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό βιταμίνης C

Επειδή οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που δημιουργούν ελεύθερες ρίζες συνήθως έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, η βιταμίνη C είναι καλό να ενσωματωθεί στην πρωινή ρουτίνα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό βιταμίνης C τη νύχτα, αλλά πιθανότατα θα αλληλεπιδράσει με άλλα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται τη νύχτα, όπως η ρετινόλη ή τα AHA. Άλλωστε, δε χρειάζεστε να τον τοποθετείτε δύο φορές την ημέρα.

Κεντρική φωτογραφία: @carlotaweberm